ביקורת על חוג אילינוי ארה"ב

No name for now

New member
ביקורת על חוג אילינוי ארה"ב ../images/Emo160.gif

הי, אני נמצאת במסגרת העבודה בפרבר צפוני של שיקגו כבר קרוב לשבועיים, ואתמול כשהשעמום כבר ממש שיגע אותי החלטתי למרות כוונתי המקורית לא לרקוד בזמן שהותי פה, ללכת לרקוד. קיבלתי מס´ המלצות לחוגים, כמה מהם די קרובים למלון שלי, אבל בחרתי בחוג של פיל מוס ופני בריצ´טה באוניברסיטת נורת´ווסטרן (Northwestern) הנסיעה כמובן יותר ארוכה (קרוב לשעה) אבל נאמר לי שהחוג די גדול ומאוד נחמד. החוג מתחיל ב-19:30 ומסתיים ב-23:30, קצת מוקדם לטעמי בגלל המרחק הרב, אבל עד 21:00 מתקיים החוג למתחילים לכן לא חייבים לבוא מוקדם. כשהגעתי בסביבות רבע לשמונה היו שם המדריכים ו-6 רוקדים בסביבות גיל 60, אבל הם מאוד שמחו לראות פנים חדשות (נגיע לזה יותר מאוחר). ריקודים: במהלך סבב המתחילים נלמדו הריקודים: אמלל שיר (מעגל) - ריקוד שאני מכירה ואוהבת חגיגה (מעגל) - מחנה הריקוד חגיגה יתחיל בעוד שבועיים, וכהכנה לימדו את הריקוד של שמוליק גוב ארי, הריקוד נחמד אבל לא יותר מזה לטעמי ובאו עובדים (?) (שורות) - לא ברור מה שם הריקוד בגלל בעית השפה, ריקוד לכבוד סוכות, משעשע לרקוד בקבוצה (אולי יותר מתאים לילדים?) אשתגע (?) (מעגל) - שיר של זהבה בן, ריקוד של מרקיד שחי בקליפורניה (השם לא זכור לי), לפי מה שנאמר זה הריקוד הראשון של היוצר, יש בו חלקים נחמדים אבל הכל ביחד די מסובך, לא השתגעתי הינך יפה (זוגות) - ריקוד נחמד, נאמר לי שאני לא מכירה אותו כי אני צעירה מדי משעה 9 רוקדים רצוף (כמובן גם את הריקודים שנלמדו), 3 ריקודי מעגלים, 3 ריקודי זוגות (לפי מה שנראה נהוג להחליף בני זוג כל סבב), שורות לא רוקדים אבל במסגרת ריקודי זוגות רקדנו את הריקוד אראסאנדו. הריקודים ברובם מוכרים, הריקודים החדשים בארץ כנראה מגיעים קצת יותר מאוחר, הריקוד ההכי חדש שזיהיתי היה תקוותינו. יש כמובן ריקודים שלא הכרתי כמו שנטי ועוד כמה (השמות ברחו לי מהראש). אוכלוסייה: החוג די גדול, אני מכירה כמה חוגים בארץ שהיו רוצים כמות כזו של רוקדים. הרוקדים ברובם יהודים אמריקאים או ישראלים בחו"ל אבל זיהיתי לפחות אמריקאית גויה אחת. האנשים מאוד נחמדים והרבה התחילו לדבר איתי סתם כדי לגלות מאיפה צצתי, ודי שמחו לשמוע שאני מישראל. האוירה בהחלט מאוד נעימה ומחזיקים ידיים במהלך הריקוד. יש גם כמה רוקדים צעירים (פחות מ-20). מדריכים: מאוד נחמדים ומלמדים ברור, פיל מדבר עברית אבל בכל מקרה הלימוד הוא באנגלית, מספיק לדעת שמות של צעדים באנגלית כדי להסתדר. גם הם בהחלט מוסיפים לאוירה הנעימה וקבלת הפנים החמה, בנוסף פיל גם הציג אותי בפני כולם כאורחת מישראל. שיטת הלימוד היא: 1. רוקדים קטע בלי לדעת (מעתיקים) 2. לומדים קטע 3. רוקדים קטע ומתחילים לרקוד ע"י העתקה את הקטע הבא, וחוזרים על 2-3 לכל קטע. טכנולוגיה: המוזיקה מושמעת דרך מחשב, המופעל ע"י שלט רחוק מהכיס של פיל. אולם ורצפה: האולם מוארך (כמו חדר הרצאות) ויש מספיק מקום לכולם. הרצפה נוחה אבל מעט חלקה, מרגישים את זה רק בריקודים המהירים. מחיר: 6$ יקר יחסית לארץ יחס גברים - נשים: נראה שעל כל גבר יש 1.5-2 נשים בקשות: יש לוח לרשימת הבקשות, לא את הכל משמיעים הערות: ביקשתי מפיל שיספר על הפורום, הוא ציין שיש אתר בשם תפוז, אבל לא כ"כ הדגיש את קיום פורום ריקודי עם. אוכל שתייה: יש קולר במסדרון, מחוץ לבניין יש מסעדות חניה: קצת קשה למצוא, אבל אפשר למצוא, בכל מקרה היא בתשלום (רבע דולר לשעה ורבע) לסיכום: אם אתם באזור שיקגו או הפרברים הצפוניים, ואתם רוצים לרקוד או יש לכם ערב פנוי, כדאי לבוא לרקוד
כתובת: בניין 1870 דרך שרידן אוונסטון אילינוי (הפינה הדרום מזרחית שת הצומת עם שדרת שיקגו) 1870 Sheridan road (Southeast corner of Chicago Avenue and Sheridan) Evanston, Illinois

No name for now

New member
שכחתי ריקוד

נלמד גם הריקוד "ניגונה של השכונה" (זוגות) - לדעתי ריקוד יפה ופשוט

no name - כתבה יותאת מן הכלל

חברה יקרה תארת לנו חוג בארה"ב, בצורה היפה ביותר. אני מכיר את פיל מוס. מדריך ותיק מאוד משיקגו. הוא חבר טוב של שמוליק גוב ארי. נדמה לי שהם גם שותפים במחנה שהם מקימים כל שנה. שמוליק הוא עמוד התווך במחנות אלה. הוא הצליח במשך השנים, לצרף עוד מדריכים מן הארץ,והעלה את קרנו של פיל בארה"ב. כל הכבוד. הריקוד אשתגע - החדש, שחובר על ידי בחור צעיר בארה"ב - עוד לא מוכר בארץ. בכל אופן אם הריקוד הוא על המנגינה - "בוא נשתגע" , שרוקדים בארץ (אבי אמסלם), אז באמת השתגעו שם. "ובאו האובדים" - ריקוד של אליהו גמליאל. יוצא דופן, עם משמעות ציונית. "הנך יפה" - ריקוד אהבה של יענקלה לוי. מקוה שנהנית בהרקדה הזו. מסרי למוס ולשמוליק (אם תהיי במחנה חגיגה ) דדרישת שלום מארצנו הקטנטונת. חבל שריקודיו של שמוליק - היפים - נלמדים קודם בארה"ב ורק אחר כך בישראל. תכתבי לנו עוד רשמים מהנעשה בחו"ל , וגייסי עוד חברים , לכתיבה בפורום שלנו. עלי והצליחי. מחבר

No name for now

New member
בחגיגה אני לא אשתתף

אני חוזרת לארץ כמה ימים לפני כן (מה לעשות באתי בשביל לעבוד), אבל אני מקווה להגיע להרקדה גם בשבוע הבא. אני מבטיחה לנסות לגייס אותם לפורום, זה יהיה מאוד נחמד שיהיו עוד משתתפים מחו"ל, יש yahoogroup של ריקודי עם (נקרא rikud) ובו כמעט כל המשתתפים הם מחו"ל, גם אותו אני קוראת, אבל לפחות אותי הדיונים בו די משעממים

dw2322

New member
סקירה משובחה ../images/Emo13.gif

ירון, כדאי אולי להכניס ללוח הסקירות? (לטובת מי שייסע לשיקאגו) זה גם רעיון מצויין ללימוד ריקודים חדשים אצלנו: קודם נראה את המרקיד רוקד, ואח"כ נחליט אם רוצים ללמוד את הצעדים, ולא נגלה, לאחר הלימוד, שמדובר בריקוד שלא נראה לנו לרקדו.

dolphin101

New member
מניסיוני בחו"ל לימוד הריקוד נעשה כך

(לפחות בחוג שאני הלכתי אליו). קודם המדריכה רקדה את הריקוד עם המוזיקה לפני שהתחילה ללמד אותו. כך התרשמנו מהריקוד וידענו אם הוא לטעמנו או לא לטעמנו.ידענו מה לצפות ולא היינו מופתעים. לאחר מכן היא לימדה את החלק הראשון של הריקוד ואחר כך היא שמה את המוזיקה וכולם רקדו את החלק הראשון עם המוזיקה. לאחר מכן היא לימדה את החלק השני.לאחר מכן רקדנו את החלק הראשון והשני בלי ממגינה ואחר כך עם מנגינה. ולבסוף היא לימדה את החלק השלישי רקדנו אותו בלי מנגינה לאחר מכן רקדנו את שלושת החלקים בלי מנגינה ולבסוף רקדנו את כל הריקוד עם המנגינה. בדרך הזאת לומדים ביסודיות וקל לתפוס את הריקוד. חבל שבארץ לא מיישמים את השיטה הזאת.

השיטה מוכרת ושימושית

דולפין יקר, זו שיטת הלימוד הקלאסית. כך מלמדים ומתרגלים , גם בצה"ל. 1. הצגת תכלית 2. לימוד בשלבים 3. תירגול בארץ , המציאו את השיטה הסמויה (לימוד בשלבים בלי מנגינה), בגלל האופי הישראלי. כאשר מציגים ריקוד , לפני בלימוד, הישראלי כבר בהתחלה "יודע" - אם הריקוד טוב, אם הוא מוכר, אם כדאי ללמוד אותו, אם הוא מתאים לחוג. לא מאמינים למדריך. כאשר הריקוד לא עונה על הקריטריונים - הישראלי -בלי היסוס ובלי נימוס, עוזב את המעגל,עומד או מתישב בצד, ולא לומד. אחר כך , כשמתברר לו , שזה ריקוד יםה, וכל החבר´ה מתלהבים - הוא מעתיק בזיזול - בזמן ההרקדה. אין לו סבלנות ללמוד. אם הוא לומד, לרוב , בצורה חפיפניקית. בשעת לימוד ממושך-יסודי, כמו שלומדים בארה"ב - הישראלי הממוצע יצעק : "יללה , מוסיקה מוסיקה". יש כאלה , שמראש לא רוצים ללמוד ריקודים אצל המדריך הנוכחי , ומעדיפים את המדריך של החוג הקבוע שלהם. כי המדריך הנוכחי, מסבך את הריקוד בזמן הלימוד. הקיצור, בארץ - נפוצה השיטה הסמויה, כדי שהרוקד לא ידע איזה ריקוד הוא לומד, וישאר במעגל. אגב, יש מדריכים - שנוקטים בשיטת הבילבול. מלמדים בהתחלה , את החלק השני של הריקוד, ובסוף את החלק הראשון. כדי לבלבל את המומחים, היוצאים מן המעגל בזמן הלימוד. נכון או לא , מה דעתכם ?

למעלה