ביקורת שנה לניתוח

מילקי110

New member
ביקורת שנה לניתוח

האם זה באמת נחוץ ? מבחינה כירורגית אין כאבים , ואם יש חוסרים

אז אפשר לעבור על זה עם הרופאת משפחה . אז לשם מה עושים ביקורת ?

* כמו כן אחרי הביקורת של השנה כל כמה זמן יש ביקורת מישהו יודע ? ( שרוול כן ?)

תודה

ליבי3617

New member
ביקורת

תלוי אצל מי נותחת.
יש מרפאות רב תחומיות שרוצות שיבואו לביקורת ויש מנתחים שלא ממש מדגישים את הנושא (וזה מאד חבל).
ביקורת של הכירורג היא לא כזו נצרכת... מה שהכרחי יותר זו ביקורת דיאטנית ועו"ס/ פסיכולוגית

גברת ע

New member
אני אישית

חוץ משבועיים אחרי הניתוח כדי להוציא סיכות ועוד פעם אחת חודשיים אחרי הניתוח (וגם אז שיחה טלפונית) לא ראיתי או דיברתי עם המנתחים שלי.
הייתי במעקב אצל דיאטנית של קופ"ח ליד הבית שלי ולא במרפאה/דיאטנית שעובדת עם המנתחים שלי, אני עושה בדיקות דם אחת לשלושה - ארבעה חודשים, רופאת המשפחה והדיאטנית עוברות על זה ואם יש בעיה מטפלים בזה, למרות שבנתיים טפו טפו טפו הכל תקין.

אני לא אומרת שאני דוגמה טובה, אבל גם אני כמעט שנה ואני לא רואה שאני נוסעת בקרוב למנתח שלי, סביר להניח שהוא גם לא יודע מי אני.

קוביd1

New member
ביקורת

אני אמנם מטובע ,בשנים הראשונות כל שנה אצל המנתח עם צילום ושט קיבה ,לאחר מכן כל 4-5 שנים ,פעם אחרונה הייתי בקיץ עם הצילום ותודה לא הכל תקין ,בדיקות דם שבשיגרה שניתנות לי בקמצנות רבה פעם בשנה .התוצאות סבירות
אני מציע לכולם לעשות בדיקות דם שחס וחלילה לא יהיה מחסור בויטמינים שגורמים לתופעות לא כל כך נעימות

קובי

גברת ע

New member
אני מקפידה

על בדיקות דם כל כמה חודשים (עוד לא עברה שנה מהניתוח) ואני במעקב אצל דיאטנית של הקופה ולאחרונה גם קבוצת תמיכה
פשוט את המנתח או המרפאה לא ראיתי מאז שעשיתי את הניתוח

מילקי110

New member
תודה

* גם לי זה נראה מיותר ללכת למנתח , אבל בפגישתינו האחרונה כאשר הייתה ביקורת של חצי שנה

אז הוא אמר לקבוע תור כאשר יהיה שנה לניתוח .

מה שכן הייתי רוצה זה לעשות צילום קיבה ושהוא יבדוק האם יש אבנים , בעבודה הבחורה שיושבת על ידי גם עשתה שרוול היא כבר יותר משנה

אבל כאשר היה לה שנה לניתוח אז גילו לה אבנים וכרתו לה את כיס המרה , אני יודעת שזה נפוץ בקרב משרוולים . היא גם המליצה לי לבקש מרופאת המשפחה לעשות צילום ...

* תודה בכל מיקרה , אולי גם אשאל במלב"י לראות מה הם חושבים ...

למעלה