ביקור התרשמות בגן - מה מקובל ?

ביקור התרשמות בגן - מה מקובל ?

אני עדיין מחפשת גן לשחרונת וכבר חרשתי את רב הרדיוס באיזור מגוריי... באחד המקומות שאלתי את המנהלת אם אפשר לבוא שוב כדי לפגוש את הצוות ולהשאר קצת בגן ולהתרשם. היא אמרה שזה בלתי אפשרי ולכל היותר היא תוכל להראות לי כמה קבוצות, כל קבוצה 2-3 דקות כדי שאראה מה סדר היום. וחוץ מזה שהיא לא יודעת מי יהיה הצוות בקבוצה הרלבנטית. לדעתי לא ניתן לקבל רושם אמיתי באופן שהיא הציעה. ובגנים אחרים שבקרתי לא היתה להם התנגדות שאשהה בגן שעה (ומה שראיתי בחלק מהמקומות, פשוט חשכו עיני). אבל עכשיו אני חושבת אולי זה בעצם לא מקובל והייתי חוצפנית? מה דעתכם? ואגב, יש תופעה מוזרה שאני שואלת הורים שבאים לקחת ילד מה דעתם על הגן, ומקבלת המלצות חמות אבל כשאני יושבת שם (בחלק מהמקומות, לא כולם) אני רואה איך פונים לילדים בחוסר כבוד ואפילו משפילים אותם
. איך זה יתכן שהם לא יודעים מה קורה שם? זה ממש מפחיד אותי לחשוב שאולי גם לשחר זה קורה ואני לא יודעת. ליאורה

את לא חוצפנית בכלל

את מפקידה בידיהם את שחר לכ"כ הרבה שעות במשך היום, חשוב שתהי שלמה עם ההחלטה שלך ותדעי שאת מכניסה אותה למעון מעולה, אז כמה שיותר להתרשם, יותר טוב. לגבי שאלתך השניה, אין לי מושג מה להגיד לך, תומר נמצא במעון במקום עבודתי, כך שאני עושה שם פיקוח יומיומי בעצמי, ולפעמים מדווחת לשאר ההורים (הם יודעים שאני נמצאת שם הרבה, אז שואלים אותי), העלת כאן נושא שהוא באמת בעיתי - הורים ממליצים שבעצם לא יודעים מה בתכל´ס קורה בגן במשך היום. האינדיקציה הכי טובה, לדעתי, זה אם הילד שמח ללכת לגן ואם הוא חוזר משם מאושר. מקווה שעזרתי במשהו.

דברים שאני ריכזתי...

הדבר הראשון זו באמת תחושה פנימית.. מס´ הילדים בגן טווח גילאים מס´ מטפלות מחיר ליום שלם/מחיר לחצי יום אוירה בגן מרחב איוורור בטיחות בגן ובחצר המשחקים: פינות חדות,בטיחות מתקנים,גישה לשקעים,ריהוט בגובה הילדים,חימום,גלאי עשן,שער נעול,כיבוי אש. הגיינה: מטבח,שרותים,חיתולים,פחים,נטילת ידיים,כיורים,אסלות. מטפלות:אסתטיקה,יחס..חיבוק,רקע אקדמאי של הגננת,פיקוח משרד החינוך,נסיון של המטפלות. משחקים בגן: פינת ספרים,בובות,צעצועים,קוביות,עבודת יצירה,פעולות בתנועה,סיפור,משחקי חצר,ריכוז,השכבה,חוגים. ארוחות-כמה,מה מגישים,לכמה ילדים מגישה מטפלת אחת.. תשלומים נוספים במהלך השנה-מסיבות,טיולים,חוגים,קייטנה בחופש-העלות. מדיניות לגבי ילדים חולים. דף ימי חופשות. עלות ביטוחים ימי הולדת בגן... בהצלחה!

anat30g

New member
ביקור התרשמות

ביקור התרשמות הוא לגיטימי ונחוץ. אם באים עם הילד לביקור התרשמות - עדיף לעשות את זה בזמן חצר או בזמן של פעילות חופשית בגן... כי ילד שלא מכיר את הסדר בגן ירגיש לא נוח בתוך פעילות מובנת (ריכוז למשל). אם באים לבד אפשר לעשות זאת בכל שעה (ועדיף להפתיע)... אבל זה לא להתפלא שהגננת לא יכולה לשוחח עם ההורה המבקר, כי ייתכן והיא בדיוק עסוקה עם הילדים. אם רוצים לשוחח עם הגננת שיחה בארבע עינים - כדאי לקבוע פגישה.

רותי ע

New member
לגבי חיפוש גן כדאי לך לקרוא

את המאמר בנושא ולחפש גם במאמרים של חינוך לגיל הרך. ונראה לי שזה הכרחי לתת להורים לבדוק טוב טוב את הגן. (רק אני החלטתי אחרי שיחה של חמש דקות ולשמחתי האינטואיציה שלי היתה נכונה). לגבי המלצות הורים-צריך מאוד להיזהר. עובדה שבגנים מזעזעים יש לא מעט ילדים

בכלל בכלל לא!!!

אני לכל הגנים הלכתי בלי להודיע - התנצלתי אבל עשיתי את זה בכוונה. קיבלו אותי יפה, בשניים שכבר פסלתי אמרו לי שארגיש חופשי להסתובב אבל שהם ידבר ואיתי בטלפון במועד אחר (הגיוני) אחת מהן אמרה שאני יכולה לבוא שוב אבל להודיע. בשניים אחרים שאני שוקלת אמרו לי שאני יכולה לבוא מתי שאני רוצה ומקסימום אוגבל (למשל אם הם "בחוג") מי שמגביל אותך ככה הוא די חשוד בעיני, למרות שאפשר להבין שזה עלול להפריע להם. עדיין הם צריכים להבין שאת מתכננת להפקיד את האוצר שלך בידיהן. מפריע או לא. הייתי אומרת לך אל תתפשרי אבל נראה לי שאין גננת מספיק טובה בשביל הילדים שלנו.... הרשימה של לימור מעולה, והכי נראה לי - תחושת הבטן מאוד מאוד מאוד חשובה. בהצלחה

למעלה