ביקור במנזר סנט קלייר באבו תור

פייטוש

New member
סיורון חינמי במנזר רטיסבון בירושלים

סיור קריר לימי החום . המנזר ממוקם בסוף רחוב שמואל הנגיד ליד בית הכנסת ישורון . מאז ימי בצלאל העליזים שלי ושל חברי לא ביקרתי שוב במנזר ,באותה תקופה של הלימודים ביקרנו רשמנו, ציירנו ונהנו משלוות המקום ועתה לאחר שלושים ושבע שנים חזרתי לחוויה ייחודית שעברתי. הכניסה בחינם ,סיורים לקבוצות בהדרכה בתשלום, לאדם פרטי או משפחה ניתן לסייר מחוץ למבנה עם מעט תחינה ניתן לסייר בכנסייה אך לא במבני המגורים, כדי לבקר בכנסייה יש לפנות לשומרת בדוכן הכניסה בשער, אני בקשתי לסייר והשומרת הזעיקה את המורה סטפן שהדריך וסייר עימי בנסתרי המקום. המנזר נבנה בשנים 1876- 1897 בידי המסדר הקתולי הצרפתי, בעברו מנזר,בית יתומים מקצועי לילדים וכיום בית מדרש לנזירים המגיעים לתקופה של ארבעה שנים ללימוד בחסות הוותיקן וצליינים מאירופה בעיקר מאיטליה אין אני מספר את כל גלגולי המקום ועברו עד מלחמת ששת הימים מתקופת השלטון התורכי והאנגלי ואפילו תקופה של גדוד העבודה העברי ששכן במקום . המנזר הוקם בכספו ותכנונו של אלפונס רטיסבון יהודי מומר מצרפת אשר תרם גם לבניית מנזר ובית יתומים מנזר האחיות מציון בעין כרם, משני צדדיו של חזית המנזר נוספו אגפים לאורך השנים ובאגפו השמאלי ממוקמת הכנסייה ,מאחור המבנה עוד אגפים מחוברים בחזיתו פינת מנוחה שבמרכזה פסל מריה אוחזת בישו בשיש לבן, מאחור בחלקו הצפוני של המנזר עומד סגור מסביבו גדר, מגדל השמירה התורכי שנבנה בתחילת המאה 19 , מזכיר את שלושת כנסיות הרוטנדה הנמצאות בפראג. מגדל זה ששימש לצרכי שמירה ואיתות במסגרת רצועת המגדלים בין ירושלים ליפו. בחלקה הצפוני של החצר ממוקמת חצר נוספת ומבנה צריף שבחזיתו פסלי חיות של חלק ממורי באותה התקופה אי שלווה משונה של רופא וטרינר בדימוס שהרשה לי לבקר בשטחו ואף אירח אותי לקפה ממש טוסקנה . תחילת סיורנו הייתה בכנסייה היפה באגף השמאלי המשמשת לתפילות מספר פעמים ביום. מעל למזבח שני חלונות ווטראזים מיוחדים בתוספת לחלונות נוספים עם זכוכית צבעונית,מזבח תפילה מיוחד ועוגב המשמש את קבוצות הצליינים בעיקר מאיטליה לנגינה ולליווי מזמורים. בגומחות הקיר פסלים של מריה, התקרה גבוהה עם קמרונים , הכנסייה שמורה נקייה ומיוחדת ,סטפן הסביר לי כי בחורף אין מתפללים בכנסייה עצמה עקב הקור והעדר חימום, רצפת הכנסייה עברה שיפוץ לאחרונה והיא בוהקת ומתחתיה אולם שלא נכנסנו אליו. לאחר מכן סיירנו בחדרי הסמינריונים וחדר מנוחה המוקדש לזכרו של ריטסבון מייסד המקום בתבליט ראשו ,תמונת המקום מסוף המאה ה 18 ופסל האב הראשון של המנזר. כשגמרנו את הסיור בחלקו העליון לקח אותי סטפן למרתפי המקום ובראש ובראשונה לספרייה המיוחדת שכוללת ספרים מהמאה ה 16-18 עם עיטורים וציורים מיוחדים והספרייה הנוספת לצרכי לימוד ,כולל ספרי משניות וששה סדרי משנה בעברית. במרתפים אלו סיפר לי סטפן נחבאו יהודים מירושלים בעת המלחמה בתקופת מלחמת השחרור, ובמלחמות נוספות שגרו באזור המנזר הקירות העבים העיקו מעט והרשימו אותי החלונות העגולים העליונים מברזל ושיבוצי הזכוכית.
 

פייטוש

New member
סיור בשכונת בקעה בירושלים

רבים מאיתנו פונים בסיורים לבקר בשכונה הגרמנית בירושלים ומפסידים את יופייה של שכונת בקעה על שלל בתיה המסוגננים ומשעולים המחברים רחובות והקרואים בשמות של רחובות עשו לעצמכם טובה ופנו זמן לטובת טיול נשמה ,יותר טוב מתרופות . הצבע השולט בבקעה הוא הירוק של הצמחייה המשולבים בבתים בסגנונות שונים ובבנייה באבן ירושלמית תוך שילוב אלמנטים של קמרונות,קשתות חלונות עם תריסים ובלעדייהם, חזיתות ודלתות ברזל או עץ,מרפסות מלבנייות ,משולשות, משושות או חצי עגולות מחופות סגורות או פתוחות ,את חזיתות הבתים מקשטים תבליטים קישוטיים שונים בקיצור חגיגה לעיניים . מעט מאופי השכונה שאוכלסה בעבר בבתים של ערבים אמידים ברצוני להראות ,למען האמת אני תושב המושבה היוונית המחוברת לשכונה הגרמנית ,אך מתפעל כל פעם מחדש מהליכותיי היומיות בבוקר מאופי שתי השכונות, בהמלצתי כניסה לסמטאות הרבות היוצאות מהרחוב הראשי של בקעה והמחברות רחובות גדולים יותר בהם השתמר האופי האמיתי של השכונה . שכונת בקעה עברה בעשורים האחרונים תקופת בנייה ושימור הישן ואף התיישנות והזנחה של בתים בשכונה בעיקר של תושביה הוותיקים, אך התושבים החדשים והקבלנים הרעבים משלימים את החסר . אומנם נבנו תוספות של קומות מעל בתים חד קומתיים בסגנון העבר בחלק מהמבנים ,נוספו בתים חדשים בסגנון האופייני לשכונה נבנו על שטחים פנויים, ברחובה הראשי של השכונה הנקרא דרך בית לחם ,להמשיך עד רחוב יהודה לרדת בו ולחזור למושבה הגרמנית. ממש בתחילת דרך בית לחם שני כנסיות בהמשך ליד פסי הרכבת מתחם הבילוי קולוני , אך העיקר הוא ברחוב הראשי שבו ממוקמים מספר בתי קפה ומסעדות שכונתיים בינות למבנים , מנוחה של פעם על כורסאות מבית סבא ליד שולחנות על המדרכות ,חנויות שונות למסחר זעיר ו הרבה עצים לאורך הרחוב והמדרכות הרחבות.
 

פייטוש

New member
חוויה של קונצרט ומוזיאון ישראל

בערבו של אתמול נערך קונצרט פתוח של התזמורת הפילהרמונית בגן הפסלים של המוזיאון הנמצא כרגע בשיפוצים.בלווית מקהלת ילדים ולהקת רקדניות . למעשה ניתן לבקר היום בהיכל הספר,חלק מגן הפסלים,דגם העיר העתיקה שהועבר ממלון הולילנד הדגם נבנה בתהליך של ארבע שנים לזכרו של בעל המלון שנפל במלחמת השחרור,חלק ממוזיאון הילדים שבחר אחד תערוכה קטנה של מסכות בעיקר טיקסיות ותערוכה קטנה של משחקי ילדות בשנות ההקמה של המדינה. הקונצרט חוויה אך הקור הבריח חלק מהמאזינים לפני הסיום וחבל נאלצתי לשם אבנים בכיסים על מנת שלא אתעופף.
 
פייטוש ../images/Emo47.gif אהבתי../images/Emo70.gif

טיול נפלא של אמצע השבוע האם המזרקה צולמה ליד הכנסייה הסקוטית?
 

פייטוש

New member
ביקור במנזר סנט קלייר באבו תור

מנזר סנט קליר היווני אורתודוכסי השייך לנזירות הפרנציסקאנית ברחוב אלבק . בבוקר צח הלכתי כדרכי בהליכת הבוקר ופתאום כאשר עברתי ברחוב אלבק בגבול תלפיות אבו תור לאורך חומות המנזר, נקרה בפני שער ברזל פתוח ,אשר תמיד היא סגור בכניסה למנזר. המנזר הוקם בסוף המאה ה 18 תחילת ה 19, התגוררו בו בתחילה שמונה נזירות פרנציסקאניות, מן המסדר של קלייר , את המנזר בנו כמעט שלושים שנה את אבני המבנה והחומה הביאו ממחצבה באזור בית לחם, בהעמסה על חמורים שני אבנים על חמור בהליכה בשבילים משובשים , חשבו על הרעיון של העברת האבנים במשך שנים רבות. אזרתי עוז ונכנסתי לחצר המנזר ,משעול ארוך מוביל לחצר המנזר ולגינה ,שני מבנים עיקריים בשטח הגן מבנה מגורים והכנסייה בן שתי הקומות ,ומבנה למגורים ואוכל,בשטח הגן היו מפוזרים כסאות פלסטיק ושולחנות ופסל מרים במשעול ואחד נוסף תלוי בחזית המבנה משמאל לכניסה לכנסייה. הנזירות היו עסוקות בתפילה כל שלא יכולתי לצלם את הכנסייה בחלק הפנימי .בכניסה למשעול הכניסה ממוקם שער ברזל ומעל לקשת שמעל לשער ניצב צלב ומתחתיו כתובית קטנה של שם הכנסייה . משמאל לשער ידית משיכה המחובר בחוט ברזל ארוך ,לפעמון התלוי בסוף המשעול ליד חדר האוכל המשמש את הרוצים להיכנס. שער נעול נוסף בקצה הגינה מחבר את המנזר לכנסייה איטלקית בשם בית הלבבות הקדושים שטח הכנסייה מחולק כיום לשתי חלקות וכולל גם את הכנסייה האיטלקית אשר נרכש מן היוונים וכיום שייך לאיטלקים החלק החדש של הכנסייה בסגנון חדשני מודרני נבנה בזמן שיא של שנה וקצת ומשמש לצליינות. בחלק התחתון נבנתה קפלה לתפילה. בעבר בשטח של הבניה החדש שכן מגרש כדור רגל שננטש , הכנסייה החדשה ניצבת בפינת הרחוב דרך חברון ורחוב נעמי . בשטח גובל עם המנזר היה מבנה שהייה שייך לאישה נוצרייה , בייתה התפורר וחורבותיו שנותרו נמצאים בחזית הכנסייה החדשה היפוך של ישו בחדש.
 
למעלה