ביקור אצל אמא

קורנית

New member
ביקור אצל אמא

הכוונה היתה לקחת אותה לבקר בנות דוד, שגרות בעיר הגדולה. כשהגעתי מצאתי אותה לבושה יפה (המטפלת שלה ממש נהדרת) ובלי מושג מי באה אליה ולמה. הסברתי בעדינות שאנחנו ניסע לבקר את בנות הדוד - כולן נשים בגילאי השמונים פלוס - והיא הסכימה בהתלהבות, ושאלה בגמגום אם בדרך בחזרה אפשר לנסוע ולבקר את הסבתא, שחיה בכפר קטן ברומניה. הסבתא שלה. כמובן שלא נסענו. הסברתי חזור והסבר שאי אפשר לנסוע לשם, וגם לא לכפר בו נולדה, כי זה נורא רחוק, וצריך לטוס, ואין כסף.... לא יודעת אם הבינה ממש, אבל הסכימה.בלי ברירה. בכלל אמא עברה לדבר ברומנית בזמן האחרון. זו בעיה, כי לא אני ולא אחותי ובטח לא המטפלת הפיליפינית מבינות את השפה, ואמא לא ממש מרגישה באיזו שפה היא מדברת, וגם ככה הדיבור שלה קטוע וחלש... אז התקשורת כמעט בלתי אפשרית. ואמא, במקום להתרגז, רק בוכה יותר. אבל היו גם רגעי קסם אתמול... ביקשתי ממנה לומר לי איך אומרים "אני אוהבת אותך" ביידיש, רומנית, הונגרית.... והיא זכרה, ואפילו תקנה לי את המבטא. והוכיחה שהיא עדיין מבינה אנגלית - אמרתי משהו למטפלת באנגלית, ואמא ענתה לזה בעברית, או יידיש... תכננו יחד ארוחת ערב חגיגית למשפחה כולה ביום ששי, והיתה לה דעה על מה הולך עם מה, וכמה כדאי מהעוף, מהתוספת... ובסוף, כשהלכתי, וביקשתי ממנה רשות לבוא שוב ביום ששי, היא חייכה ואמרת שתחשוב על זה - התבדחה איתי. ולא בכתה בכלל כשהלכתי, אלא, כמו אמא טובה, בקשה שאתקשר כשאני מגיעה הביתה, לראות שהגעתי בשלום, ונזפה בי שלא התקשרתי בפעם הקודמת כשהייתי אצלה. אז גם אני לא בכיתי כשהלכתי, למרות הקטע בשיחה על השפות, בו הסתכלה לי לתוך העיניים ושאלה בהתעניינות אמיתית למה ההורים שלי לא טרחו ללמד אותי יידיש, ואם הם בכלל ידעו לדבר הונגרית. ומה הכי טוב? כל החודש הזה, כשהבן היה בצפון, היא בכלל לא דאגה לו, כי לא ידעה (על המלחמה, ואני חוששת שגם אותו שכחה למדי) אוף. ברור לי שזה רק ילך ויהיה יותר גרוע.

ענתי44

New member
קורנית ../images/Emo24.gif

פשוט נקרע הלב. אמא שלי ילידת חיפה ואוהבת, או אהבה, אהבת נפש. היא שכבה במיטה וכולם בחדר בבית חולים דיברו על חיפה המופגזת. ואמא לא הגיבה ולא התייחסה. זה כאב לי אבל ידעתי שזה מבורך שהיא לא מודעת למלחמה ולכאב. רבים מהחולים חוזרים לדבר בשפת האם שלהם. מאחר ויש לכם עובדת מסורה אז תנסי ללמד אותה כמה מילים חשובות גם ברומנית. ובמקרה ותצטרכו להחליף עובדת תחשבו על מישהי מרומניה. מאחלת לך ולאחותך עוד הרבה ימים נעימים עם אמא.

קורנית

New member
חמודה

איך יש לך כח לשלוח לכולנו חיבוקים ולעודד אותנו ולעניין השפה... אני לא יודעת רומנית, רק מזהה את הצליל של השפה, כך שלא יכולה ללמד את העובדת כלום. לא נחליף אותה - גם ובעיקר כי היא נהדרת, וגם כי השלב הזה של אמא יגמר, והיא תאבד לגמרי את השפה, ואז עדיף שתהיה איתה מישהי שמכירה אותה היטב ויודעת מה היא אוהבת, רוצה, צריכה, מעדיפה... חיבוק גם לך, ענתי.

ענתי44

New member
הרכב מנצח לא מחליפים

זה מה שלמדתי מכדורגל. בטח שלא. אפשר אולי לבקש ממישהי דוברת רומנית ללמד אתכם כמה מילים בסיסיות. ככה עשתה מכרה שלי שאבא שלה חזר לדבר מרוקאית.אצלו זה כבר כמה חודשים. ולכן קל איתו יותר שאומרים לו מילים במרוקאית. אולי אפילו תבקשי מאמא, כל עוד היא משתפת פעולה לומר לך איך אומרים ברומנית.

קורנית

New member
רעיון טוב

לא מכירה כמעט אנשים דוברי רומנית.... אבל אנסה למצוא לה שיחון רומני אנגלי

למעלה