ביקורת

pAyala

New member
ביקורת

שלום, כמה דברים... כוונות מפרולייט המורכבות על הנשקים בסרט הוכנסו רק בשנים האחרונות, ב-2000 בקושי היו אלבטים. שתיים, התקדמות של זיו נעשתה ללא בדיקת תיל ממיד(אי אפשר להסתמך על כלב) , למרות שהוא הזכיר את זה, והדיקור עצמו נעשה לא נכון - צריך להחליק על הדקר את החלק הפנימי של כף הרגל, לא את החיצוני, וכמובן לא מתכופפים מעל מטען. המשיכו את הנושא

המשך שלי

פצמרים וטילים לא עושים בקושי אש . או אש שניתן להבחין בה . אתה לא יכול לרוץ כמו רמבו חצי מטר מפצמר שנופל ממך יש לזה הדף ורסס חייל פצוע שהוא בהכרה צורח פגיעת טיל מרסקת את הגוף ואין דבר כזה ירי בלי תגובה של צהל תקראו לי ולבחור מעלי קטנונים אבל הפרטים הקטנים הם מה שהופכים סרט לסרט טוב ואמין.

Rockamora

New member
דבר ראשון והכי חשוב!

זה סרט. המבע הקולנוע יכול לזייף 10 מטר לחצי מטר. תתפלא זה נורא פשוט. ובאמת בכמעט בכל הקטעים שנופל פצמ"ר ורצה דמות ליד הנפילה היא תצולם בפרונט, זה "לזייף את המרחק". הסרט דווקא נראה אמין מאוד. ואגב, זה לא נכון שלא נפצעו- [המשך אחרי הספוילר] |ספיולר| עובדה שזיו נהרג מההדף. עובדה שאושרי ניפגע ביד מההדף\רסיסים סוף
ובקשר ל"אין דבר כזה ירי בלי תגובה של צה"ל"- אל תשכח שהתקופה היא 1999, ברק בשלטון, השילטון שלו היה מעט רך בקטעים האלו. ניסו לצאת בלי לעשות יותר מדי בלגן שיאיים אחר כך. וזה לא שלא הגיבו. כי אל תשכח שאחרי כל "נפילה, נפילה" בא "יציאה, יציאה". כן החזירו.

levikon

New member
יש לך טעות.

הביטוי "יציאה יציאה" מציין שיגור של פצמ"ר, לא ירי של צה"ל. וצה"ל אכן ירה חזרה בלבנון האמיתית. הסיבה בגללה לא ירו בלבנון של הסרט לא מובנת לי.

levikon

New member
אני בטוח.

פאק. אחר כך "יציאה יציאה". אחר כך בום. אחר כך "נפילה נפילה". לצערי, אני יכול להכיר לך אנשים שאצלהם זה בדם.

LightbuIb sun

New member
כן זה בטוח.

"יציאה יציאה" זה מה שאומרים שמשוגר טיל. "נפילה נפילה"- זה מה שאומרים לאחר שהטיל נפל. וכשאת שומעת הרבה "נפילה נפילה", ו "יציאה יציאה", זה אומר שמשוגרים הרבה טילים.....ופוגעים

Rockamora

New member
כנראה שפספסת משהו-

זאת הייתה הפעם הראשונה של זיו, והוא אומר את זה. לפי מה שאני הבנתי מהסרט- זאת הסיבה בגללה שהוא נהרג. הוא לא הלך לפי ההוראות הנכונות.

levikon

New member
זאת לא הייתה הפעם הראשונה שלו.

עושים את זה עשרות ומאות פעמים בסימולציות.

Rockamora

New member
וואוו. סימולציות.

זה עדיין לא כמו הדבר האמיתי, ועושים טעויות בשטח, מה לעשות.

levikon

New member
יש טעויות ויש טעויות.

בחור מס"פ זה לא חייל בן 19 שהרגע סיים קורס פלס ובטוח שהוא יכול לפרק מטען קליימור בעזרת מסטיק ואולר שויצרי. הוא לא יעשה טעויות כאלה גסות על הפעם הראשונה שלו (ובכלל, אם זאת הפעם הראשונה שלו לא היו שולחים אותו לבד). ובכלל, בסרט הזה יש יותר חורים מבגבינה שויצרית. הסקת איזשהי מסכנה ממשהו שמוצג בסרט הזה הוא ניסיון בעיתי מאוד.

Rockamora

New member
אבל מה שאני לא מבין

זה למה ללכת לסרט ולמצוא את הפקאים שבו בלי להנות ממנו? זה הורס הכל. אני מתנדב במד"א ולפעמים זה כייף ללכת ולראות סרטים ופתאום אתה מוצא שטויות שקורות שם וזה ממש שעשע עד כדי גיחוח.

levikon

New member
לא הלכתי כדי למצוא בו פאקים.

כמו שכתבתי כבר, זה סרט בהחלט טוב. אבל בכל מה שקשור לצבא בכלל ולדרך בה התנהלו בלבנון (במהלך 99-00) בפרט, צריך לקחת אותו עם קורט גדול מאוד של מלח.

SHLACK

New member
כן צודק!!!

מקצועיות בסרט חובבנות !! בתור מוהנדס זה מעצבן לראות.. בסרט פי איך שהראו אותו ניגש למטען אני במקומו אם היתי מדקר כמו טירון לא היתי ניגש בכלל .. היו יושבים איתו שבוע שהקטע הזה לפחות יראה טוב!!

SHLACK

New member
רשימת דברים שלא מצאו חן בעיני

1) סמ'פ שנראה כמו טירון שנמצא כל היום בחרמונית כדי שיראה בסרט גבר.. משהו ראה סמ'פ פעם בחרמונית בתוך מוצב ????? 2)מקצועית בסרט על הפנים אם זה האיש מס'פ שעוד בסרט הוא קצין חברה.. תשבו על זה שבוע זה קטע רציני בסרט שנראה בדיחה לדקר ? סבבה נכון .. אין מגמק? גלאי מתכות!! אין סנדלי חבלה ? לפיזור המשקל של הגוף ? אני בתור מוהנדס לא היתי נכנס לשדה מוקשים כך . 3) כל פיצץ בסרט מפצמ'ר עד פיצוץ המוצב פשוט בער(הרבה אש).. כן כן פצוצים כגון מרגמה לא עושים אש כמו שבסרט ...אלה בעיקר הדף.. 4)אהבתי את הפיצוץ של המוצב עם המוקשים שחיברו לקירות גם שם היה מקום לתת יותר דגש בעיקר להנחה של נפץ לפטיל נפיץ (רועם) 15 סנטימטר טווח בטיחות פאקינג כל טירון בהנדסה יודע את זה.!! 4)אני לא נותן ההרעות כגון דברים שחסרו בסרט שהופיעו בספר כי מין הסתם זה סרט שלמרות הביקורות שלי סרט טוב מאוד .. אבל המשחק של השחקנים בקטע של חברות וכו' היה טוב אבל כל אורך הסרט הם היו עם חרמוניות .. חברה סרט וספר טובים שווה צפיה.. חברים שלי שלא מבינים בדברים האלה נור נהנו .. אני אישית זה צרם לי בעינים ...

Shlomi101

New member
אולי תתחילו קצת להבין את ההבדל

נכון שהיו בסרט דברים לא הכי מדוייקים ואני בתור לוחם כלבן לשעבר ראיתי גם דברים שהיו שונים ממה שהיה במציאות. לרגע זה צרם לי, אבל אז הבנתי עוד משהו נוסף שככל הנראה אתם לא הפנמתם. מדובר כאן בסרט, הדברים צריכים להראות טוב למצלמה ולא לזיכרון (הסרט מיועד להעביר את החוויה גם לאלה שלא היו לוחמים) דבר נוסף הוא שאתם שוכחים שמדובר כאן בנהלים ופעולות של צה"ל. אני בטוח שלא ניתן לחשוף את כל הנהלים בדיוק באותה הדרך שבה כולנו זוכרים אותם במציאות אחד לאחד. רוב הנהלים אם לא כולם , משמשים את החיילים עד היום, לחשוף אותם זה לחשוף את החיילים שלנו. לכן אני מאמין (בתקווה שאני צודק) שזאת הסיבה לפערים בין דרכי הפעולה בסרט לדרכי הפעולה במציאות. דבר אחד בטוח, הסרט הזה יושב טוב טוב בראש. (מכל הבחינות וההיבטים) ח.ח. כל הכבוד על הסרט :) מחכה ל DVD ... הסרט הזה הולך לשבת אצלי בבית בפינת הכבוד :)

למעלה