ביקורת ראשונה על הגרסא החדשה של "נסיך-צפרדע"

ביקורת ראשונה על הגרסא החדשה של "נסיך-צפרדע"

למי שאינו יודע ההצגה "נסיך-צפרדע" היתה אחת מהצגות הדגל של תיאטרון בבואה (של אופירה ארכוני ושלי) ההצגה היתה הצגת יחיד (שלי) וההצגה שקיבעה את השותפות המקצועית (שהובילה גם לשותפות האישית) של אופירה ושלי. אופירה ביימה ואני הצגתי אותה ברציפות למעלה מ-20 שנה (עד שהתגלגלתי לכס מנהל מרכז תיאטרון בובות). היוזמה להעלות את ההצגה במדיטק היתה של רוני פינקוביץ', המנהל האמנותי של המדיטק. הוחלט על גרסא חדשה, בת 3 שחקנים. המחזה שוכתב ע"י אופירה, שגם ביימה. בהצגה משתתפת גם אחת מבובנאות הבית של מרכז תיאטרון בובות: מאיה שוטנפלד, שמפליאה בביצועיה. הצגת הבכורה התקיימה במדיטק בשבת האחרונה. להלן הביקורת שהופיעה היום ב"דה-מרקר קפה" "במסגרת פסטיבל ישראל לילדים, מעלה תיאטרון מדיטק שבחולון, הצמוד למוזיאון לעיצוב, שורת הצגות חדשות נהדרות לילדים. הילדים של היום, 63 שנים לאחר קום המדינה, נהנים משפע התרבות המעשירה אותם, כמו היינו כבר מעצמת תרבות וותיקה. כך הצגת "נסיך צפרדע”, עפ"י אגדת האחים גרים, שמקבלת כאן טויסט מרענן, מלא הומור,ושופע בתנועה אקרובטית, בחידודי לשון מרנינים ובמשחק מופלא. בכלל לא מה שזכרנו מסיפורי הילדות. המחזה שנכתב ע"י אילן סביר ואופירה ארכוני, בוים ע"י ארכוני בכשרון יוצא דופן. לסיפור הבסיסי נוספו קטעי הומור, כמו הפתיחה, בה אנו עושים הכרה עם הגיבורה הראשית – המכשפה. דמות ססגונית, לא מפלצתית כפי שהילדים מכירים מהאגדות, רבת תעלולים, שאינה מסתירה את סודות המקצוע שלה מפני הקהל הסקרן.היא מדגימה כיצד היא הופכת יום שמש ליום סגריר אפל, וכיצד היא הופכת נסיך (יונתן רוזנהק) לצפרדע. ככה סתם, כי משעמם לה. את התלבושות הססגוניות, והתפאורה המהממת והמתוחכמת עיצבה סבטלנה ברגר, ובהמשך משמשת התפאורה גם כבסיס עליו מופיעות הדמויות כבובות ((אותן עיצב ובנה עם המון דמיון שמואל שוחט). בין לבין – מפליאים השחקנים ביכולת האקרובטית שלהם ובכל ביצועיהם. מכיוון שלאורך כל זמן ההצגה שלושת השחקנים עוטים מסכות מרשימות וייחודיות (שגם אותן עיצב שוחט), ופיאות שונות - המתחלפים בהתאם לתפקיד - הרי קולותיהם וגופם הם כלי הביטוי שאמצעותו הם מרשימים את הצופים. לעזרתם עומדת התאורה המצוינת של חני ורדי, עם המוסיקה התואמת של יוסי בן נון. ניצן זיצר כמכשפה מקסים את הצופים בכל ניע וזיע וברבגוניות קולו הברור. לידו, כעוזר הצולע, המכוער ומעורר רחמים, משחקת מאיה שוטנפלד, שבלי שתרגישו, היא גם הנסיכה היפהפיה והגאוותנית. היא מבטיחה לנשק את הצפרדע אם ידלה מהבאר את כדור הזהב שלה. וכשהוא עושה זאת - היא מסרבת. הסיפור מלא סיטואציות שלא הכרנו, ומכאן נובע גיוונו והענין שבו.הסיפור התמים לכאורה, מכיל קריצות הומוריסטיות בשפע. הילדים הגדירו את ההצגה כ"הצגה מקסימה ומצחיקה". בעיני זו הצגת ילדים מהמשובחות ביותר שעלו על בימותינו. סופר-מקצועית של היוצרים והשחקנים, סופר יצירתית ורבת דמיון ומרתקת בכל שניה. שעה של עונג מתמשך." בשנה"ל תשע"ב ייפתח בביה"ס לאמנות תיאטרון הבובות קורס חדש "תיאטרון בובות לילדים", אותו תנחה... אופירה ארכוני.

ביקורת ראשונה ומלאת שבחים ../images/Emo229.gif

איזה כייייייייף ועונג צרוף לקבל ביקורת כזו ובמיוחד על ההצגות הראשונות ( ככל הידוע לי לפחות, אתמול התקיימו ההצגה שניה והשלישית בסה"כ מאז עלתה ההצגה ) בהן הדברים עדיין בהתהוות ולא תמיד סגורים לחלוטין באופן הרמטי. מסור את ברכותיי לאופירה, ליוצרים השותפים הנוספים וכמובן לצוות השחקנים שע"פ הביקורת עושה חייל!!!!!!!!! אני מאוד סקרן לראות כבר את ההצגה למרות שברור לי שיהיה לי קצת קשה להתנתק מזיכרון הביצוע שלך שכן כידוע לך צפיתי בך בהצגה זו פעמים רבות ובכל פעם הוקסמתי, נשבתי, התרגשתי, אהבתי ובעיקר נהנתי שוב ושוב בכל פעם כאילו זו היתה הפעם הראשונה. לדעתי בשלב מסויים כבר ידעתי בע"פ את מונלוג הפתיחה של המכשפה ועוד לא מעט משפטים של שאר הדמויות... יחד עם זאת אני כבר מחכה לראות מה שוכתב ואיך, מה שונה או התווסף והביקורת הזו רק הלהיבה אותי יותר לצפות בהצגה בהקדם. האמת שרציתי לבוא בשבת האחרונה אבל היתה לי הצגה והייתי ממש לא רחוק מכם בתיאטרון חולון עם הצגת הקוסם מארץ עוץ שהחלה ב11.30 מה שלא איפשר לי לצפות לא בהצגה הראשונה וגם לא להספיק לסיים ולהגיע לשנייה. לא נורא, אני משוכנע שיהיו עוד הזדמנויות ואני מאחל שיהיו להפקה עוד ביקורת רבות נפלאות כאלה והמווווווווווווווווווווווווווווווווון הצגות

יעלקר

Well-known member
מנהל
תודה אילן ואני עדיין זוכרת .... האם תהיה

חשיפה של ההצגה לרכזות סל תרבות בקיץ? אולי?

המדיטק מקיים הצגות חשיפה בקיץ

אני לא קשור לשיווק של ההצגה. המדיטק הפיק ומשווק.

מתי יש עוד הצגות../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif אני גם סקרנית לגבי

הקורס. אפשר פרטים בבקשה

איזה כיף לקרוא ביקורת

נלהבת כל כך. מסור הרבה ברכות גם לאופירה! מקווה להגיע ב-2/7. אצטרך לקום ממש מוקדם כדי להיות בחו"לון ב-11 בבקר.... אבל, בשביל ההזדמנות לפגשו איזה צפרדע- אני מוכנה לעשות הכל!

פ י ו ל ה

New member
ווואוו אילן!!

איזה ביקורת מעלפת! איזה כיף! אני כבר שמה ביומן את ה2/7... מתה לראות! וכמובן שאדאג להזמין גם ילדים גם על הדרך :)

למעלה