ביקור בטוקיו עם ילדה בת שנה וחצי

דסי31

New member
ביקור בטוקיו עם ילדה בת שנה וחצי

שלום לכולם
לא יודעת אם זה הפורום הנכון לשאול את השאלה, אשמח אם תפנו אותי אם לא:)

אנחנו מתכננים ביקור לשבוע בטוקיו בסוף ינואר עם ילדה בת שנה וחצי, מטרת הביקור היא כנס אקדמי של בעלי, והזדמנות לטייל ולבקר בעיר ובסביבה (תמיד רציתי לבקר ביפן וזאת הזדמנות טובה
).
השאלה שלי היא האם בכלל מתאים להביא ילדה לטוקיו לביקור כזה מבחינת מזג האוויר בינואר, נסיעות בתחבורה ציבורית בעיר, אפשרויות לאוכל בשבילה, אפשריויות תעסוקה בשבילה וכו וכו. ההנחה היא שבעלי חלק מהזמן יהיה עסוק בעבודה ואני אהיה איתה לבד, ככה שזה גם שיקול - האם אוכל להסתדר בלי עזרה?

כל מידע יתקבל בברכה מכיוון שאני קלולס בעניין לגמרי כמו שאתם רואים
...

תודה רבה לעונים!

mishel s

New member
האם את מסתדרת בלי עזרה בארץ?

אם כן למה שלא תסתדרי בלי עזרה שם?
או שמה הכוונה הייתה לא לעניין הילדה אלא לעניין הכללי יותר של להיות ביפן לבד.
אם זה החשש, אין יותר מדי מה לחשוש, יפן זאת מדינה מתקדמת ובמיוחד בטוקיו, אין שום בעיה להסתדר.
שאלות יותר ספציפיות יענו בתשובות יותר ספציפיות.

דסי31

New member
מישל תודה - שאלות ספציפיות

שוב, אני שואלת מבורות בלי לדעת יותר מידי על התרבות והאווירה, סליחה אם אני מתייחסת למקום בתור עולם שלישי - ברור לי שזאת מדינה מפותחת. פשוט רוצה לדעת למה להתכונן...
&nbsp
1. האם בטוח, אפשרי ונוח להסתובב בתחבורה הציבורית עם עגלה - מבחינת מעברים, עומס, מקום לעמוד איתה וכו.
&nbsp
2. האם אפשר למצוא אוכל שמתאים לה בקלות כלומר ירקות ופירות טריים, עוף ובשר, תוספות כמו אורז פסטה וכו. או שהאוכל כולל הרבה מאכלי ים ודגים למשל, אצות ותיבול שיהיה לה קשה להתרגל אליו. איזה אוכל למשל יש בארוחת בוקר במלון?
&nbsp
3. האם יש תעסוקה לילדים בגיל הזה בשעות היום? פינות משחק וגינות ציבוריות, ג'ימבורי ומקומות משחק סגורים לילדים (אם יהיה גשם), וכו וכו.
&nbsp
4. האם המזג אוויר בעונה הזאת נוח להסתובב עם ילדה בעגלה שרוצה לזחול וללכת בכל מקום, או שקר מאוד ויש הרבה גשם/רוחות? האם להתכונן לבלות את היום במקומות סגורים או שלהסתובב בעיר באוויר הפתוח זאת אופציה ריאלית?
&nbsp
5. איך מסתדרים מבחינת השפה? האם מדברים אנגלית ברוב המקומות? בהנחה ואסתובב איתה ואצטרך למצוא מקומות לאכול, להחליף לה וכו במהלך היום.
&nbsp
זה בערך סגנון הדברים שמעניינים אותי

&nbsp

johnny d

New member
אני אענה על מה שאני יודע

1. לרוב לא מסתובבים עם עגלות ברכבות, ואם זאת יש מקום לנשים עם ילדים ועגלות ויש מעליות לגישת נכים\זקנים\ועגלות בכל מקום.
2. אוכל לא יהיה בעיה, פשוט תחפשי famirii-resutoran בצורה שזה כתוב, אלו מסעדות למשפחה, יש אותן בכל חור, יש שם גם מנות ילדים "מערביות", כמו מיני בורגר או נקניקיה ...
5. הם לא מדברים אנגלית, במסעדות יש תמונות בתפריטים פשוט מצביעים על מה שרוצים... בתחנות רכבת ודברים דומים אפשר לכתוב באנגלית הם יודעים לקרוא... ובמלון וטוריסט אינפו מדברים אנגלית.

בקשר ל3 ו- 4 לדעתי כנראה שלא תמצאי שום מקום שנוח לילדים, ואם תמצאי משהו בטוקיו אז זה לא יהיה מרשים כמו בארץ (אני מניח שתהי איזורים מרכזים, עסקיים, או תיירותים בטוקיו ולא בשכונת מגורים.)

דסי31

New member
היי johnny

תודה רבה על המידע!
&nbsp
התפריט ילדים נראה מגוון ואכיל:)
&nbsp
לגבי התחבורה הציבורית - האם יש שעות בהן העומס הוא בלתי נסבל ולא יהיה ניתן לעלות עם העגלה?
ושוב שואלת לגבי המזג אוויר - האם קר מאוד ויש הרבה גשם או שלג, או שניתן להסתובב בחוץ עם ביגוד חם?
&nbsp
&nbsp

mishel s

New member
הרבה גשם ושלג

לא יהיה. שלג סביר להניח שלא יהיה בטוקיו.
גשם, יתכנו ממטרם אבל לא משהו רציני יחסית לגשם ל הארץ.
&nbsp
קר - יהיה. זה סוף ינואר, די קר. בהחלט צריך לבוש ארוך ולא קצר.
&nbsp
תחבורה ציבורית, כרגיל, שעות העומס הם בשעות הבוקר שכולם ממהרים לעבודה ושעות הערב שכולם חוזרים הביתה.
בתלות באיזה רכבת ולאן היא מגיעה העומס משתנה.
אני מניח שהעומס הכי גדול יהיה ברכבת הסיבובית שעוברת במרכז טוקיו שנקראת יאמאנוטה.
אבל אם את יוצאת החוצה נגיד מתשע והלאה וחוזרת לפני חמש או אחרי שמונה, לא סביר שיהיה עומס.

semuelf

New member
גם אני רוצה לענות

1. בטוח - כמובן. אפשרי ונוח - תלוי.
לא הייתי מתקרב לרכבות התחתיות עם עגלה בשעות העומס שלהם, פשוט כי צפוף. למרבה המזל שעות העומס הם קצרות ובעיקר איזה חצי שעה בבוקר. (תלוי בקו)
לאוטובוסים כמעט תמיד אפשר לעלות עם עגלה.
ברכבות התחתיות מבחינת נגישות, המצב משתפר כל שנה. אבל יש תחנות שתצטרכי ללכת סביב סביב כדי לעבור ממעלית למעלית. לפעמים עדיף לעלות עם העגלה במדרגות הנעות. ולפעמים, בעיקר בתחנות קטנות, תצטרכי להרים את העגלה במדרגות. יש מדריכים עם סימון של נגישות על כל תחנה.
&nbsp
3. יש גינות ציבוריות וגני שעשועים בכל פינה בטוקיו.
יש children halls, שהם מרכזי משחקים עירוניים. אני לא יודע מה המדיניות שלהם לגבי תיירים, אבל בתור תושב זה מצויין. רק אל תצפי שהצוות ידע לתקשר באנגלית. :)
ויש גם את טירת הילדים, שזה משחקיה ענקית בתשלום, אבל נראה לי קצת גדולה על ילד בן שנה וחצי.
&nbsp
4. בינואר קר בטוקיו במונחים ישראליים. אין הרבה גשם, ויש סיכוי קלוש לשלג.
אנחנו הלבשנו את הילדה שלנו בחרמונית קטנה, וככה הסתובבנו בחוץ. מומלץ.
&nbsp
5. שפה - תלוי איפה את. במרכזי הזרים והתיירים תוכלי להסתדר עם אנגלית, וגם באופן כללי במרכז טוקיו, אבל קצת החוצה משם תצטרכי להשתמש בשפת גוף.
&nbsp
בהצלחה!

דסי31

New member
תודה על התשובות!

סהכ נשמע לי שאפשר להסתדר.
למזג אוויר הקר אני רגילה כי באה משוויץ וגם מצוידת בביגוד חם...
&nbsp
שוב תודה רבה

למעלה