ביקורת על שוגון ומדאם בובארי

מטית

New member
ביקורת על שוגון ומדאם בובארי

לפני הכל, נראה לי שזה הפורום היחידי שניתן לבקר דברים ממש ישנים בו
שוגון - נווט יפני תועה שהגיע ליפן כשרק קומץ פורטוגלים שהה בה אז. ההתחלה מדהימה, מרתקת, אי אפשר להפסיק לקרוא - איך הוא משתלב בחברה היפנית ולומד את מנהגיה. כרגיל אצל סופר זה (שכתב גם את טאי פאן) יש ביקורת על המערב של אז אבל גם הערכה לחלק מהמנהגים (למשל שגבר מקשיב לאשתו, לדעתי זה ממש לא היה נכון לאנגליה של המאות הקודמות, בה הגברים השיכורים היו חוזרים הביתה ולרוב מרביצים...) בקיצור, הייתי יכולה להגיד ספר קליל, כיפי, שוטף ואף מלמד על תרבות יפן, אלא שאני גם לא סומכת עליו בעובדות (כמו ש"תפסתי" אותו טועה על תרבות אנגליה) וגם החלק השני של הספר ממש מאכזב ואף משעמם לעיתים. ועוד יותר בקיצור - טאי פאן עדיף. מדאם בובארי - יא אללה, איזה ספר משעמם!!! גיבורה מטומטמת שאף הסופר לא רוחש לה כבוד ומאיר אותה באור בזוי, תיאורים אינסופיים, שאר הגיבורים גם לא משהו. אגב, הסופר לא חש חום לאף אחד מהם. אופרת סבון גרועה (היפים והאמיצים, בניגוד לאנה קרנינה שהיא אופרת סבון הרבה יותר טובה, למשל OC)

Guy K

New member
תודה על (אי) ההמלצות

משוגון מאוד נהניתי, ועוד לא הגעתי אליו לקריאה שניה. והיפים והאמיצים, הרבה יותר טובה מה OC, וגם תשרוד הרבה אחריה. mark my words

קובנר

New member
רק כדי לאזן

אני מביא ביקורת קצת אחרת, ואפילו סותרת, את מה שאומרת הגברת מעלי. אני כמובן, מאוד אהבתי את מדאם בובארי. ותודה לעצלנית...

frustrated

New member
ספרים זה לא רק עלילה

והתיאורים במדאם בובארי משחקים תפקיד חשוב בבניית התהליך שהיא עוברת, ומשקפים במידה רבה מאוד את מצבה.

Mנטה

New member
פלובר אמר: מאדאם בובארי זה אני

כך שהוא ממש לא זלזל בה. מה שכן זה ספר על גיבורה מאוד מוקצנת. וכן, טאי פאן יותר טוב משוגון.

טובהמ

New member
מדאם בובארי

ספר שתפס אותי בגרון, והצליח להשאיר בי תחושה כבדה של מועקה במשך שבועות ארוכים. המשפט האחרון של הספר, הדהד באוזניי ימים רבים אח"כ. זה לא ספר 'קליל' ש'כיף' לקרוא. זה ספר תופס. כמעט חונק. כנראה שלזה - קוראים גדולה.

למעלה