ביקור במקלט לבעלי חיים

• פותח הנושא smaak
  • פורסם בתאריך

smaak

New member
ביקור במקלט לבעלי חיים

בימי שני בצהריים המנקה שלנו מגיעה, ואני משוחררת מעבודה בחנות לכמה שעות. בעיקר בכדי לעזור לה, וגם לערוך את הקניות של האוכל שלנו.

לפני זמן מה היתה כאן אחת החוסות במוסד לאנשים מאותגרים שכלית שנמצא לידינו. היא הראתה לי בגאווה תעודת הערכה שהיא קיבלה ממקלט לבעלי חיים שנמצא לא רחוק מכאן. היא הולכת לשם פעם או פעמיים בשבוע לעזור.
הבטחתי לה שאבוא לבקר שם פעם, ואחרי שהיא הביאה לי ברושור בשבוע שעבר החלטתי ללכת היום.

בברושור היה כתוב שהם תמיד שמחים לקבל שמיכות ישנות, צעצועים, מזון וציוד לבעלי חיים. אז אספתי את השמיכות שיש לנו בבית ואין בהן שימוש, כמה צעצועים שהחתולים לא מסתכלים עליהם בכלל, עברתי בסופר וקניתי שקית של מזון, ונסעתי לשם.
המקלט נמצא במשהו שנראה כאילו פעם הוא היה חווה. כשהתקרבתי למקום ראיתי הרבה מאוד אנשים עם כלבים קשורים ברצועות. האנשים האלה מתנדבים להוציא את הכלבים כל יום לטיולים, ואני הגעתי בדיוק בזמן שחילקו את הכלבים למתנדבים.

איך שהגעתי לכניסה היכה בי ריח מאוד חזק של שתן מעורב בריח של אקונומיקה.
הכלובים של החתולים נמצאים בחלק הקדמי, ליד הקבלה. יש שם די הרבה חתולים, כולל חמישה גורים. האוזניים של הגורים היו מלוכלכות מבפנים. חמשת הגורים היו בכלוב גדול כזה, כמו של תוכים. היה להם שם מצע רך וקצת משחקים.

החתולים הגדולים יותר היו בכלובים סגורים. בכל כלוב היתה צלוחית מזון, ארגז צרכים קטן ומצע לישון עליו. חלק מהחתולים ישנו, חלק ייללו כי הם רצו לצאת או לקבל תשומת לב, חלק הסתכלו עלי במבט מזוגג כזה ולא היה ברור אם הם בכלל מסתכלים עלי או לא.

ביקשתי לראות את הכלבים. רובם היו בטיול. היו רק שניים שעוד לא יצאו. אחד מהם בוקסר בוגר שנמצא במקלט מ2010, ואחד כלב קטן מעורב. לקח לי בדיוק דקה לשחרר את הדמעות והתחלתי לבכות. התקרבתי לכלב הקטן וליטפתי אותו מבעד לסורגים. הוא לא קפץ בהתלהבות או נבח. הוא פשוט עמד לידי ונתן לי ללטף אותו.

שאלתי את שתי הנשים שהיו בקבלה לגבי התנדבות, הן ביקשו שאגיע מחר, כי האישה שאחראית על המתנדבים עובדת רק מחר. אז אני אחזור לשם. נראה מה יהיה.

עצוב

ומדכדך
מקווה שהחוויה תהיה טובה
האשה שסיפרה לך על המקום, זה היה בעידוד המקום שהיא חוסה בו, להתנדב? ממש רעיון יפה ורגיש.

smaak

New member
כן

האנשים שמגיעים לשם, תלוי במצב הנפשי שלהם, גם הולכים לעבוד בעסקים מקומיים אחת לשבוע לכמה שעות. יש כאלה שעוזרים למשל בסופרמרקט, הם נותנים לחלק לטפל בדואר, לשלוח ולהביא.

בעיקרון חוץ מהמעון עצמו, יש שם מעין מפעל קטן שבו הם מכינים מתנות וכל מיני חפצים לבית. יש שם גם חנות שאפשר לקנות את המוצרים האלה. לפעמים הם מביאים לי כאלה חפצים במתנה לאות תודה בגלל שאנחנו נותנים להם כל ערב את המאפים שלא נמכרו.
יש גם כמה שיכולים להסתדר ברשות עצמם בחיי היומיום, ולכן הם גרים בדירות של הדיור הציבורי, והולכים לשם רק כדי לעבוד, וחוזרים לדירה בסוף היום. תלוי במסוגלות.

יוספה 51

New member
אני מנסה להשפיע על מיזמים

שילדים יבואו לחנוך בעלי חיים במקלטים- יוציאו לטיולים, ילטפו. זה יעשה טוב לשני הצדדים . לא פשוט, גם כאן בארץ.

smaak

New member
המוסד לידינו עושה את זה

הם לוקחים את הדיירים, או החוסים, גם הקבועים וגם אלה שהולכים הביתה בסוף היום- לעשות סיבובים עם כלבים. בדיוק אתמול הם ביקשו שנתלה מודעה המציעה לאנשים בשכונה ״להשאיל״ את הכלבים שלהם, והם יקחו אותם לטיול במקומם.
זה ממש נחמד, אתמול היו שם באמת המון אנשים שבאו להוציא את הכלבים.

בבית הספר של יאן, בכיתות שמתחת לכיתה אלף, הילדים הולכים לבית האבות הסמוך לשחק עם הקשישים פעם בשבוע, זה נחמד לילדים וגם לקשישים. אני מאוד אוהבת שיתופי פעולה כאלה.

ladybug6

New member
עצוב

אבל כל הכבוד לך על הצעד. תמשיכי לעדכן..

smaak

New member
עדכון קצר

היום הלכתי לשם שוב כדי לדבר עם זו שאחראית על המתנדבים. קבעתי איתה שאגיע בשלישי הקרוב בשעת בוקר מוקדמת יחסית, בשעה הזו מנקים את הכלובים, מאכילים וכו׳.

לקחתי איתי את יאן, והחלטנו לקחת כלבים לטיול למרות מז״א הגשום מאוד. לקחנו שניים מהם בנפרד לטיול של עשרים דקות בערך כל אחד. היה מאוד נחמד.

יש שם המון. חלקם ״גזעיים״ שננטשו בגלל ש״הכלב השתין ליד המיטה של התינוק״, או בגלל שהאישה בהריון, או כי הבעלים עברו לדירה קטנה יותר.

יאן נהנה מאוד, ואמר לי- אמא, שני החתולים האלה רוצים ללכת איתנו הביתה. הסברתי לו שאם הוא לא רוצה שאבא יעבור דירה, כרגע אנחנו לא יכולים לקחת עוד.
הוא כמובן ביקש שנבוא שוב להוציא את הכלבים. הבטחתי לו שנבוא בשבוע הבא שוב פעם. בדרך הביתה קנינו להם ממתקי כלב, לפעם הבאה.

אחרי שאתבסס שם קצת אולי אוכל לצלם.

למעלה