ביקור בגנזך על קידוש השם בב"ב

ביקור בגנזך על קידוש השם בב"ב

היום היה לי ביקור מעניין של כמה שעות בגנזך על קידוש השם בבני ברק. מקום מעניין, אנשים שמקבלים בסבר פנים יפות. ארכיון עם עשרות אלפים של ספרים בנושא השואה ויהדות. 40,000 תמונות סרוקות, מסמכים, עתונים מלפני השואה. לפני הרבה שנים נתתי להם תמונות של משפחות הורי מלפני השואה, כל חומר שהיה לי, הם הכניסו למאגר שלהם. כל חומר תמונה או מסמך חדש הם סורקים ורושמים פרטים על אותה תמונה. בחיפושים ע"י מלות מפתח התמונות מגיעות על המחשב. שוחחנו הראתי להם את הפורום שלנו, הכנסתי למועדפים אצלהם. אני מקווה לאחר שהם ילמדות את נושא הפורומים, הם יכנסו וישתפו איתנו בכל נושא הפעילות שלנו.

deebeebee

New member
הייתי בגנזך לפני מספר חודשים

הלכתי עם אבי. גם אותנו קיבלו בסבר פנים יפות. הארכיבאי העמיד את עצמו מאה אחוז לרשותנו.

ruhama1

New member
שאלות לבני

האם יש לגינזך אתר אינטרנט, ואם כן מה הכתובת ? האם בגינזך ב"ב מכניסים רק חומר של תושבי ב"ב ? או כל אחד ? מה כתובת המקום ? והאם אפשר לבקר שם ?

שלום רוחמה

קבלתי כתובת אתר, אבל עדיין לא פעל, הם אמרו לי שהתאתר כרגע דל מאוד. הם מקבלים כל אחד להכנסת החומר אבל הם מעדיפים חומר על יהדות ובפרט היהדות החרדית. מקבלים בסבר פנים יפות כל אחד. הכתובת: רח' מלצר 15 בני ברק קומה ג' מאחורה.

ובנתיים, הנה פרטים על ספריית

ספרי השואה, באוניברסיטת בר אילן, הממוקמת בבניין מדעי היהדות 410, קומה ב', ופתוחה בימים א'-ד' בין השעות 10:30 - 12:30.

למעלה