ביקור בקוקפיט באל-על. האפשרי בכלל?

Hawk17

New member
ביקור בקוקפיט באל-על. האפשרי בכלל?

צהריים טובים. אני חושב שהכותרת ממצא את הההודעה.., אבל בכל זאת ארחיב: אני טס ביום שישי הזה בצהריים המוקדמים לאתונה בטיסה סדירה של אל-על. האם זה אפשרי בכלל כיום, 4 שנים אחרי ה-11 בסמפטמבר? אני מעוניין לצפות בהמראה או בנחיתה. האם אולי מישהו מכיר או יוכל לספר מנסיונו על שיטה או דרך של איך אולי בכל זאת להגיע לשם? (להתחיל עם איזו דיילת..., לבקש מראש, אנה אערף..... בחיים לא ניסיתי ממש, וגם לא ביקרתי.). מישהו כאן יוכל לעזור? עומר.

motish3

New member
יש לא מעט דרכים

מכתב בטיסה עצמה יכול להיות יעיל אם הטייסים נחמדים ובמצב רוח טוב. תנסה לשלוח מכתב לאגף שירותים בטיסה של אלעל ותתן את הפרטים שלך, פרטי הטיסות וקצת רקע ותבקש להכנס לקוקפיט. אפשר לנסות ולהתקשר אליהם- אולי זה יעבוד. כמובן שקשרים, אם קיימים, תמיד עוזרים והסיכוי שהם יעבדו הוא הגבוה ביותר. פעם ניסיתי עם מכתבים ולא עזר, היום אני יודע שזה אפשרי. השנה טסתי פעמיים הלוך-חזור ליוהנסבורג ועם קצת קשרים הייתי 3 פעמים מתוך ה 4 בקוקפיט לזמן כולל של למעלה מ-7 שעות, כולל שתי נחיתות בנתב"ג. בהצלחה!

דרך הבת של הקברניט

תבדוק באגף הצבת צוותי אויר מי הקברניט בטיסה תבקש את הטלפון של ביתו (בטח יש לו בנות כדרכם של אצ"א) תפגש איתה לכוס קפה ותבקש ממנה שתסדר לך ביקור בקוקפיט קשרים אישיים תמיד עוזרים בהצלחה

navig8tor

New member
ועכשיו ברצינות...

הדרך הפורמלית:שליחת בקשה לראש אגף מבצעי אויר באלעל,הקברניט שמעוני. לפרט את שמכם, מקצועכם,גילכם,מספר הטיסה ומדוע אתם רוצים להיות נוכחים בקוקפיט.הסיכוי לאישור הבקשה ,בחצי השנה האחרונה-אפסיים.

תכתוב מכתב

תכתוב מכתב שאתה מספר שאתה ממש אוהב מטוסים וכל השטויות האלה. ואז תיתן אותו בטיסה לאחת הדיילות ותבקש שהיא תיתן אותו לטייסים. בדרך כלל אם הם בצב רוח טוב, הם יזמינו אותך לאחר זמן מה. עוד טיפ - אם כבר נכנסת...תדבר עם הטייסים ותפתח שיחה, ככה לא הם לא ירגישו לחוצים איתך ויש סיכוי שתישאר יותר זמן ואפילו יזמינו אותך לנחיתה. בטיסה האחרונה שלי מג'נבה הייתי כמעט כל הטיסה בקוקפיט (חוץ מהקטע של האוכל). בהצלחה
(גם לי...אני טס מחר ללרנקה עם ארקיע)

VictorianPeach

New member
רק באל על הם כאלה קפדנים?

או שגם בחברות אחרות קשה להיכנס לקוקפיט. אני טס בקרוב עם אמריקן איירליינס וחשבתי לבקש שם... מה אתם אומרים?

e dor

New member
מנסיון

תלוי בצוות. עקרונית כל החברות נזהרות יותר ויש נהלים, אבל יש צוותים נחמדים שאם הם רואים שאתה בסדר והם במצב רוח טוב - הם יקמבנו אותך, בעקרון - תנמיך ציפיות אבל תנסה, אין מה להפסיד.

ERJ PILOT

New member
איין מצב גבר, באחריות

רק אם אתה טייס בחברה שבה אתה עובד תוכל לשבת בקוקפיט, זה נכון לעכשיו ןמנסים לשנות את זה.

ארזS

New member
מסתבר שזה לא בדיוק ככה

אני מכיר כמה חבר'ה צעירים [חלקם כותבים כאן] שישבו בקוקפיט. אני אישית בטיסתי האחרונה הגשתי בכניסה למטוס לדייל מכתב שהכנתי מראש לקברניט, אך נעניתי בסרוב אדיב. כנראה שהם מוכנים להכניס נערים אך לא אדם בגילי.

ERJ PILOT

New member
ארז

דיברתי על חברות תעופה אמריקאיות לא על אל-על, באל-אל הכל אפשרי, זה ישראל=הכל קומבינות

ארזS

New member
OK לא הבנתי טוב...

ובכל מקרה, אני לא דיברתי רק על אל-על כי אם על עוד חברות זרות.

ERJ PILOT

New member
ןשוב אני חוזר:

אני דיברתי אך ורק על חברות אמריקאיות, אני יודע מה קורה פה לא במקומות אחרים

m a y a m a y

New member
אויש אני חייבת לספר

אני טסתי מאילת לנתב"ג , ארקיע והיה לי הכבוד לטוס בקוקפיט עם הטייסת המהוללת ולראות את השקיעה ולחוג מעל ירושלים , אני חושבת שזה הדבר הכי מרגש (חוץ מלידה) שעשיתי בחיים שלי היא גם הסבירה לי כל פיפס שם, כשירדתי הרגשתי שאני יכולה להטיס מטוס לבד! ומאז נדבקתי בג'וק למרות שאחרי מחשבה רבה, את הכסף החלטתי להשקיע בבית....... אגב, לבקר בקוק תמיד אפשר, טיסה לארה"ב באל על בקשתי מהדיילת ולא היה שום בעיה, לקחו אותי הציגו אותי בפניי הטיסים חייכנו, ראינו, וזהו.... בהצלחה לך

NNN747

New member
אני טסתי לתאילנד וביקשתי...

חודש לפני הטיסה מהשרות לקוחות אמרו שאי-אפשר וכל זה.... גם הרבה אמרו לי שאין סיכוי שיכניסו אותי ועוד באל-על ולכן עזבתי את הנושא!!! וזאת הייתה הזדמנות לבקר בקוק של 742 שיש לו קוק מיוחד עם כל המכשירים של מהנדסי הטיסה ומה שאין כיום ב-744 ובשאר המטוסים!!

ny22

New member
מנהל
שאלה חשובה

גם כשאני ארצה לטוס, אני ארצה להיות שם כמובן.......

תוכון1

New member
שטסתי לניו יורק הייתי בקוקפיט של

ה-744 [4X-ELD], באלעל כמובן וזו הייתה חוויה. זה היה ע"י היכרות עם הטייס דרך חבר משותף... אני אומר שתנסה לשלוח כמה וכמה מכתבים-תמיד יש סיכוי שבסוף יענו לבקשתך.

ram_z

New member
אני הייתי בקוק...

של 4X-ELC נכנסתי בזכות העובדה שאבא שלי מחזיק ברשיון טייס פרטי. הוא הציג אותו בפני הדיילת שהעבירה מסר לטייס וזה הזמין אותי להיכנס. זה היה די מצחיק לראות שני טייסים קוראים עיתונים ועוד איש צוות שלישי מספר בדיחות. וואו עבר הרבה זמן מאז, זה היה לפני 8 או 9 שנים. (טיול בר מצווה)

למעלה