ביקורת - LAVAN בהרצליה פיתוח

כתומתי

New member
ביקורת - LAVAN בהרצליה פיתוח

לפני כחודש נפתח בהרצליה LAVAN (כן, באנגלית!) חיקוי של הסאפר קלאב באמסטרדם, שזה אומר מקום בילויים שמתבסס על קונספט הדוניסטי של ישיבה/שכיבה על מזרונים וכריות, אכילה לאורך ערב שלם תוך צפיה במופעי מחול, שירה, ריקוד ושאר ירקות. המקום באמסטרדם הפך לשם דבר, נהיה מרכז משיכה לכל תייר שהכסף מצוי בכיסו, וגרר אחריו חיקויים רבים שנפתחו במרבית ערי אירופה. אז עכשיו הגיע הקונספט גם אלינו בדמותו של LAVAN, שעוצב ע"י המעצבים של שלוותא. הקונספט של המקום הוא שבכל ערב יש 2 נאגלות - אחת ב-20:30, השניה ב-23:30. מגיעים, מורידים נעליים, מקבלים כפכפי מגבת לבנות ועולים להשתרע בקומה השניה המשקיפה על הבר שבקומת הקרקע (שם יושבים בנעליים הרגילות שלכם). המלצרים לבושים בלבוש לבן חצי שקוף, והם כולם מדושני עונג וחסרי התייחסות לסועדים. אז הגענו ב-11:20 והודיעו לנו שניאלץ לחכות, למרות שהזמנו מקומות. חיכינו. הושיבו אותנו במקומותינו ב-00:00 - חוצפה בפני עצמה. אחת מאיתנו היתה רעבה מאוד מאוד, וניסתה לקרוא למלצר במשך 15 דקות בלא הצלחה - הוא הודיע לה שהערב עדיין לא התחיל! בשל השעה המאוחרת רובנו הסתפקנו ביין ושתיה חריפה. שתי מנות שנטעמו - קלמרי מטוגנים וטוסטונים עם פלמידה ופלפלים היו סתמיים מאוד, יקרים מאוד, וקטנים מאוד מאוד. הרביצה על המזרנים נוחה ונעימה, אולם המוזיקה הרועשת לא איפשרה לנו לפתח שיחה בינינו, גם כשניסינו לצעוק. כל חצי שעה מתחיל מופע כלשהו, שאני יכולה להחמיא לו ולכנות אותו כ"מביך" - זמרת מזייפת שרה בג'יבריש, זוג רקדנים מחופשים לשחקני תיאטרון קאבוקי יפני מנסים לרקוד עם סרט אדום של מתעמלות אומנותיות, ולא ממש הולך להם.. טיפשי מאוד, מבדר - ממש לא. בקיצור- אם אתם לא חובבי פלצנות קונספטואלית ותרו על המקום. אם אתם לא בקטע של הטקס בישבן - אל תגיעו למקום. חבל - כי בלי כל הטראראם, הקונספט של רביצה ואכילה נראה לי כייפי ונוח. לא צריך את הדי ג'יי המכאיב באוזניים, המופעים הטיפשיים, כללי ההמתנה הנוקשים והאנטיפטיות של המלצרים. אהה ועוד משהו - במקום כזה צריך להיות אוכל מצויין, שיתאים לאווירה הדוניסטי של משתה ברביצה. LAVAN ממש לא מספק את הסחורה.

SigurRos

New member
בקורת טובה כתומתי.זאת ועוד-

לפני כמה שבועות ראיתי בחטף ראיון באחת מתחנות הטל' שנערך עם "יבואן" רעיון הסאפר-קלאב לארץ,עגנון גרנות.אז הוא הכביר וסיפר וסיפר ועוד קצת סיפר והילל ושיבח וקילס והיה נפוח מעצמו כמו טווס הדור נוצות לא לו. באותו שלב של תיאור הקונספט על ידו כשאשתו המצודדת יושבת סמוקת פיסוק ומתהדרת במבט של עגלה נאה מאחוריו,די התחלתי לצחוק ולהשתעשע.משום מה הייתה לי תחושה שהיהירות תביא להגשמה לא מלאה.הייתה בי תחושה שהמימוש הקונספטואלי יהיה טבול בהמון רעש וצלצולי צרם ושה"צרמוניה" ההדוניסטית תצא וידיה על ראשה סמוקה במבושיה מהיישום החובבני ונטול הקלאסיקה. משום מה כשהייתי באמסטרדם הכל נראה אחרת.הפיק-אפ ברים,לדוגמא,היו באמת כיפים ומאירי פנים,נטולי פלצנות ויוהרת אנשים ריקים ופוחחים. משום מה בארץ החוויה קצת חורקת ולא מושלמת.המלצרים פלצניים וחושבים שהם באיזה מסע תצוגה לניפוח ה"אני".האוכל מתיימר ומתברר כאימפוטנטי.הדי-ג'יי הופך מוסיקה לפוליפונית ובכלל תמיד אבל תמיד!! צריך להמתין כמו איזה עדר המונים של ראשי בקר מחונכים....למה שלא נקרא למקום פשוט AFOR? אין לי ספק שהסנאט ברומי היה רואה בהתנהגות המועדון קזוס בלי.

B r u l e

New member
סליחה על הבורות

אבל לא הבנתי את המשפט "הדי-ג'יי הופך מוסיקה לפוליפונית"? פוליפוניה היא כתיבה מוזיקאלית בריבוי קולות, לא הבנתי איך המושג מתקשר לקטע. זה פשוט שימוש מוטעה במושג.

../images/Emo12.gif....

אני חייבת להתוודות שמפאת חוסר זמן לא שאלתי לפשר המשפט/ביטוי התמוהה הזה (בכלל לא יודעת מה זה "פוליפוני") ואני רוצה לשבח את ברולה על הידע וההתמצאות ועוד בגיל כזה- קטונתי! כל הכבוד! וכעת נא להסביר לי מזה קקופוני

B r u l e

New member
תודה פיונה, אבל זה לא ממש פייר...

עד לפני זמן קצר הייתי מוזיקאי קלאסי (פסנתרן).

שקדייה

New member
אגב, זה אפילו לא ממש מקורי...

כי המקום הראשון בארץ שמימש את קונספט הסאפר קלאב הוא מועדון האייס בלילנבלום פינת נחלת בנימין. בדיוק אותו הדבר. קומה א'- דאנס בר קומה ב'- מזרונים וכריות לבנים לרביצה והמקום כבר פועל יותר משנה, אז על מה בדיוק מתפלצץ מר עגנון גרנות "יבואן הקונספק" אלק!

למעלה