ביקור בארץ עם גרין קארד

Orlando7

New member
ביקור בארץ עם גרין קארד

היי לכולם
קיבלתי לפני קצת זמן את הגרין קארד עם התנאים שתוקפו לשנתיים לאחר נישואין.
המון זמן שלא ביקרתי את משפחתי בארץ ואני ואשתי חשבנו ללכת לביקור לשבועיים בארץ בשביל החגים,רציתי להיות בטוח ב 100% שהכל בסדר ואפשר לצאת ולחזור עם הגרין קארד הזה ללא בעיות ב 100 אחוז.. אשתי קצת מלחיצה אותי.. האם צריך לטייל רק עם הגרין קארד? יש איזה סיכוי כלשהו שיהיו בעיות?

על פניו נראה שאין בעיה

מה הם התנאים? חוץ מתוקף לשנתיים היו הגבלות כלשהן?
אם לא אז נראה שאין בעיה לנסוע.

John the Savage

New member
היתה כאן שאלה זהה לפני שבוע

והתשובה היא שאין שום בעיה. נסיעה עם גרין קארד מותנה זה בדיוק כמו נסיעה עם גרין קארד קבוע כל עוד הגרין קארד בתוקף בזמן שחוזרים לארה"ב וכל עוד לא נוסעים לתקופה מאד ארוכה (כלומר שנה ומעלה).

liat1271

New member
כמה שלי ידוע צריך להכנס תוך פחות חצי שנה

כשאנחנו קיבלנו את הגרין כארד שלנו דרך העבודה, הבת שלי היתה בלימודים בארץ, החזרנו אותה אחרי כמעט 6 חודשים לביקור קצר, ובכניסה לארה"ב אמרו לה נו נו נו, שהיא יותר מדי זמן מחוץ לארה"ב. יכול להיות שזה השתנה או שיש הבדל עם מדובר בגרין כארד שניתן בעקבות נשואים

John the Savage

New member
כעקרון על פי התקנות

נסיעה שבין 6 חודשים לשנה לא יוצרת חזקה שהתושבות ננטשה אבל יכולה במקרים מסויימים לעורר דגל אדום. זה תלוי בנסיבות הספציפיות. במקרה שלך הבת שלך לא עברה עדיין לארה"ב אלא רק הגיע לביקור קצר אחד ואז ביקור קצר נוסף אחרי עוד 6 חודשים. שזו סיטואציה שונה ממי שאכן כבר עבר לארה"ב ויוצר לביקור ארוך מחוץ לארה"ב. ועדיין, רק אמרו לה "נו נו נו" ולא יותר מזה.

ועוד בעיה של נסיעה מעל 6 חודשים זה שזה שובר את הרצף לצורך התאזרחות.

נסיעה של מעל שנה, לעומת זאת, זה יותר בעייתי משום שזה יוצר חזקה שהתושבות ננטשה אלא אם מצליחים להוכיח אחרת. מהסיבה הזו, כשנוסעים לשנה ומעלה יש צורך ב-Reentry permit, בניגוד לנסיעה של פחות משנה.

liat1271

New member
היא קיבלה את הגרין כארד כשהיא היתה בארה"ב

זמן קצר לאחר קבלת הגרין כארד היא נסעה לשנת לימודים בארץ, כשנודע לנו יכולה להיות בעיה עם זה היא מחוץ לארה"ב לתקופה של יותר מ6 חודשים, החזרנו אותה לכמה ימים.

למעלה