ביקורת על פרק 2 - כל סעיף וסעיף

batman

New member
ביקורת על פרק 2 - כל סעיף וסעיף

"כמה" נקודות בלתי הגיוניות ולא בסדר מסויים : 1. אף אחד שם לא מדבר לעניין. כולם מתחכמים שבא להלביש למישהו הפוכה. 2. עובדת בכירה בחמל לא יודעת מה טיל "פופאי"??? טיל ישן שכבר יוצא משימוש בחיל הים. גאוות התעשיה הצבאית של שנות השבעים? 3. "מה עשית במצדה?" מצדה היא לא יחידת חיסול. אלא יחידת איסוף. למצדה השתייך ברוך מזרחי , המרגל מתימן, שנפטר השבוע. 4. הכמעט נשיקה - יפה אבל.... היימליך זה לא הנשמה מפה לפה. אם כבר רוצים לחרמן לפי היימליך, תעמוד מאחוריה וכו'.. 5. עומדות שתי סוכנות "אעלק" במוסד מול שני מפתחים צעירים ולא מבינות דבר? אבוי כמה אנחנו זקנות וטפשות. 6. מי בכלל אישר כניסה של שני הילדים האלה למקום השמור ונגישות כל כך חופשים למסופים? הגיוני? לא כל כך 7. לא רק ילדים נכנסים למקום הכי סודי במדינה, אפשר להביא גם את אימא. יש קצת בעיות בעבודה? אין בעיה אימא מתייצבת מיד. 8. זה אהבתי במיוחד - ה"דוברת" לא יודעת מה זה מח"פ ומי זה יחיאל שטיין. הרי כל עובד רס"ר בקריה, שלא לדבר על עובדי גופי בטחון מכיר את המלמ"ב (מח"פ הוא המלמ"ב נכון יאיר?) ואת העומד בראשו יחיאל חורב (זוכרים את הכתבה בידיעות מלפני חודשיים בערך?). 9. אני אגלה לדובת סוד קטן. מי שעשה לך תחקיר בטחוני לפני שקבלת את ג'וב החצאית שלך, הם חוקרי מחפ/מלמב. 10. אל"מ נחטף בניגריה. אולי נחקר, אולי מעונה, אולי אפילו יועבר לאירן. האח, עובד משרד רוה"מ, לא בתמונה ואף אחד בכלל לא מטפל במשבר. הכל רגוע.יש זמן לפתור תשבצים נכון ? 11. עוד משהו בקשר להאקרים שלנו. האם כל כך פשוט לדחוף מה שרוצים לכל מחשב שם? אני לא עובד בשום גוף בטחוני, בחיי, ואצלי בעבודה 90% מהמחשבים הם בכלל עמדה "טפשה" שאי אפשר להוציא עותק קשיח בשום צורה, והיתר מאובטחות כל כך שרק תתקרב וכל העולם יוזעק למשרד שלך. 12. אם אני הייתי ראש היחידה והמשנה (הכאילו כוסית) ליועמ"ש הייתה יודעת איזה סעיף נידח בחוק (39, ג) שמאפשר לפתור את משבר שטיין ולא היועץ המשפטי שלי, הייתי מראה לו, ליועץ הפקק שלי, את הדלת מזמן. 13. הייתה שם אחת שלא ידעה מה זה אופק 4. זה פשוט דגול. בואו ננסה להתחיל מדברים פשוטים. מה זה דקוטה? מסובך??? אולי "איפה מדליקים את האור כאן?" 14. אני חושב שאותה אחת לא ידעה , אפילו בקירוב, כמה עובדים יש בתעש"א. נו באמת. 15. לא הופתעתם כאשר ראש החמל, הגוף הסודי העסוק והלחוץ הזה, רואה טלנובלה במשרדו? יש מקומות שעל פחות מזה אתה משוחרר מתפקידך. אני רק רוצה להזכיר שבגוף בטחוני אחר (רמז - צה"ל) אסור לקרוא עיתון בשמירה. 16.פעם שעברה דיברנו על הטמבליות של לדבר בסלולרי בתוך המתחם, אבל השבוע הגדילו לעשות ועברו לאלחוטי פשוט. כזה שעולה 100 שקל באייס. אפילו לא DECT. 17. "ניוטרון?" ניוטרון?, זה ביטוי הכי קולי שיכולת לשים בפה של שני הילדים ?? ניוטרון?. יאיר , יש אישור להחליף את לוח השנה. ואני אגלה לך משהו שבטח יפיל אותך, יאיר : אולביה ניוטון ג'ון נפרדה מג'ון טרבולטה. זו בערך רמת העדכנות של הביטוי "ניוטרון". 18. כאן אני נקרעתי מצחוק, באמת. ראש מח"פ/מלמ"ב , "גורס" מסמכים עם הגליוטינה של הצלמניה מבן-יהודה. זה היה פשוט גדול. הכי מצחיק היה לפתוח את הצילום ולראות שהוא פורס גבינה בסופר. (מי אמר לובה?) 19. הרב הקיצוני הזה, שהשתחרר רק לפני 3 שנים, שירת 22 שנה בשב"כ. 22 שנה? 20. והכי משפיל בפרק. למרות שהוא במרכז העצבים, מחובר לכל העולם, ניזון מהמודיעין הכי חם ומדוייק (אחרת איך תסבירות את הסימולטור שרץ שם ברקע על אחד הפלסמות?), הבחור לומד על מות אחיו מאתר אינטרנט בעברית. החמ"ל יודע על הרצחו של אל"מ חטוף א ח ר י ידיעות/מעריב/הארץ וכו'. 21 ולסיום. הרי אמרנו שכולם מדברים שם יאיר לפידית? מתי השפה הזו הכי עשירה ומנותקת? כשאחר החברה שואל מישהי "למה את לא באה לשתות איתנו אחרי העבודה?". תגיד לי , זה אלי מקביל? פרקליטי אל איי? כמה רחוק בסטרטוספירה אפשר להגיע? חשבתי שזה מקרי חשבתי שישתפר אז טעיתי

vitamin P

New member
../images/Emo13.gifשבוע שלם חיכיתי לתגובה שלך

על הפרק השבועי של חדר מלחמה
לצערי יש חסרונות כאלה ואחרים בסדרה

batman

New member
חסרונות כאלה ואחרים ???

נניח שאתה קונה מכונית ואתה מוצא בה את הליקוי הבא : כאשר אתה מסובב את גלגל ההגה ימינה, המכונית פונה שמאלה. האם זה נופל תחת הכותרת של חסרונות "כאלה ואחרים?" ונניח שהיו 20 ליקויים כאלה...... מה אז? לא היית מחזיר ליצרן?? ועוד הערה חשובה : קראתי הודעה של מישהי נחמדה בניק ליאת3 (אם אני זוכר נכון) והיא ציינה שכל הדמויות הנשיות הן כוסיות שחורות שיער. המממממ.... לא חשבתי על זה קודם אבל (וכל הטריבונה קמה ושרה בקול אחד ) "ליהי תשיר לנו סולו, ליהי תשיר לנו סולו"

vitamin P

New member
../images/Emo6.gif

בדיוק הרגע קראתי את ההודעה שלה לא חשבתי על ליהי אבל זה הצחיק אותי ויש הבדל "קטן" בין מכונית לסדרת טלוויזיה נכון אפשר להוריד את הסדרה מהמסך אבל היא עדיין טובה בשביל לא לעשות את זה אם הייתי מכיר את יאיר אישית הייתי אומר לו את כל ההערות שלי ומציע לו לצלם שוב את הסדרה עם תסריט אמין יותר משופר יותר ומתאים יותר לזאנר אבל לא אני לא מכיר אותו וזה לא ממש תלוי בי הוא קרא את העתונים עם ביקורות הטלוויזיה ואני מקווה שהוא הפנים ויתקן אם עדיין יש לו את ההזדמנות

adul

New member
חחחחחחחחח ואי

אשכרה חיפשתי פורום שיהיה אפשר לכתוב בו את תלונותיי על הסדרה שנצפתה אתמול ,אבל אני רואה שמישהו כבר השיג אותי. לא נותר לי אלא לצחוק ולהזדהות וגם להוסיף שהסדרה הזו ממש מנותקת מהישראליות שנתפסת ע"י רוב האוכלוסיה כאן. בחייאת. כמה פעמים אפשר להגיד רוהם??? רוהם רוהם רוהם... נורא צורם לאוזן. אולי אם היו מקצצים קצת בטקסטים שמורכבים מנסיונות כושלים להיות שנונים ,היו יכולים להרשות לעצמם ולהגיד ראש הממשלה ,במקום רוהם.. עוד דבר שנורא מפריע הוא השימוש בשאלות קיטבג סטייל "מח"פ?!" , ולאחריה תשובה מהירה שהוכנה ב'שלוף' של אחד מהדנים ב"ישיבה" ,כדי לסבר את אוזנם של הצופים,שיהיו בעניינים,במידה ולא יודעים מה זה מח"פ. אוקי. מתחשב,אבל נורא פטתי.

יוליקה

Member
מנהל
אינני יודעת איפה הבאטמן הזה עובד

אבל, הבנו את הפרינציפ שרצית שכולם ידעו עד כמה אתה מתמצא במושגים, ובהיבטים אעלק ביטחוניים... אבל ראוי שתפנים, ולא תשווה סדרה דמניונית ולא דוקומנטרית למציאות. אני אומרת ששטיין זה אכן יחיאל חורב (והלוואי ואפשר היה לעשות עסקה ולסיים לו את החוזה....) בעניין צפייה בטלנובלה... האם לשחק כל היום סוליטר במחשב זה או.קיי?? אז דע לך שזה מה שעושים בהרבה משרדים.

פנינושה

New member
תודה לבטמן וכל השאר

על הביקורת העניינית. ואגב, אם זו רמת התחקיר והשאיפה לדיוק של מר יאיר לפיד שנחשב ומחשיב עצמו למר מיינסטרים הישראלי...הרי שאנחנו בצרות...

GuestOfHonor

New member
כמה הערות

למרות שיש לו פול "באגים"... 3. אני לא יודע עם התסריטאי מכיר את כל היחידות בארגון הנ"ל, יכול להיות שהוא ניסה להנפיץ שם אחר ליחידה (שבעיתונות כונתה לא פעם קיסריה אם אני זוכר נכון) ויצא לו בפוקס משהו אחר. 5. הן עוסקות במודיעין, לא בפיתוח תוכנה... 6. לאורך כל הפרק היה לשני הנערים ליווי, שזה מה שקורה בד"ך כשמכניסים גורם לא מאושר לתוך איזור מסווג. הם ניצלו את הרגע היחידי שהליווי לא היה מרוכז כדי להגניב מידע (ולא, לא ברור לי למה וכמה, אני מניח שנגלה כבר) 11. כל בן אדם שהתעסק עם מחשבים בצבא יכול לספר לך שלרוב המחשבים, גם הצבאיים, יש כונן דיסקים, דיסקטים, יציאות USB... 15. לא מסכים איתך, בלי פירוט
20. כן זה משפיל, אבל לפעמים התקשורת משיגה את שרשרת המודיעין. מי אמר "שמעתי על הכניסה לבירות ברדיו" ולא קיבל? 21. אין ספק שעם כל הפאקים, זה שכל הדמויות מדברות בקול אחד (של יאיר לפיד) זה הדבר הכי מתסכל בתוכנית. זאת אומרת, דמות אחת או שתיים שעובדת ככה, מילא, אבל כולם? לגבי לשתות אחרי העבודה - לא, אני דווקא חושב שזאת היתה אחת היציאות היותר מוצלחות בתוכנית, ויש עוד מקומות חוץ ממשרד העו"ד קייג' & פיש שבהם חלק מהעובדים לפעמים יוצאים לשתות משהו אחרי העבודה...

בטמן...

במילא רוב הצופים לא מבחינים בכל הדקויות.... [טוב.. חוץ מהיימליך
] ולמרות הערותיך הלגיטימיות
... עדיין אחלה סידרה.

dor1111

New member
הערה

אולי זה ישמע קטנוני, אבל לפי הסידרה האח של נאור אמור להיות בן 70-75 בערך דבר שמנוזר כי זה מקטין את סיכוי אימו לחיות ובטח ובטח לןהראות כך. ודבר שגם מוזר במעט כי נאור הוא בן 25-30 בסידרה לפי דעתי כותבי הסידרה היו צריכים לחשוב על זה לפני, במקום ליצור את אח של נאור כגיבור מילא אם הסידרה הייתה כביכול לפני עשרים שנה (דבר שהיה הופך את זה יותר יפה כי אז היה יותךא "אקשן" וזה יכל להיות יותר מעניין) חח ואז יכול להיות שכול האנשים שם בסוף יהפכו לאנשים מפורסמים שאנחנו היום כמו הקירח (שכחתי את שמו) בסוף הוא יהפוך לאהוד ברק(דבר שיכול להיות הגיוני כי לא אומרים את שמו המופרש וגם המבצע אביב נעורים באמת היה של אהוד) אבל סה"כ סדרה בסדר אבל יכלה להיות יותר טובה אם היו עושיםפ אותה כביכול לפני עשרים שלושים שנה או אפילו בזמן מלחמת ששת הימים _למרות שאני אסתפק גם במלחמת יום כיפור)

טוב .אוקיי

באטמן היקר , בלי לחלוק על דעותייך , אני חושבת שהיו איזה 3,4 פאקים בסידרה כמו שבסוף רענן שואל את נאור עם הוא בסדר וצריך משהו ונאור מגיב כאילו לא קרה שום דבר ועוד ממשיך בנושאים אחרים כאילו אחיו לא נהרג ועוד לפני זה הוא עומד מול התמונה של אחין בקור רוח שכזה כאליו זה לא אח שלו אאאאאאאאאאבבבבבבבבבבבבבלללללללללל , לרדת על הכתיבה של יאיר לפיד , זה מעיד רק על דבר אחד אתה לא מכיר אותו ואת הכתיבה שלו , אני בטוחה במליון האחוזים כי יאיר , בזה שכביכול הם לא יודעו כל מיני נוסעים רצה להציג ולהביע את דעתו שיש כמה כאלה שלמעלה ואמורים לנהל את המדינה לפעמים לא מבינים את הדברים הפשוטים כמו סעיפים משפטיים ומושגים כאלה ואחרים והוא הבהיר במלא אמובן את מה שהוא חושב על הפרשייהשל שני הזקנים איך שכינית אותם

batman

New member
למה להתאמץ ? - או , משל העטלף.

למה , כצופים, אתם מוכנים לסלוח על יצירה טלויזיונית סוג ד', שתוקעים לכם בפריים-טיים כאילו מדובר בפאר היצירה ? ימים שלמים של קדימונים, של מודעות בעיתון וכל זה בשביל מה? בשביל הבדיחה הזו? אאהההה, נכון , כתב אותה יאיר לפיד. אז כולנו צריכים להשתחוות אפיים ארצה ולנשק את העפר עליו דורך הגאון התורן, ולא משנה מה רמת היצירה. המרחק בין שולחן הכתיבה של התסריטאי לבין מסך הטלויזיה של הצופה, הוא שנות אור, עצום. הטענות שלי הן לא למחבר (למרות שגם במחלקת הדרמה יש עוד הרבה מה לשפר) אלא לכל תהליך ההפקה. אף אחד שם לא צעק, המלך ערום, הסדרה נראית כמו הפקה של סוף כיתה יב' במגמת קולנוע, לא כמו יצירה מקורית במאות אלפי שקלים. כל ה"באגים" שאני מצביע עליהם נקראים נאמנות לג'אנר. אתה עושה סדרה על גוף בטחוני? אל תזלזל כל כך באנטיליגנציה של הצופים שלך (פרט לאלה שמוכנים לאכול הכל כי זה "יאיר לפיד כתב"). לכל המעריצים העיוורים הנה משל העטלף : העכבר חוזר מעוד יום עבודה ארוך במשרד. הוא נכנס לביתו הדל , רק כדי למצוא את אשתו, העכברה, במיטה עם עטלף. אחרי שהוא מתגבר על הזעזוע הראשוני הוא פונה בשאלה לאשתו : אבל למה איתו... כל כך מכוער, אזניים גדולות, עיוור כמעט לחלוטין, ומזיל ריר... למה איתו ?" העכברה עונה ללא היסוס : מכוער מכוער אבל טייס. מי שהבין הבין מי שלא, טוב זה היה אבוד מראש.

מיקושון

New member
טוב אנשים..

תראו נכון שיש המון בעיות וצריך לשפר, אבל חכו רגע רק התחלנו תסדרה אתם כבר מתלוננים זה עדיין לא הסוף וכמובן לא האמצע חכו ונראה מה יהיה אף אחד לא יודע מה יקרה.. וחוץ מזה למה אתם כבר מתחילים עם הבעיות ברצינות פעם ראשונה שעושים סדרה כזאת ישראלית שכולם שם ישראלים הכל מקור ישראלי (וגם אם אתם אומרים שזה דומה לבית הלבן 24 וכדומה זה ממש לאאא!!) אז כבר יש לכם התנגדות?? תנו למפיקים לשחקנים לעשות את שלהם למה להרוס להם לפרק הראשון היה רייטינג כל-כך גבוה תנו להם להמשיך כך ולעומת זאת אתם באים והורסים להם.. לא נרוא כל אחד עושה טעות אבל עדיין רוצים לצפות בה ואתם ישר נותנים לאנשים תגובות שלא צריך לראות אותה בסדר הם ישפרו את זה.. אבל תרגעו!! תחשבו הייתם במקומם,אתם לא יודעים כמה מעצבן זה ומעליב לשמוע את זה!! אז יאללה תתחשבו כבר בשחקנים מפיקים וכו'.. ותנו להם לעשות את העבודה שלהם כי למרות הכל אנחנו אוהבים אותם ואת הסדרה.. וחלאס לדבר הערות דברו על הפרקקק!!

RS87

New member
תלונות../images/Emo4.gif

כל כך הרבה תלונות למה אתה בכלל תורח לראות את הסדרה? (אע"פ שהערותיך משעשעות
)

אהבתי.

העיניין היחידי שהייתי רוצה לחדד הוא הנושא של "אי ההבנה" של ההיסטוריה. למעשה, מדובר בסדרת טלויזיה ואל תשכח שהידיוטים (כן כן בה') הם אלה שצופים בה, לא תמיד זוכרים את הביטויים, את ראשי התיבות - ומה לעשות, גם את ההיסטוריה. זו הסיבה, לדעתי, שאנו נתקלים באי הבנה שמצריך הסבר לאנשי החמ"ל,להכניס קצת את הצופים למעגל. אהבתי את הנושא של האמא שנכנסה. מה זה זה?????????... שבוע שעבר האחות, השבוע האמא, מה יהיה כל דיכפין....? נו שויין - נקווה שהמציאות שונה.

אהלן גבר גבר

אחי , יאיר לפיד צריך , מה צריך חייב להוסיף בקטע של החסות או בסוף בכתוביות לכתוב מוקדש לבאטמן. אחי כל הכבוד אתה כל -כך אוהב את הסידרה מדהים, רק תעשה טובה קטנה להבא , תרשום קצת פחות , לא שאתה לא מענין אלא להפך אתה מרתק אבל עדיין קצרו עינינו מול המסך ... עכשיו אני בטוח שאני עוד אגיע לפורום רק כדי לראות תגובתך הבאה..

tomash11

New member
../images/Emo45.gif

אולי בגלל זה אני נהנה מהסדרה אבל לא מרותק אליה כמו שהייתי מרותק לאי אר וכדומה. הסדרה לא רעה, אני אפילו נהנה מאד במיוחד מהקטעים של ששון גבאי והקטעים של אלי פיניש (בעיקר באלו שהוא אומר לאיילת זורר את האמת שכולם משום מה מעדיפים להדחיק). איכשהו, כל הסעיפים כמעט חמקו מעיני, אולי כי "נכנסתי" לפרק המדובר והתת מודע שלי ככה החליק את הבעיות. אבל, אני מודה שסעיף ארבע פשוט צעק לי לשמיים. היימליך=הנשמה מפה לפה?? חשבתי שלפיד אדם משכיל. איך אפשר לפול בדבר כזה?? בשבילי זה היימליך, בשביל מישהו אחר זה הטקסט המתחכם, עבור נוסף זה ילדים שמעתיקים חופשי קבצים בתוך החדר הכי שמור אולי במדינה וכולי. עבורך זה 21 סעיפים ואני בטוח שיש עוד:) אני ברצינות גמורה אומר- חבל שלא היה ליד לפיד מישהו שיעיר על הנקודות הללו, כי למרות שחלק מהן אני יכול עוד להחליק, חלק אחר ניתן להסתרה ולקוות שהצופים לא יבחינו אבל יש כמה סעיפים שחוסר האמינות זועקת מהם, אפילו אם לקח לי הודעה שלמה בפורום להבחין בהם:) וחבל, עקרונית סדרה לא רעה בכלל שיכלה להגיע גבוה יותר אלמלא חוסר הדיוקים הנ"ל. השחקנים כשלעצמם בסדר גמור, לפחות בעיני. וקבל כל הכבוד על תשומת הלב גם לפרטים הקטנים כביכול, אבל כאלו שתורמים במודע או לא במודע לכמה הסדרה נדבקת לצופה וההיפך. ועל ההשקעה בלכתוב את כל זה, סעיף סעיף :))

למעלה