ביקורת
ירדנה ארזי אוסף משולש

ביקורת../images/Emo240.gifירדנה ארזי אוסף משולש../images/Emo91.gif../images/Emo13.gif

גילוי נאות – אני מעריצה של ירדנה ארזי מגיל 4-5 בערך... נתחיל מזה שטוב שלא נתנו לי לערוך את האוסף הזה, כי הייתי שמה בו שירים אחרים לחלוטין והוא בטוח לא היה הדיסק הכי נמכר בארץ!!!!
הדבר הראשון שתופס את העין זאת התמונה של ירדנה שנראית כאילו צולמה לפני 30 שנה, זה פשוט נגד חוקי הטבע, אישה ללא גיל.
האוסף מחולק לשלושה דיסקים. ה
שהראשון נקרא "שוב בתמונה" וגם מתחיל ברמיקס "שוב בתמונה 2011" – אין דרך מתאימה יותר לפתוח את האוסף משיר כמו שוב בתמונה, כי זה בדיוק המקום של ירדנה היום, היא שוב בתמונה, היא בכל מקום, בדיוק כפי שצריך להיות.
בחוברת המצורפת ירדנה מספרת לנו בקצרה את קורות חייה ואת הקושי בבחירת השירים לאוסף הזה ומקדישה את הדיסק למשפחתה. מה שמייחד את האוסף הזה בתחילתו עוד מדיסקים אחרים הוא שליד רוב השירים ירדנה מספרת את הסיפור שמאחורי השיר, מתי הוא נכתב או כל דבר אחר שראתה לנכון לחלוק עמנו המאזינים וגם מצורפות תמונות וכתבות ישנות מעיתונים שפורסמו אז כשהשירים יצאו לרדיו, כיף להיזכר... בחוברת הראשונה אף הוכנסו מספר תמונות שצילמתי אני בהופעות של ירדנה בשנה האחרונה, שאין ספק שלראות את זה היה הגשמה בפני עצמה, לראות את השם שלי ברשימת הצלמים בדיסק אוסף של ירדנה ארזי, נשמע לי כמו חלום...
יש בדיסק 16 שירים שעולים בפעם הראשונה על דיסק ו3 מהם הוקלטו במיוחד לאוסף הזה (שוב בתמונה הרמיקס, באתי אליך הרמיקס והביתה עם בית נוסף שלא היה במקור). "שוב בתמונה" מאגד בתוכו הרבה משירי קדמי האירוויזיון וגם נציג אחד מתוך האלבום האחרון "בושם על עורי" שהפיק לירדנה יהודה פוליקר - "מה קורה אחי" וגם שירים כמו "אולי אני אבודה", "שיר אישה בחורף", "ילדה יחפה" (שלושתם מ"אנשים זרים") והשקטים יותר "יש ונדמה", "עוד יום אחד", "שיר של יום חולין" ושלושה שירים מקסימים במיוחד שאני כל כך שמחה שזכו להיכנס לאוסף: "שאני עמך", "מתוך הנשכחות" ו"פת חלקה טובה" הקסום
ה
השני באוסף נקרא "אתה לי ארץ" על שם השיר שאהוב עליי ביותר של ירדנה שיצא לרדיו כשהייתי בת 7 וחצי ומאז לא עזב אותי (וגם לא את הרדיו). "אתה לי ארץ" מתחיל בסקירת הדיסקוגרפיה המורחבת של ירדנה, תמונות ופירוט של כל הדיסקים (יותר נכון תקליטים וקלטות) שירדנה הוציאה כסולנית, כחברת שוקולד מנטה מסטיק, כחברת להקת הנח"ל ואפילו תקליט של "ברנשים וחלומות" (מסתבר שיש לי את כולם....
) וכמובן שהדיסק מתחיל עם השיר היפה מכל - "אתה לי ארץ" ובעצם הדיסק מתחיל בשירי ארץ ישראל, מיד אחריו מגיע "הוי ארצי מולדתי" בביצוע שוקולד מנטה מסטיק ואחריו "חופים" בביצוע להקת הנח"ל. ירדנה מפתיעה בדיסק הזה עם "סיני" – שיר בגרמנית שנכתב לירדנה בהשראת הסכם השלום עם מצרים... דווקא בימים אלה זה שיר שצריך להתנגן ברדיו. וזאת לא ההפתעה היחידה בדיסק הזה, "אני לא גרטה גרבו" שירדנה קצת נמנעה מלשמוע הרבה שנים נכנס אף הוא לדיסק ודואט נפלא עם מתי כספי לשיר "לא דיברנו עוד על אהבה" ומתוך פסטיבלי הילדים שני שירים שהגיעו למקום הראשון: "שובי הרמוניקה" ו"לא נעצור" שתמיד אקטואלי ויש עוד הרבה הפתעות – מבין השלושה זה בעיניי הדיסק המפתיע מכולם
ה
השלישי באוסף נקרא "מוזיקה נשארת" ואכן המוזיקה שלי ירדנה נשארת ותישאר לנצח. הדיסק מתחיל עם כמה מהשירים מהדיסק הצועני: כשהצועני אוהב, מה יש לי, הכינור הנאמן ומייד אחרי השמחה (במנגינה לפחות) עוברים לכמה שירים שקטים יותר, האהוב עליי ביותר הוא "ההצגה הגדולה", אחד השירים היפים ביותר לטעמי שכתב אהוד מנור ואחריו מגיעים דרישת שלום הקסום, עגילי דמאר וחליל הנצח ובכלל "מוזיקה נשארת" זה הדיסק האהוב עליי מהשלישייה. "באתי אליך 2011" למשל, היה שיר שלא אהבתי במקור (כן, יש שירים של ירדנה שאני לא אוהבת) ומאז הרמיקס אני פשוט מאוהבת בשיר הזה, מקסים, ממש אהבתי את מה שתמיר צור כאן. עוד בדיסק: "מילה קטנה", גם הוא זכה במקום הראשון בפסטיבל הילדים ("אבל חבל" שגם היה בפסטיבל הילדים לצערי לא נכנס לאוסף, אבל לא שכחנו אותו...
), כמובן שגם שירי הקדמים "מוזיקה נשארת" ו"שירו שיר אמן" ואחד הנציגים הבודדים לצערי מהדיסק האהוב עליי ביותר של ירדנה "מתוך שאהבתי" (שאם היה תלוי בי כל הדיסק הזה היה באוסף, כבר אמרתי שטוב שלא נתנו לי לערוך את האוסף נכון?) – "כמו מים שקטים" הכל כך מרגש ואחריו "בלי דמעות" השיר האהוב עליי ביותר מהדיסק "ירדנה ארזי" (הראשון) ו"תאורת חצר" שהוא האהוב עליי ביותר מ"מה נשמע" וכמובן הביתה בהקלטה המחודשת והמרגשת עד דמעות ו"ליל חניה" ו"שלושה דורות" ששניהם תמיד בעיניי הם יותר משירים וכך מסתיים לו האוסף המדהים הזה
אותי זה השאיר עם טעם של עוד... עם רצון לשמוע עוד דברים של ירדנה, דברים חדשים, ירדנה לאורך כל הדרך ידעה לחדש ולהפתיע, עם האלבום הצועני ואז הערבי ושיר כמו "הביתה", אף פעם לא מה שציפו ממנה ואז הנחתה את תכנית הבוקר במשך 9 שנים!!! – עם "הרגליים ששמו לה בדרך" ועם כל המכשלות, היא אף פעם לא נעצרה, ירדנה תמיד היתה נאמנה לעצמה ולא הסתתרה מאחורי מה שהיא לא וזאת אחת מהסיבות שאני כל כך אוהבת אותה
מחכה ומצפה כבר לשמוע שירדנה עובדת על חומרים חדשים, משתוקקת לאלבום הבא, כי עם כל כך הרבה טוב... רוצה עוד טוב.... וכמו שנכתב השבוע על ירדנה "פעם כוכבת - תמיד כוכבת"
וכמו שנאמר במקום אחר השבוע: "מלכת
הזמר העברי" - שמחתי לקרוא שהאוסף הזה הוא הדיסק הנמכר ביותר בארץ בשבועות האחרונים ושירדנה הזמרת הכי מושמעת בארץ בשבועות האחרונים - מחכה ומצפה לבאות....

sandbird4

New member
צונמי ירדנה ארזי... וסקירה אוביקטיבית

קודם כל: לא יודע מי איש יחסי הציבור שלה אבל מגיע לו לקבל הרבה מאוד כסף על הצונמי ירדנה ארזי שהוא עושה. אי אפשר לברוח מהירדנה ארזי הזאת. כל שעה ספיישל שלה במקום אחר. ולגבי האוסף: האוסף דווקא ערוך יפה וגם אהבתי את החלוקה לנושאים. חבל שאין את הגירסאות המקוריות בנוסף לרמיקסים. הרמיקס לבאתי אליך, אחד השירים שאני הכי אהבתי שלה, מחריד ברמות. ממש תת-רמה. חבל שאין את השיר הזה בגירסה המקורית שהיא גירסה מדהימה. הייתי מוותר על הרמיקס המכוער שהרס את השיר. גם את השיר השני שהכי אהבתי הרסו. למעשה לדעתי זה השיר הכי יפה באוסף אבל הוא מופיע שוב בגירסה מזרחית מזעזעת. הכוונה לשיר של יום חולין. למזלי יש לי הקלטה של ההופעה ברידינג 3 (שגם הייתי בה) ואז אני יכול להנות מהשיר הזה כמו שצריך. הרמיקסים לשוב בתמונה וזה של עוד נגיע נשמעים כמעט כמו המקור, שזה מצויין אבל אפשר היה לעשות משהו שלא נשמע כמו "באו לא נעבוד יותר מידי קשה ורק נוסיף קצת קצב חדש ועוד קצת אפקטים של סימפולים אבל לא יותר מידי בשביל שנסיים את העבודה ב-10 דקות". שיקשיבו לאלבום רמיקסים של סנדרה מ-2006 כדי ללמוד אין עושים את זה כמו שצריך ועדיין להשאר נאמן למקור. אבל ככה זה החפיפנקיות הישראלית. רוצים רק לעשות קופה בלי להתאמץ. ואם כבר לא להתאמץ אז החוברת המצורפת: הבטיחו סיפורים וכו אבל בפועל קיבלנו את מילות השירים בשורה אחת ומקסימום שורה אחת על השיר שנראת שכאילו הם עשו לנו טובה שהוסיפו את השורות האלה. הסאונד של האוסף הוא טוב מאוד, וזאת תודות לעובדה שירדנה ארזי מחזיקה את המסטרים שלה בבית. שורה תחתונה: זמרת טובה פוגשת את החפיפנקיות הישראלית. אוסף טוב בזכות ירדנה ארזי אבל ממש לא מושקע כמו בחו"ל.

נראה לי שהתבלבלת עם המקור של אילנית

כי זאת הגירסה היחידה שיש לירדנה ל"שיר של יום חולין" חחחח, כך שאין לי מושג על מה אתה מדבר.. מה שיש בהופעה זה בהופעה, ההופעה שלה מעולם לא הוקלטה לדיסק, זה בטח לא המקור,

אוסף מושקע, עריכה נכונה

לא הייתי אומר שהאוסף חפיפניקי, נעשתה המון עבודה בפרוייקט הזה. פחות אהבתי את הגרסאות החדשות לשירים.

sandbird4

New member
חחח... הזכרתי את באתי אליך

הבעיה שבאוסף הוא מופיע ברמיקס מחריד ברמות.

אתה מיתכוון לרמיקס החדש שיצא עכשיו ?

כי ברדיו משמיעים את הרמיקס של זה כל הזמן , ואת הרמיקס של אני שוב בתמונה ,

Modium

New member
האם מישהו בדק והשווה מול האלבומים הנפרדים אם

השירים באוסף קוצצו (שריטה פרטית שלי)?

sandbird4

New member
../images/Emo45.gif אני מבין את הסיבה

באוסף של אילנה אביטל הם קיצצו את די לי די. עוד לא בדקתי לעומק את האוסף של ירדנה ארזי ככה שאני לא יכול לענות על השאלה. לצערינו לא כל השירים שלה יצאו על דיסק כולל באתי אליך שלא יצא על דיסק.

Modium

New member
בהעברות מתקליטים או כל מקור אנלוגי רועש אחר

כאשר המוזיקה אותה מעוניינים לשמוע חלשה, רעשי הרקע בולטים יותר (קוראים לזה יחס גרוע של אות לרעש). יש הרבה דרכים להתמודד עם מצב כזה, אבל כשזה קורה בסוף השיר, יש לטכנאי הסאונד נטיה לבחור בפתרון הקל, והוא להתחיל את החלשת את השיר, כמה שניות לפני שהוא נחלש בהקלטה המקורית. לי באופן אישי לא אכפת לשמוע רחשי רקע, ויותר חשוב לי להישאר נאמן להחלטות האומנותיות של יוצרי ההקלטה המקוריים. בתור דוגמא, שיר שמאד הפריע לי שחיבלו בו היה "שיר הפריכה" באוסף "לעולם בעקבות השמש", הוסיפו לשיר פייד-אין ופייד-אאוט מלאכותיים, למרות שהשיר עצמו מתחיל במכה ("אין לי ראש למילים ארוכות...") ומסתיים במכה ("בא לי לצעוק אני פריחה!" *בום*).

sandbird4

New member
../images/Emo45.gif נכון אבל לירדנה ארזי יש את המסטרים שלה

היא מחזיקה אותם בבית ככה שהיא לא צריכה להעביר אותם מתקליטים :) אי אפשר להשוות שום דבר ל-"לעולם בעקבות השמש" התת רמה.

voggi

New member
תמיד חשבתי ש"באתי אליך" נשמע מאוד אירופאי

יחסית לשאר הרפרטואר של ירדנה שנע בין סגנון ארצישראלי לבין הסגנון הצועני. לדעתי הוא מעובד בצורה שמחוברת מאוד ליורו-דיסקו של אותם שנים, גם אם הלחן יותר ישראלי. בכל אופן, אני חושבת שזה השיר הכי אהוב עליי שלה.

האלבום הראשון שלה ברמה בינלאומית

בדיוק כמו האלבום "קח אותי הביתה" של גלי עטרי שהפיק ירוסלב יעקובביץ, לטעמי אלבום מופת ומופלא ואחת ההפקות היותר מעניינות שנעשו כאן בארץ.

sandbird4

New member
האלבום ההוא היה הטוב ביותר שלה

היא הקליטה אותו כשאבא שלה נפטר ורואים את ההשפעה של הארוע הזה על כל האלבום. עוד שירים מעניינים שעשו בארץ בסיגנון הזה: מני בגר - אין לי זמן
- הכי איטיז של חו"ל שאי פעם עשו פה גלי עטרי - הלילה - השיר והרמיקס של אמיר כהן אילנה אביטל - די לי די ו-CONNECTION - הפקה של R BIAS האיטלקי (האיש, הסקסופון והלהיט DIAL MY NUMBER) אבי טולדנו - תרקדי את הלילה - הוקלט במקור באנגלית לאלבום בינלאומי שנחשל מסחרית ישראלה קריבושי - אל הים - לפני שהיא עברה לעצב שמלות כלה שלמה ארצי - נרקוד נשכח - השיר הכי טוב שלו ממש לפני שהמציא את הסאונד שהוא ממחזר שוב ושוב עד היום שלמה ארצי - ליד הבית שגרתי בו
שלמה ארצי משתמש בווקודר כמו בשירי איטלו אדם - סוד ועוד

למעלה