ביקור בגן החיות החינוכי בחיפה

Folklore

New member
ביקור בגן החיות החינוכי בחיפה

היום ביקרתי בגן החיות החינוכי בחיפה שנמצא ליד גן האם בכרמל. צילמתי הרבה חיות אבל לא אעלה את כולם, בעיקר של הזוחלים. לחלק מהחיות בתמונות יש סיפור, כך שלא סתם אעלה את התמונות. לצערי אין לי מצלמה דיגיטלית, אז מה שאתם רואים פה זה ממצלמה בפלפון, יחסית איכותי לדעתי. אתחיל עם זוג פיתוני הסלעים שהם בני 6-7 שנים, ולאחד מהם נפצעה הלסת במרדף אחר ארנבת שנזרקה לתא שלו. בתמונה לצערי לא רואים, אבל בצד הימני של הלסת שלו נותרה נפיחות גדולה ולבנה, שבמבט ראשון זה ניראה לי כמו לא פחות מגרורה מכוערת של סרטן. לא ממש רואים את זה כאן, אלא אם אתם אוהבים לקרוע את הרשתית ממאמץ, אבל הנה הבחור הגדול. רואים אולי טיפה לבן מצד לראש שלו.

Folklore

New member
שרף עין גדי

היו גם זוג שרפי עין גדי, קטנים ויפים לדעתי. אחד מהם תפס תנומה על הענף בכלוב.

Folklore

New member
זיקית חתיכה

אני לא מבין מספיק בלטאות כדי לומר לכם איזה גזע הזיקית הזו, ולא היה שלט מתחת לתא שלה. אני לא זוכר שככה ניראות זיקיות נפוצות או זיקית סיני אולי, אז ייתכן שזו זיקית תימניה? הנה היא בכל אופן.

בiטן

New member
אחלה תמונות

הזיקית נראה לי תימנית זכר .. לגבי המאובנים שניהם נראים כמו מאובנים של קונכיה או איך שלא כותבים את זה :)

Folklore

New member
מה ירוק ומסוּבב סביב עצמו על ענף?

פיתון עצים ירוק. היו שניים מאלה שם.

Folklore

New member
לשון כחולה

היו גם חרדונים מזוקנים, אבל לא מצאתי את התמונה שלהם משום מה. אולי לא נשמר לי טוב.

Folklore

New member
קינג קלי' שהם מוציאים החוצה לליטוף

החזקתי אותו כי האחראי ראה שאני מתעניין, והוא היה צריך לנקות לו את הטריריום. שמתי לב שהזנב שלו הוא קטע כמו של חנק משריץ, ומסתבר שהוא אחד מהקורבנות הרבים שנאכלים ע"י עכברים/ מכרסמים שלא נטרפו (מחמת שובע, אני מניח).

Folklore

New member
מאובנים שמצאתי במקום הכי לא צפוי

לא במוזיאון הגן, אלא על קיר בכניסה לשירותים !! אני לא יודע כמה זה אמין אבל זה ניראה די אמיתי משום מה, אחד של דג והשני של משהו כמו רכיכה.

Folklore

New member
לסיום, מהחוליות היותר חזקות בממלכה

היו גם אריות, אבל הזכר שניראה נורא מרשים החליט שהוא לא מצטלם היום, אבל הבנגלי גם יפהפה.

Folklore

New member
כתבתי שם פעמיים "אבל" במשפט אחד :-O

יאפ אני עייף. התכוונתי לזו.

ככה זה אריות מהספארי...

מפונקים
סימבה נרוא מרשים? יחפה לאריה בגילו... הוא כבר לא חתלתול... הוא יחגוג 12 באפריל

למעלה