ביקור אצל רופא עיינים

ביקור אצל רופא עיינים

היי
אני בת 22 ולא מזמן התחלתי להרכיב, יש לי בערך מס' 1.5 ובעין אחת קצת פחות
לא מזמן התחלתי לעבוד מול מחשב,
אני עובדת 9 שעות כמעט בלי להזיז את העייניים מהמסך
והתחלתי לחוש כאבים ודקירות בעיינים ועייפות שלא נגמרת
(חשוב לציין שגם לפני כן היה לי את הכאבים אך לא ברמה כזו)
אתמול ביקרתי אצל רופא עיינים והוא בדק לי את העיינים עם מכשיר ואמר שהכל בסדר
ואני רק צריכה לקחת טיפות כי יש לי יובש בעיינים,
ולעשות כל שעה עגולה הפסקה של 5 דקות מהסתכלות במחשב,
אני עדיין לא רגועה כי אני באמת מרגישה שכל הזמן כואבות לי העיינים.
האם יש סיבה לדאגה? האם כדאי לי ללכת לרופא נוסף?

שאלה נוספת..
כשהייתי אצל אופטימטריסט הוא אמר לי להרכיב את המשקפיים 24/7
ובביקור אצל רופא העינים הוא גם בדק אותו ואמר שאני ממש לא צריכה את המשקפיים 24/7 להיפך, לפי הבדיקה אני רואה איתם מקרוב יותר מדיי טוב וכתוצאה מכך אני מאמצת את העיינים יותר כאשר אני מרכיבה את המשקפיים, וכשאני צריכה אותם רק בהסתכלות למרחקים ארוכים/נהיגה..
כשהתחלתי להרכיב אותם הרגשתי שהכאבי הראש עוברים לי
ופתאום אחרי מס' שבועות הם חזרו

אני ממש אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות, כל אחד אומר לי משהו אחר
אני ממש אשמח לתשובה!!! וסליחה על החפירה. שבת שלום!

ביקור אצל רופא עיינים

נראה שבמקרה שלך מדובר בליקוי ראיה הנקרא: רוחק ראיה. תיקון משקפיים בעלי עדשות חיוביות. עדשות חיוביות,אינן בהכרח מיועדות לשיפור הראיה,אלא למניעת מאמץ,אשר עלול לגרום לכאבי ראש ולכן באה ההמלצה להרכיבם במשך כל שעות היום. אם היית צריכה לקרוא קרוב מידי,ייתכן ששריר העין לא נאות היה להשתחרר,עד כדי רפיון או שגובה המספר היה חזק מידי. בכל מקרה ייתכן שיש מקום לשקול מתן משקפייים עם מספר נמוך יותר. יש להדגיש ש 20% מכאבי הראש, מקורם בבעיות עיניות ועוד פחות מכך, באים מבעיות אופטיות.

ביקור אצל רופא עיינים

עיניים יבשות זו בעיה נפוצה בכל הגילאים, מוחמרת עם שימוש במחשב. הטיפול הוא תחליפי דמעות בשלב ראשון, טיפול בגורמים נלווים כמו דלקת עפעפיים וטיפולים מתקדמים יותר במידת הצורך. צריך להבין שעיניים יבשות זה מצב כרוני, זה לא משהו שמטפלים בו ואחרי שבוע זה עובר. צריך להקפיד על טיפול קבוע במידה ולא רוצים לסבול או למנוע סיבוכים של עין יבישה במידה ומדובר ביובש משמעותי.
בברכה,

תודה רבה על תשובה.. ויש לי עוד מס' שאלות

זה מסוכן?
ואיך אני יכולה למנוע כאב ראש? כי כואב לי הראש 24/7...
והאם עדיף לי להחליף עבודה שלא כוללת מחשב כ"כ הרבה שעות?

תודה על התשובה !אבל בדק אותי אופטימטריסט

נוסף לפני שנכנסתי לרופא עיינים ואמר שהמשקפיים מתאימות לי..
אז מה אני יכולה לעשות כדי למנוע את הכאבי עיינים והראש?

תשובה

אולי כאבי הראש הם לא בגלל העיניים. יתכן וכאבי הראש הם הגורם לכאבי העיניים.
פני להתיעצות גם עם רופא פנימאי או נוירולוג

ביקור אצל רופא עיניים

יובש בעיניים הינה תופעה מוכרת אצל אנשים אשר משתמים הרבה במחשב. קחי עוד המה ימים ותפקידי על הטיפות. אם לא יעבור פני ליעוץ נוסף.
לגבי הראיה אני ממליץ לפנות לאופטומטריסט לבדיקה ויעוץ
בברכה,

תיקון ראייה ועבודה מול מחשב

יובש בעיניים - במידה ואין הקלה במצב מומלץ ייעוץ נוסף מול הרופא המטפל.

משקפיים ואופן הרכבתם - בנוסף לבדיקת ראייה יסודית והתאמת משקפיים יש לקבל הוראות שימוש מהאופטומטריסט. ליקוי ראייה ואופן שימוש במשקפיים עשויים להשתנות מאדם לאדם וכדאי לקבל הכוונה מדוייקת בנושא.

עבודה מול מחשב - רצוי להקפיד על עמדת עבודה נכונה מבחינה ארגונומית משמע חלקו העליון של המסך בגובה העיניים ולא מעבר לכך, מסך המחשב בזוית ישרה אל מול ציר הראייה, ומרחקו כמרחק יד ישרה לפנים. כל 20 דקות מומלץ להסיט את המבט ולהסתכל למרחק שעולה על שישה מטרים.

למעלה