ביקורת של עיתון הארץ על ההופעה בצוותא

איף

New member
ביקורת של עיתון הארץ על ההופעה בצוותא

הממ, אני לא סגורה על הביקורת הזו - יש בה כמה סתירות לדעתי מה דעתכם?

זאת ביקורת די טובה

לגבי מה שהוא כתב שמאיר נבלע בין התופים לגיטרה החשמלית- בהופעה שאני הייתי בה זה לא היה ככה. יכול להיות שהסאונד בהופעה ההיא שהוא כתב עליה לא היה משהו. או שאולי מאיר לא היה במיטבו. זה משהו שרק מי שהיה שם יכול להגיד. אבל זה גם לא מה שחשוב לדעתי. כי זה משתנה. הוא כתב משהו בסוף על יוסי מזרחי שזה משהו שגם אני אמרתי אחרי שיצאתי מההופעה בחיפה. שצריך למתן את הפוזה של יוסי מזרחי. הוא גיטריסט ענק והקטע שלו ב'תגידי אש תגידי מים' מעולה, אבל אפשר להיות מתון יותר. זה נראה הרבה שואו אוף כזה. לגבי מה שאמרת סתירות, רק לא הבנתי למה בהתחלה הוא אומר שלא שמעו את קולו, והמשפט האחרון זה 'הפעם שמעו את קולו'. איפה יש עוד סתירות? הוא גם כותב: "היה קצת מאכזב לגלות שבנאי לא מצליח להתמודד עם הליווי המופרז שלו" הממ... אם החלטת שהליווי מופרז אז מן הסתם זאת הבעיה ולא שמאיר לא מצליח להתמודד עם הליווי. אבל זאת סתם קטנוניות שלי

איף

New member
הממ

לא יודעת, אולי זו באמת היתה בעיה של סאונד...לא הייתי שם. אבל בהופעות אחרות שהייתי, ממש לא הצלחתי להרגיש את מה שמתואר בביקורת - כאילו יש תחושה שמה שלא יהיה, הקול של מאיר תמיד ממלא את המופע. גם אם תהיה מאחוריו תזמורת של 200 נגנים. אולי זה גם קטע של רגש שעובר דרך השירים שלו...צריך להתחבר לחלוטין. אולי אני משוחדת, אבל אני באמת לא מצליחה להבין איך אפשר להגיד ש"הליווי מופרז". אז אני רוצה להאמין שזה היה הסאונד...
לגבי יוסי מזרחי - אני דווקא חשבתי שצריך להוסיף עוד כמה קטעי סולו להופעה.אבל אולי אני לא אובייקטיבית (שוב), כי לדעתי הוא אחד הגיטריסטים הטובים בארץ, אם לא הכי טוב...ויש לי חולשה לאנשים מהסוג שלו.

אני פשוט הייתי באיזושהי הופעה

(לא של מאיר, של מישהו אחר) ששם הליווי היה באמת מופרז ברמה שהתופים והגיטרות והבס היו מוגברים בצורה כזאת שהזמר באמת נבלע ובקושי שמעו אותו. אז בגלל זה אני יכולה להבין הרגשה כזאת. למרות שbguzi כותבת שזה לא היה ככה אז לא יודעת. לגבי יוסי מזרחי, גם אני בעד להוסיף קטעי סולו שלו. אבל להוריד את הפוזה בהם. על זה הוא דיבר וזה משהו שגם אני חשבתי עליו בהופעה שהייתי בה. חוץ מזה, לא יכלו לשים תמונה טובה יותר שלו?

bguzi

New member
הייתי בהופעה

ואני יכול להסכים רק עם זה שבתחילת המופע שמעו שמאיר מתרגש. מה לעשות, בכל זאת הופעה בכורה. בקשר ל"ליווי המופרז" אין לי מושג על מה הבנאדם מדבר כי רוב העיבודים היו צמודים פחות או יותר לדיסק (ושם הם פשוטים ומדוייקים ונותנים לשירה של מאיר את מלוא הכבוד והמקום), וגם אם לא, הלו! זה הופעה פה ואנרגיות הן חלק ממנה. לא היו בליווי כמעט שום דברים מיוחדים או לא צפויים (כמו אילתורים מטורפים או מעברים שמוציאים מהפוקוס את השירה - למעט הסולו ב"תגידי אש" שלדעתי לא היה מיותר בכלל והוסיף הרבה עניין למופע, כן ירבו). ובכלל, זה שכותב הביקורת מעדיף את ההופעה שלו כשהשירה בפרונט והלהקה אי שם מאחור זאת זכותו כמובן, אבל בסה"כ דעה והעדפה אישית.

איף

New member
כנראה שזה באמת עניין של העדפה אישית

לדעתי זה דווקא ממש יפה מצידו לא להתייחס ללהקה שלו רק כאל מלווים בלבד. הוא נותן להם לבטא את עצמם, וזה מכניס עוצמות וגוונים שונים לשירים שלו, שכולם (טוב, לפחות רוב האנשים שהולכים להופעות שלו) מכירים. זה מכניס הרבה עניין להופעה...וזה מה שחשוב בהופעות בסופו של דבר לדעתי...אחרת אנשים היו נשארים בבית ומאזינים לדיסקים. בקיצור, פחות התחברתי לביקורת הזו. למרות שיש בה חלקים (בעיקר החלקים שהוא מחמיא למאיר
) שאני מסכימה איתם.

למעלה