ביקורת-שאנטי על חוף הים באשדוד

• פותח הנושא wan
  • פורסם בתאריך

wan

New member
ביקורת-שאנטי על חוף הים באשדוד

המלצה חמה ,למקום מלא חום אהבה וים. קפה" שאנטי "בחוף הקשתות באשדוד. את הבקורת הזו אני כותבת ,מתוך עיניים של ישראלית, שלא גרה פה כבר כמה שנים. ומכירה יותר את בתי הקפה והמסעדות של ת"א. ואני אולי מתלהבת יתר על המידה . ואולי יהיו כאלה שיאמרו , נו באמת יש המון מקומות כאלה. אך אני לא הייתי בכאלה מקומות. ומאד התלהבתי במיוחד מהיחס החם והאדיב.שלא לדבר על הנדיבות. הפעם הגעתי לאשדוד לביקור משפחתי של בני דודתי המקסימים. והוזמנו לישיבה על עוף ימה של אשדוד. השעה שעת אח"הצ. יום ששי האחרון. הגענו לחוף הקשתות באשדוד, וחלפנו בהליכה על פני כמה בתי קפה, שבעליהם משדלים את העוברים והשבים לשבת אצלם. אך פנינו היו מועדות לכיוון קפה שאנטי. הקפה ממוקם מול הים. ממש על החוף. יש גישה נוחה לנכים. שרותים שמתאימים לנכים. המקום צנוע , כסאות ושולחנות מפלסטיק,ושמשיות. יש גם חלק מקורה וסגור. היינו 10 איש. על 3 שולחנות, שחוברו להם יחדו להכיל אותנו. אחותי ואני הזמנו מרגריטה קפואה. והשאר הלכו על בירה מכל מיני סוגים. המלצר החייכני התחיל מיד להזרים צלוחיות קטנות.של בוטנים קלויים.תורמוסים,חמוצים מרוקאיים מדהימים.צלחת ירקות חתוכים טריים. צ'יפס טרי שהיה פרוס עגול כמו נייר דק מאד טרי ופריך. זיםתים מתובלים נהדרים. ועוד כמה וכמה צלוחיות שאני כרגע לא זוכרת מה הכילו. וכל זה מוגש כל יום בימות השבוע. אך ביום ששי יש אקסטרה פינוק , ומקבלים גם מגש של דג מרוקאי . עם פרוסות תפוחי אדמה מתובל בפטרוזיליה קצוצה ולימון. וחלה טריה שבצעו אותה לחתיכות גדולות. לטבילה ברוטב הנהדר. אנחנו האורחים היינו די המומים מהשפע שזרם למקום. ובכל פעם שצלוחית התרקונה , חדשה תפסה את מקומה על השולחן. וכל זה תוך כדי חיוכים אדיבים של המלצר המקסים ששרת אותנו. כשטעמתי את המרגריטה הקפואה, בטעם התות שהזמנתי. ממש לא התלהבתי ממידת המתיקות שלה, והיה חסר בה אלכוהול, שלא הורגש בכלל. מיד בן דודתי קרא למלצר האדיב. שללא כל שאלה או השהייה. נשא את גביע הזכוכית . וחזר עם גביע חדש עם מרגריטה מחוזקת. שהפעם הייתה בול מדוייקת לטעמי. כששאלתי את בן דודתי האם הוא הזמין את כל זה, כי היינו גם לפני ארוחת ערב? הוא ענה שלא, ככה מארחים בבית הקפה הזה. והזמנת משקה מזכה בכל הטוב הזה שזרם לשולחן. והחיוכים והאדיבות, החום ,והאהבה שהרעיפו עלינו שם הכל היה בחינם . מלבד התשלום על המשקאות. מכיוון שהיינו אורחים, לא שלמנו את החשבון, אך מהצצה בתפריט, ראיתי שממוצע מחירי המשקאות נע בין 20 - ל- 35 ש"ח. מרגריטה קפואה למשל עלתה 35 ש"ח. בחישוב גס נגיע לכ- שלוש מאות + . אך בעיניי מה שהיה שווה. הוא היחס, האוירה מול הים.וכמובן החברה שעמה ישבנו. המקום לא מפואר, מאד צנוע , אבל מי צריך פאר במקום שיש בו ים. ומארחים מקסימים. יש חניה צמודה, וגישה לנכים כפי שציינתי. דג מקבלים ביום ששי. ובשבת בעל המקום ציין שמקבלים גם חמין. אני בטוח אחזור לשם, כשאהיה בסביבה. וזה אולי יקרה אפילו ביום ששי הקרוב. ממליצה מכל הלב, לתפוס שאנטי , בקפה שאנטי על חוף הים. בחוף הקשתות באשדוד. יש גם צילומים . אך לצערי אין לי את המטען להעלות את הצילומים. אולי בפעם אחרת. שלכם WAN

gabizon79

New member
טוב לשמוע../images/Emo24.gif

בתור אשדודי לא פעם אחת שואלים אותי מה יש לעשות בעיר הזאת...אוטומטית אני מבין שאנשים לא ביקרו פה או שפשוט לא היו מ"ס שנים או יותר, או במקום לא מעניין ספציפית. אני מבין לחלוטין מה שאמרת...מה צריך יותר מבית קפה על הים..יחס אדיב...ופינוקים :) ים...ים...ים...:) את כל הפינוקים קיבלת כחלק מתהליך שנקרא "קבלת שבת", הוא התחיל במסעדה עממית מאד קטנה,כוונתו היתה להיטיב עם האוכלוסייה הענייה ולשלם רק על המשקאות(מספיק משקה אחד),וכל שאר הסלטים,דגים,ואפילו בשר מקבלים בחינם ובחום,והמאכלים מושקעים ולא סתם נזרקים על השולחן. עם הזמן "קבלת הסבת" התחילה לתפוס במקומות רבים,ושלל אוכ' הגיעו למקומות אלו,ללא כל קשר לסטטוס. שמח מאד שנהנית :) אם תרצי המלצה על מקומות "יוקרתיים" יותר, או עממיות עם אוכל מעולה אשמח להמליץ :) זה יעלה לך בממרח החריף...

wan

New member
גביזון../images/Emo140.gif

אשדוד אכן זכורה לי לטובה, מאירועים משפחתיים רבים ,שנחגגו באולמות שם. והאוכל היה תמיד חוויה. אוכל מושקע וטעים. ואכן החום והאהבה שהרעיפו עלינו שם. מחזיר אותנו לעוד ביקור באשדוד מחר! ואשמח לשמוע עוד המלצות. ורוטב חריף..?על מה אתה מדבר ?תזכיר לי?

gabizon79

New member
המלצות :)

לאוכל עממי וטוב,יש מסעדה טריפולאית נהדרת בשם "מאמא מפרומה" את יכולה לשאול את ששק לגביה ש"לא אוהבת אותה בכלל". למסעדה יוקרתית יש את "בלזאק",מסעדה צרפתית קטנטנה,יקרה מאד ומנות קטנות,אבל הרמה בהתאם,יש עליה חוות דעת באתר WWW.REST.CO.IL,נדמה לי שגם על העממית יש. ואם כבר להמליץ,בעקבות ביקורות נהדרות של חבריי הפורום,גיליתי שילוב מושלם של אוכל מעולה,מחיר לא יקר בכלל,מנות גדולות ויחס אדיב,אני התאהבתי בה. מסעדת "פיש" בטיילת בראשון לציון,אין צורך להזמין מנות ראשונות כי המלצרים מציפים אותך בסלטים מעולים,במיוחד השום קונפי שקשה להוציא מהם את המתכון. כל המנות העיקריות מעולות,טעמתי כבר מ-7 מהם ולא היתאכזבתי. בקשר לקינוח...אין שום ספק..להזמין את ה"קרמבו" הוא לא מופיע בתפריט, ואני הלכתי למסעדה רק בגללו,אחרי שטעמתי הבנתי למה :) בכל אופן תהני באשדוד

wan

New member
גביזון, תודה רבה על ההמלצות../images/Emo24.gif

ובינתיים הייתי שוב באשדוד, והתאכזבתי. תקרא בפורום ביקורת מסעדות...

ששק

New member
WAN

גמני ממליצה בחום על מאמא מפרומה.... (אם את שם תמסרי ליהודית ד"ש מ"שקשוקה"...) אבל זה רק אם את אוהבת אוכל טריפוליטאי...יש להם תבשילים מעולים- תבשיל ירוק, תבשיל אדום, מפרום, שקשוקה ועד כל מיני...תה בוטנים ועוגת סולת מעולים....הכל תוצרת בית! המחירים שם סבירים בהחלט...וכשאת הולכת לשם....תזמיני לי שקשוקה...ואני אגיע....באמת.... רק תגידי מתי... באמת כבר מזמן לא היינו שם....

ששק

New member
קראתי בפורום ביקורת מסעדות....

לדעתי צריך לכתוב את הביקורות השליליות גם אצלנו בפורום מתכונים...אולי לתת קישור - במיוחד על המחלבה...ממש חוצפה!!!!! (אולי כתבת...ואני פשוט לא התעדכנתי על הימים האחרונים) האמת שיש מקומות כאלו בארץ....גם בבית האדום למשל שמים לך סלטים על השולחן ולא טורחים להגיד לך שמחייבים אותך עליהם....(אם אני לא טועה 15 ש"ח לסועד...כשבפועל הסלטים לא שווים תשלום של 5 ש"ח אפילומשהו כמו 4 סוגים בקושי) בבית האדום את לא יוצאת בפחות מ-100 ש"ח עבור 2 סועדים....שיוצאים משם רעבים.....!(שיפוד לאדם ושתייה צ'יפס שמתומחר בנפרד וגם סלט ירקות) אין לי בעייה עם זה שלא שואלים אם את רוצה....אבל אם לא שאלתם...אל תחייבו..... או שלפחות תגידו מראש.... בניגוד לזה... אצל התורכי באור יהודה מחייבים 9 ש"ח על סלטים לסועד....אבל יש שפע של סלטים, ממלאים לך את הצלוחיות כל הזמן ואת מקבלת במחיר הזה סלט ירקות ענקי.כתוב בגדול על הקירות שמחיר הסלטים 9 ש"ח לסועד. גם מחירי השיפודים סבירים פחות או יותר.... לגבי מחלבה...יש את מחלבת המכבים ממש קרוב למאמא מפרומה באשדוד.... האמת שלדעתי יש להם גבינה בולגרית גם הפירורים,גם הרגילה וגם הלמריחה...מעולות! המחירים זולים יחסית.... אבל הדבר היחיד שמפריע לי...שהם נוגעים בגבינות בידים בלי כפפות....אבל הטעם מפצה על הכל..
ולגבי פיש...גמני ממליצה בחום.... יש שם בכל יום עד שעה 18:00 מבצע שמשלמים רק על המנה העיקרית (את זה יש כל הזמן)...אבל המבצע הוא שאת מוסיפה 6 ש"ח ומקבלת קינוח ,שתיה קרה ושתייה חמה. (הקינוח הוא מרשימת קינוחים שמבמצע). הכי כיף לשבת שם ביום שישי אחה"צ ולהנות מהשקיעה המדהימה....(זה על חוף הים בראשון) זהו...עד כאן להפעם....

למעלה