שאלות נוספות.
1. קשה להאמין. אין רישום אוכלוסין אזרחי ברוב מדינות מזרח אירופה מהתקופה שקודמת לנפוליאון, כלומר תחילת המאה ה-19. יש רישומים של משפחות מפורסמות, יש ספרות רבנית שיכולה לשמש כעזר (שים לב לספרית רמב"ם בבית אריאלה - יש שם אוצר גדול מהנ"ל), אולי אפשר למצוא חומר עתיק יותר, אבל רובו יהיה לא לגמרי מהימן, מכיוון שרישום מסודר לא היה. יש לי ידידה (גיורת) שמוצאה מנורבגיה ויש לה רישום עץ המשפחה מאז המאה ה-12 - אבל בנורבגיה, ובעצם ברוב ארצות סקנדינביה וחלק מארצות מערב אירופה, אנגליה למשל, זה היה מקובל (לא אצל היהודים). לעומת זאת יש בעיה עם מזרח אירופה. יש לזכור שהאיזור היה ברובו שקוע בבערות ופרט לאנשי הכנסיה והאצולה רוב העמים היו אנאלפביתיים, ובמשטר הפיאודלי ששרר בפולין למשל עד סוף המאה ה-18 לא נעשה שום דבר בכיוון שאליו אנו שואפים - רישום גניאלוגי מסודר. בכלל שמות משפחה הפכו להכרח אצל היהודים במדינות אלו רק מתקופת נפוליאון, כלומר בערך 1810 ואילך. המשפחה שלי מצד אמי היא שפירא והם היו כוהנים, וזה נדיר, ויש איזשהו ספור משפחתי על מידע שקיים לגבי תולדות המשפחה עד תקופת גרוש ספרד ואף לפני זה, אבל שוב - לא רשמי ולא מהימן. 2. לא איני חבר באף אגודה גניאלוגית ישראלית- הייתי באגודה של הגליל, השתתפתי כמה שנים במפגשים, הייתי מנוי על שרשרת הדורות שנתיים ואפילו טרחתי להגיע עד ירושלים למפגשים מדי פעם, ואני חי בגליל העליון, אבל ראיתי שאין טעם, לפחות לגבי, להשתתף במפגשים מכיוון שזה לא הוסיף לי שום דבר חדש. אני מנוי בתשלום על Jewishgen ועל ה- Kielce Radom SIG מכיוון שמאיזורים אלו בפולין מקור משפחתי. 3. לא, לא הכרתי את ד"ר יעקובי אם כי שמעתי על מפעלותיו, ולא, איני יודע מה קרה עם הספריה שלו. גדעון