ביקור בבית חולים לחולי נפש

בתאל59

New member
ביקור בבית חולים לחולי נפש

הי אני עובדת על משהו (לא יכולה לפרט) ואני מעוניינת ללכת לביקור בבית החולים אברבנאל. השאלה שלי היא- איך אוכל להיכנס ולצאת בלי בעיה ולעבור ולחקור את כל או רוב המחלקות מבחוץ ומבפנים?

תודה מראש.

incognito1980

New member
את צריכה ליצור קשר עם ההנהלה ולבקש אישור לבקר

אני מניחה שתצטרכי להסביר מה בדיוק את עושה. יכול להיות שלא יאשרו לך לבקר, אבל אפשר לנסות.

בתאל59

New member
הנכד של השכנה שלי

מאושפז שם במחלקת נוער, האם אני יכולה ללכת אתה או עם כל קרוב משפחה שלו "לביקור" אצלו?

katzeran

New member
תמיד אפשר לעשות כמו רוזנהאן

ללכת לבית החולים, לומר שאת שומעת קולות ולהתאשפז

incognito1980

New member
מה שלא יאפשר לה לראות את כל המחלקות

Shlomile4

New member
אם את עובדת על כתבה סמויה או משהו את תמיד

יכולה לומר שאת רוצה להתנדב ללא צורך בהמלצה אולי זה יתאפשר..
ואם זוהי כוונתך רק תזכרי להציג את כל הצדדים (גם של שחיקת עובדים) ושדבר החשוב ביותר הוא טובת המטופלים שם ושיפור התנאים שלהם.
ולמותר לציין את פרטיותם

בתאל59

New member
זה לא משהו שמתקרב לכתבה סמויה

זה משהו אחר לגמרי וזה משהו שלא יבוא להשמיץ או לפגוע באף אחד, ההפך הוא הנכון. לראות את המקום רק יעזור לי להביא את מה שאני עושה למשהו יותר אמיתי אבל הכל פרי דמיוני ולא יהיה כלל ציון של המקום הספציפי אלה יותר משהו כללי שנוגע בהכל.
אני יכולה לנסות את ההתנדבות האמת אני דיי רוצה להתנדב בלי שום קשר למה שאני עושה. אני עוסקת באמנות כתחביב ותמיד רציתי לעזור לילדים בעזרת אמנות האם תהיה לי אפשרות כזאת אולי?

Shlomile4

New member
אני חושב ששווה לך לשאול וגם

יש עוד תחום של ילדים עם אוטיזם שאומנות יכולה לחולל שם פלאים אז אולי גם שווה לך לחשוב על זה כאופציה

נ.ב - יש גם את האופציה להתנדב בעמותת אנוש

מכיוון שאין לי שום השערה לגבי מה שאת רוצה לעשות זרקתי כמה רעיונות
בהצלחה עם מה שאת עושה:)

מרגישה מאוד לא נוח עם השאלה שלך

מציעה לך לחשוב על זה מזווית אחרת:
מדובר במקום שנמצאים בו אנשים שעוברים משהו קשה, הם לא במיטבם בלשון המעטה. האם זה ראוי שלצורך מטרה שלך, תהייה ראויה ככל שתהייה, תיכנסי ו"תחקרי" את המקום ? יש בזה משהו פולשני ולא אתי.

כמובן שתוכלי למצוא דרך לתחמן - אבל אני מציעה שתשאלי את עצמך אם הפגיעה בכבודם ובצניעותם של האנשים המאושפזים מצדיקה את זה. דמייני שאת, או אחד מהורייך, היה מאושפז כעת במצב פסיכוטי או לאחר נסיון אובדני, האם את היית רוצה שאדם זר, שאינו קשור לטיפול בהם או לאחד המטופלים האחרים, היה נכנס ומסתובב לצורך שלו ?

[ובסוגריים: יש הרבה כתבות טלביזיה ועיתונות שתיעדו את ביה"ח, ודאי גם אפשר לקרוא באינטרנט דיווחים ולשוחח עם אנשים המכירים את ביה"ח. יש דרכים חלופיות. אני לא מכירה את אברבאנל, מכירה בתי"ח אחרים ואם תשאלי שאלות ספציפיות אשמח לנסות לסייע]

22ק ו ס ם

New member
הילה צודקת ב100%

לא אתי לבקר במקום כזה בלי לחשוף את סיבת הביקור האמיתית שלך. אני מניח שאת לא היית רוצה שיעקבו אחרי דברים שאת עושה בלי ידיעתך, גם אם לא עושים בזה שימוש לרעה. הדרך הכי טובה היא לנהוג ביושר ולפנות לבית החולים עם הסיבה שאת רוצה לבקר שם. אם יתנו לך או לא זה שיקול שלהם, אבל אם יסרבו זה רק מצביע על הבעייתיות של הנושא.

בתאל59

New member
תודה רבה לכולם

את הסיבה שלי ללכת ולחקור את המקום אין לי בעיה לתת להנהלה, אבל לפי מה שהבנתי הם דיי על הפנים שם ככה שגם אם המטרה שלי היא טובה מכל הבחינות הם אולי יסרבו.
המטרה שלי היא לראות את המקום בלבד (את המבנה) ולא את המטופלים והמטפלים.
אפילו חשבתי על ההתנדבות אבל בגלל שיש לי מצפון אני לא מסוגלת לעשות את זה רק בגלל המטרה שלי...
בהמשך אני בטוחה בקשר להתנדבות, כמו שאמרתי, תמיד רציתי להתנדב, אבל רק אחרי שאני אסיים את מה שאני עושה ולא ממש משנה לי איפה להתנדב ,שם או במקום אחר.

בכל מקרה אני לא ממהרת לשום מקום נראה כבר, אם יתאפשר לי או לא, בסופו של דבר אולי אסתפק בדמיון שלי וזהו...

למעלה