ביקורת EP - סאלי הגבוהה ארוכה |חתול

fenriz

New member
ביקורת EP - סאלי הגבוהה ארוכה |חתול

היום נדבר על תקליט די נדיר של הביטלס (לפחות בארץ),אחד המיני תקליטים (EP'S) האהובים עלי ביותר של החיפושיות הלא הוא LONG TALL SALLYהנודע משנת 64. השירים שלו לא יותר מדי מוכרים לציבור הרחב והם לא נמצאים על אף אוסף של #1 היטס ולא הופיעו אף פעם על LP בריטי שלהם מה שהופך אותם לדי לא מוכרים למי שלא מתעמק בשיריהם המופלאים של הרביעיה מליברפול. עוד בעיה שהEP הזה (כמו EPים אחרים וסינגלים) לא יצא אף פעם על דיסק אבל מי שממש מתעקש לשמוע את כל השירים שלו (כולה 4) מוזמן לקנות (לקנות) את הדיסק past masters הראשון ולשמוע אותם להנאתו! הEP הנ"ל יצא רק בבריטניה הגדולה בתאריך 19 ביוני 1964 ועשה הרבה חשק באותה תקופה לLP חדש של הביטלס (התקליט המלא שיצא באותה שנה הוא החיפושיות למכירה שיצא בדצמבר). טוב נחזור לעינינו...ה"מיני תקליט" יצא בקיץ 64 והיה הראשון שכלל חומר שלעולם לא שוחרר קודם בניגוד למיני תקליטים הקודמים של הביטלס שהיו מעיין אוספי BEST OF ל2 הLPים הראשונים של החבורה. זה היה הEP הנמכר ביותר של הביטלס עד אז ומכר מיליונים ברחבי העולם (אפילו בישראל הוא מכר כמה אלפים ומי שקנה אותו אז יכול היום למכור אותו בסכום נאה יחסית). התקליט כלל 3 קאברים רוקנרליים מקפיצים ושיר אחד מקורי של הצמד הנערץ לנון/מקארתני. כמו שציינתי קודם (נראה לי) השירים האלה לא הופיעו אף פעם על LP בריטי למרות שמי שנסע לאמריקה הרחוקה וקנה שם את התקליטים האמריקאים יכול למצוא את הצד הראשון בתקליט The Beatles second album ואת הצד השני של התקליט בEP "משהו חדש" או בלעז something new. שני התקליטים האלה יצאו רק באמריקה אז די קשה להשיג את שניהם בכלליות בארץ,אבל מי שמחפש מספיק טוב תמיד מוצא!! טוב נחזור לעינינו ולסקירת 2 הצדדים של אותו תקליט מעניין של קיץ 64 נסקור את השירים מהראשון לאחרון (סדר זה דבר חשוב (?) )
השיר הראשון בתקליט הלא הוא השיר שנושא גם את שם התקליט LONG TALL SALLY שיר הרונקרול הקיצבי של ריצ'רד הקטן,הזמר הראשי בשיר הוא פול שעושה ביצוע נהדר ללהיט של ילד הפלא ריצ'רד משנת 56 הזכורה לטובה. השיר מהיר מאוד והביצוע של הביטלס יותר טוב אפילו מהמקור. לא פלא שהם קראו לתקליט על שם השיר הזה! ציון לשיר...המממ ...4.3
השיר השני בתקליט הוא השיר המקורי היחיד בתקליט,I CALL YOUR NAME, נכתב ע"י פול וג'ון ביחד אבל מאוחר יותר ג'ון טען שהוא הכותב הראשי והקול המוביל בשיר הוא גם שלו אז אני מאמין לו. שמעתי שאת השיר הוא במקור לאיזו להקה בשם THE DAKOTAS אבל הוא אהב אותו ובסוף הקליט אותו בעצמו. כמה שהסיפור הזה אמיתי אני לא בטוח אבל היחיד שיודע זה ג'ון והוא לא עימנו עוד. נחזור לשיר, השיר לא קצבי כמו שאר השירים באלבום אבל עדיין אי אפשר לקרוא לו בלדה. אני מאוד מתחבר למילים שלו ובכלל אוהב אותו מאוד,לפי דעתי זה השיר הכי טוב בכל המיני אלבום הזה מה שמראה שאפילו באלבום קאברים שיר מקורי של הביטלס הוא הכי טוב! (לטעמי) . מגיע לשיר הזה ציון גבוה אז הוא יקבל...4.8! נעבור לצד השני של האלבום ולשיר השלישי בתקליט
גם שיר רוקנרול כסאחיסטי ...SLOW DOWN..! השיר הוא קאבר לשיר של לארי ויליאמס משנת 58 (סה"כ הם עשו 3 קאברים ללארי החביב אבל זה במאמר אחר) הקול השולט בשיר הוא של ג'ון לנון וגם בשיר הזה יש פה ושם בעיות עם ההפקה ויש כמה טעויות הקלטה אבל אף פעם לא שמתי לב לזה. השיר הזה הוא אחד מהקאברים של הביטלס שאני הכי אוהב..אז הציון שלו יהיה גם בהתאם 4.4!
השיר שנועל את האלבום הוא MATCHBOX המפורסם של מי אם לא קארל פרקינס חביבם של רינגו וג'ורג. השיר מזומר ע"י רינגו והיה אחד מהקאברים הראשונים שהביטלס עשו עוד בימי הCAVERN והמבורג העליזים. השיר הזה היה ממש להיט בשנות ה50 (ככה אומרים,לא חייתי אז) והביטלס עושים לו ביצוע שלא מבייש אפילו את קארל בעצמו! זאת הפעם הראשונה שהם שיחררו את השיר הזה מוקלט למרות שמי שיצא לו להיות בהופעות הראשונות של הביטלס שמע את זה בכל הופעה! (עד היום פול אוהב לבצע את השיר הזה בהופעות הארוכות ומכניסות הכסף שלו). השיר הזה מאוד חביב אבל מאוד פיפטיז ואולי בגלל זה אני לא כזה מת עליו ולפי דעתי הוא הנקודה החלשה בתקליט! ציון : 4
לסיכום! תקליט מאוד מומלץ למרות שאי אפשר להשיג אותו (כמעט)! זה הEP הבריטי שאני אוהב של הארבעה (אולי בגלל שהוא היחיד עם שירים שלא יצאו עד אז בשום מקום אחר) וגם בגלל הקצב המסחרר שלו 4 שירים אבל כל אחד בונבונירה! ג'ורג טיפה לא מיוצג בו אבל עדיין הוא עושה שם עבודת גיטרה מסובכת ומהירה (יחסית לתקופה) אז נסלח לו!!!
ציון כללי לתקליט : 4.5 תרוצו לליברפול לקנות מאיזה ליידי זקנה !

Chocoholic

New member
Fenriz - מה יהיה?

קשה להשיג אותך במערכת מסרים, ואני רציני לגבי התקליטים...

למעלה