ביקורת על שפה שלישית של מאת יוסי חרסונסקי

SHANILIROY

New member
ביקורת על שפה שלישית של מאת יוסי חרסונסקי

http://www.yosmusic.com/article.asp?id=8583

glitter8

New member
ביקורת מעניינת מאד

בעיקר התחברתי לסוף שלה, דיויד שכבר לא מחפש לכבוש מצעדים, שכבר אמר הכל, כבר רגוע, ודווקא כאן, בפשטות הוא אומר את הדברים הכי אמיתיים ויפים. זה גם נכון להתייחס לכל שיר בנפרד, כי כל שיר הוא בסגנון שונה, וזה מאד יפה לדעתי. אבל הביקורת שלי עוד תבוא בהמשך..

urielson

New member
לילה טוב,

באמת שאלתי את עצמי מה עוד אין ביקורות של מבקרים מיקצועיים? ומה עם החברה פה ? אין לאף אחד עדיין חוות דעת? אני לא מומחה גדול, וכבר כמה ימים מתכנן להתיישב ולכתוב. אז הינה צצה ההזדמנות. (וזו פעם ראשונה שאני כותב על מוזיקה) בשנה שעברה (כך נדמה תקנו אותי כמובן) הוציא מי שהוציא אוסף שירי אהבה של דיויד ברוזה לקראת יום האהבה (אם זכרוני אינו בוגד בי) השנה לא צריך לחפש שירי אהבה ישנים של דיויד הוא ישב כתב, הלחין והוציא אלבום שכולו אהבה האלבום אינו אחיד לא בסגנון המילים ולא במקצבי המוסיקה באלבום ניתן לשמוע את דיויד בכל אהבותיו כלומר בכל סגנונותיושהיו לאורך שנות יצירותיו כל שיר במנגינה ובקצב שונה ויחדיו יוצרים חוויה מוסקלית מענינת ביותר אוריאל

glitter8

New member
הי אוריאל

אהבתי את הביקורת שלך, לא בכדי אף אחד כאן לא התייחס לעומק בנושא הדיסק. די ברור שכל כולו של הדיסק בא בהשראת האהבה החדשה שבחייו. רוב חברי הפורום כאן הם מעריצים ותיקים, שבלי להיכנס לפרטים צהובים מדי, עדיין שומרים אמונים לאישה שנתנה את ההשראה לאלבום המצליח בכל הזמנים-האישה שאיתי. זאת הסיבה שאני לא כתבתי את הביקורת שלי, ואני משערת שזוהי גם סיבתם של לא מעט חברים נוספים פה, תקנו אותי אם אני טועה. גילוי נאות- אני חושבת שהאלבום מצויין, השירים יפים, העיבודים והמוזיקה מעולה
,

urielson

New member
קשה לי

תראו את האמת מאתמול אני חושב על מה שכתבם בתגובה לסקירה שנתתי על האלבום. וקשה לי עם ההרגשה שלכם. למרות שאני יכול להבין אותה, אתם מלווים את היוצר שנים רבות, חלקכם מכיר אותו אישית, אבל לדעתי חייבים להפריד בין החיים האישיים של היוצר לבין היצירה שלו. גרושים זה לא מילה גסה או מחלה מדבקת, מה שאנחנו כמסתכלים מהצד רואים זה במקרה הטוב תמונה חלקית. רק הזוג והכריות בחדר השינה יודעים את האמת. זוגות רבים מתגרשים מסיבות כאילו ואחרות, והחיים ממשיכים מותר להתאהב מחדש מותר וצריך להמשיך לחיות וזה כולל גם סלב, להיפך אנחנו צריכים לתמוך ולקבל באהבה את רצונותיו ואת העובדה שגם לו יש חיים פרטיים, אני לא מכיר את הפרטים הצהובים הקשורים לפרידה של דיויד מאשתו הראשונה. הם ממש לא מעניניים ולא שווים את הנייר שעליהם הם נכתבו. כל רכילות גם אם היא נכונה לחלוטין היא פגע רע שגורם לכתם שקשה לנקות אותו. ברוב המקרים אנחנו ניזונים מהתקשורת שהיא בחלק קטן מהמקרים נכונה - חבל וכן אין ספק שהאלבום "האישה שאיתי" הוא אלבום מצויין שבעצם הפך יוצר אלמוני בשם דיויד ברוזה ליוצר חשוב ומוכר מאחל לכולם יום מקסים. סליחה אם פגעתי במשהו זאת לא היתה המטרה בייחוד שאני כאן רק אורח וחדש.

SHANILIROY

New member
היי אוריאל

לותיקים וחדשים ,לכולם יש כאן מקום ,ומעניין לקרוא את כל הדיעות והרעיונות ,לשם כך הפורום קיים . אני לא חושבת שבשום מסגרת אחרת נוכל לבטא את דעתינו בעניין מבלי שמישהו ירים גבה (מה שוב ברוזה ???
) אני שמחה שכל אחד מרגיש חופשי לכתוב את דעתו ,זה יוצר עניין בפורום . בהזדמנות זאת אני מודה לכולכם על שיתוף הפעולה במאמצים לשמור על הפורום פעיל
.

glitter8

New member
זה לא קשור רק

לגירושים כעיניין פרטי, רותי היתה גם מי שהביאה את דיויד ברוזה למה שהוא היום. ולמי שהוא יהיה מחר היא היתה המנוע מאחורי הכל, המפיקה, האמרגנית, ההשראה, הכל. ובתור אחת שעשתה את זה ( אמרגנות, ניהול אישי וכו')אני יודעת מה זה אומר. היא הקריבה את כל חייה האישיים והמקצועיים למענו. כמעט כולנו פה מכירים אותה אישית שנים רבות ומעריצים אותה לא פחות... לכן קשה לנו עם העיניין הזה..

בטי369

New member
בהחלט מסכימה...

איתך איש ..לפעמים יש "לנו" נטייה לשכוח שבסופו של יום מדובר באומן יוצר ולא בחבר פרטי שלנו. למרות ההכירות אישית וארוכת השנים של חלק מחברי הפורום, האיש היה ועודנו קודם כל יוצר וזמר אהוב. מה שאמור למקם אותנו כמפרגנים (או לא כל אחד וטעמו האישי, כמובן) ביצירה, במקרה הזה באלבום החדש. אני אישית מאוד אוהבת את האלבום החדש הוא עטוף באהבה, בשלות ובגרות מאפשר הצצה אינטימית לנבכי ליבו ומחשבותיו של האיש שאיתנו תקופה כל כך ארוכה מחיינו.. אז חברים יקרים מה שהיה היה והלוואי שיהיה עוד והרבה תהנו מהמוסיקה מההופעות ותקוו שמישהוא איי שם יכתוב גם לכן שיריי אהבה מלאיי רגש ותשוקה.. סופ שבוע מלא עניין ואהבה לכולנו.

ymother

New member
לילה טוב,

הי אוריאל, גם אני אף פעם לא כתבתי ביקורת. הביקורת שלך קצרה וקולעת, שלי ממש לא...
רק הערב היה לי את הדיסק וזמן בשקט עם עצמי להקשיב לו. בהתחלה ניסיתי להקשיב לו ברקע ולהמשיך במעשי - אבל שוב דבר לא נקלט חוץ מהשירים הקופצניים ואלו שכבר הכרתי. אז ישבתי עם המילים והדיסק (פעולה שלא ביצעתי כבר מ... נגיד 15 שנה) ו... אינטימי בצורה מביכה קצת... ממש נכנסנו כאן איתו לחדר המיטות, ובכמה סיטואציות. אני לא הכרתי את רותי ולא את הקשר בינהם, את ארוסתו ראיתי רק בתמונה, קשה לי לדמיין ולהאמין שהוא אשכרה ישב לידה במיטה ועם עיניים מזוגגות מאהבה ישב וחיבר לה את כל השירים האלו... הוא לא עבר את השלב הזה כבר? לדעתי הוא פשוט ישב וחיבר שירי אהבה, באופן כללי, לא אישי. הדיסק הזה... אני חשבתי שהכרתי את ברוזה (מבחינה מוסיקלית בלבד כמובן), וחלק גדול מהשירים פה לא הייתי מקשרת אליו בכלל, לרגע חשבתי שאני מקשיבה למתי כספי (בשיר רוקד לבד) או לרומנסות של לואיס מיגל. אבל בעצם זה ברוזה האמיתי ממש, כי אלו המילים שלו, המוסיקה שלו, את כל כולו הוא פתח פרס ונתן כאן. ממש מהנשמה. בלי לנסות לרצות אף אחד. אז מה, בעצם לא הכרתי את המוסיקה שלו עד היום? מה, לרשום משהו שהוא לא נפלא, מדהים, מתעלף? מי אני? אז נתחיל בזה שאין לי שום הבנה משמעותית במוסיקה, זו רק דיעה אישית שלי, ודעתי בדר"כ שונה מדעת הכלל, בזה הכל או כלום לא אהבתי את כל השירים שנהיו הלהיט, ואהבתי רבים אחרים! אז... אם יש כאן מישהו שלא רוצה לקרוא ביקורת על הדיסק, שלא ימשיך. יש כמה שירים בדיסק הזה שלדעתי היה אפשר לוותר עליהם, הוא היה צריך אחרי שביומיים נבעו ממנו 16 שירים, לעצור, לנשום, לצנזר חצי, ולחכות שינבעו עוד 8 פנינות. בחלק מהשירים הטקסט מסורבל מידי, ארוך מידי והמוסיקה לאה ועצובה מידי. לא חושבת שהשירים האלו ידברו אלי מתישהו, אבל אולי... ויש כמה פנינות - כבר רשמתי אותן קודם.. אולי מרוב שהוא מאוהב הוא נהיה רומנטיקן פתאום עד כדי ... לא יודעת איזו מילה תתאים, אולי מתוק? מילה שהופתעתי למצוא בדיסק. או אולי זה פשוט הוא - רומנטיקן. אין לי מושג. קצת הפריע לי גם שחלק מהמילים בשירים הם בשפה גבוהה יעני משוררים של לפני 40 שנה, אבל אולי זה טרנד או קטע כזה שאני לא מודעת אליו. מה שבטוח - הוא נראה מעולה בלבן, מעניין אם במצדה הוא ילבש לבן...

ymother

New member
הפנינות לעומת זאת

יאמי! אעביר אותן לדיסק בנפרד ואשים בלופ שבועות עד שיימאס... על הילדים...

ymother

New member
עוד ביקורת

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?QUID=1056%2CU1310552292593&did=1000663112 שפורסמה בפייסבוק. מעניינת אותי דעתכם על הביקורת.

glitter8

New member
נו טוב...

כתבה בעיתון גלובס, זה עיתון עסקים, לא אמנותי במיוחד.. די ברור שהכותב לא ממש מבין גדול במוזיקה.. זה נראה שהוא ישב עם ויקיפדיה, וערך כמה כתבות ביחד.

למעלה