ביקור מדכא במרפאה

hilaan

New member
ביקור מדכא במרפאה

הייתי אתמול במרפאת ק"פ באיכילוב להתרשמות לפני הלידה והאמת שזה קצת דיכא אותי ולא כל-כך נתן לי לישון בלילה. מתחילה היום לשכנע שוב את עצמי שהכל יהיה בסדר. נראה לי שפשוט נפלתי שם על יום לא טוב. ראיתי שם 3 ילדים מגיל 3.5 ומעלה שחזר להם הק"פ, או שעדיין לא הסתדר, וילד אחד עם תסמונת קשה כלשהיא (סוג של פיגור) ובכלל בי"ח של ילדים זה דבר מאוד מדכא. גם לשאלות ששאלתי לא הצלחתי לקבל תשובות ברורות, כמו למשל כמה שנים מטפלים לפי פונסטי, מה אחוזי ההצלחה והחזרה. וינטוב אמר שאיכילוב ודר"ר בור הם היחידים בארץ שמאושרים ע"י פונזטי לטפל בשיטתו, אבל לפי מה שהוא הסביר על התהליך זה לא נשמע לי שהם הולכים בדיוק לפי הפרוטוקול. למשל הוא אמר שהסד צריך להיות למשך שנתיים, כשפונסטי ממליץ על ארבע. הדבר הטוב שיצא משם זה שהיו שם הורים טריים שלא גילו את הק"פ לפני הלידה וסיפרתי להם על מה שקראתי ונתתי להם את הכתובות של הפורום והאתר של הכדורים. אני חושבת שכדאי לפרסם על לוחות המודעות במרפאות את כתובות האתרים, כי זה יכול לעזור להרבה שאין להם מושג. זהו מחכה כבר ללידה לפגוש את הפשוש......נגמרה לי הסבלנות הילה

hilaan

New member
שכחתי שרציתי גם לשאול -

וינטרוב אמר שההמלצה שלהם זה לגבס ב-24 שעות הראשונות ואני חשבתי לחכות על אחרי הברית. יש למישהו המלצות? הבנתי מאריאלה ששגב בהשתלמות בארה"ב אצל פונסטי ועכשיו יש שם את ד"ר חמו - מישהו שמע עליו, מכיר אותו, יודע מה הניסיון שלו? לפי מה שהבנתי שגב היה עושה את המניפולציות, נכון?

רחליקה1

New member
הילה יקרה

כמה מילות הרגעה: פונסטי לא ממליץ על נעליים עד גל 4, קיימים סיכויי חזרת ק"פ עד לגיל זה ולכן הכדורים החליטו לשים את הנעליים עד גיל 4. אצל ויינטרוב אכן מטפלים בשיטת פונסטי, אך השנה הראשונה (שנת הנעליים) קפדנית יותר. מאד משמח אותי לשמוע ששגב בהשתלמות,זה סימן לכך שהצלחנו להעלות את המודעות לק"פ לסדר היום!!! אורטופדים בארץ לא מתמחים בק"פ מאחר שמום זה נחשב כמום קליל יחסית... משמע שהבאת לנו בשורות משמחות מאד. ועכשיו כמה דברים בנימה אישית. הריון הוא מצב שמעלה גם ככה לא מעט חרדות תהיות ובעיות. אני לא בעד סיורי בתי חולים. ק"פ אמנם נחשב באורטופדיה המודרנית כמום בר וקל תיקון, אך המראות אינם נעימים, יעידו על כך כל חבריי לפורום. הרגלים כפי שהן נראות כשיוצא התינוק מהרחם אינן מהוות מחזה משובב נפש. אז מה? לעומת זאת, לראות את ילדי הפורום על שלל גילאיהם רצים ומשתוללים זה מראה משובב נפש אמיתי(ואני מבטיחה לך שלא היית יכולה לומר אצל החד-קלאברים מיהי הרגל הבעייתית..). אני בעד בחירת מקום הטיפול על פי כל הקריטריונים כולל כימיה עם הרופא וקרבת ביה"ח אליכם. וזהו. אני בדעה שאתם כבר לא צריכים להתעסק עם הק"פ. רק עם ההריון והנאותיו. יש לכם את כל המידע הדרוש? יופי. המשיכו הלאה. הפורום הזה נושא בשורה תמיכה ועידוד. עדכנו אותנו בהתרחשויות, אנחנו כאן לשרותכם תמיד. רחלי.

הילה, רחלי גנבה לי את המילים מהפה

קראי שוב ושוב את ההודעה שלה. היא צודקת בכל מילה. הסירי דאגה מליבך כרגע. תהני מסוף ההריון (תזכירי לי באיזה שבוע את) ותעדכני אותנו. הלוואי שנארגן מפגש פורום בקרוב ביגור, לאחר שהבן של שחר (אודונים) יתאושש מהניתוח שלו ואז תראי את ילדי הקלאב פוט של הפורום ומצב הרוח שלך ישתפר.

ועוד משהו, הילה, יום א' באיכילוב

הוא היום של ויינטרוב ואז יש מליון ילדים. לפעמים זה חונק מדי ובאמת רואים מקרים שונים, קשים יותר וקלים יותר. קחי יום להירגע, תתרכזי בהיריון שלך.

הי הילה

נטע שלי היה בגבס בזמן הברית. גיבסו אותו 48 שעות אחרי הלידה. לנטע ק"פ שמאלי ולא היתה שום בעיה בזמן הברית. אני זוכרת את האורטופד בבי"ח אומר לנו שאם היה אפשר הוא היה מעדיף להתחיל לטפל עוד בבטן אבל אי אפשר... מעבר לזה אני חושבת שרחליקה צודקת בכל מילה שכתבה. שיהיה בהצלחה אורנית

ilana k

New member
שלום לך

אני ממליצה לך לחקות עם הגיבוס אחרי הברית את לא תאחרי לשום מקום גם אני הייתי ביעוץ לפני הלידה, אבל אצל ד"ר בור והוא המליץ לי לחקות קצת כך שגיבסנו את ליאורי ביום העשירי ובקשר לדאגות את הרי ראית את הילדים שלנו אז באמת אין לך מה לדאוג הכל יהיה בסדר ואפילו עם הנעליים עד גיל 4 זה בכלל לא נורה אני כבר התרגלתי אליהם, ובטח ובטח ליאור אז באמת - אל דאגה ועוד קצת, תראי את הפשוש ותשכחי מכל החרדות שלך בהצלחה

דר' חמו ניתח את הבן שלי

או כל לפחות אני חושבת שזה הוא, קודם כל ויינטרוב יצא ואמר לנו שהניתוח היה בסדר ואח"כ הרופא הזה ולפי מה שהבנתי הוא רופא טוב , בכלל , לא נראה לי שויינטרוב יחזיק מישהו לא מקצועי .

קודם כל, תרגעי...../images/Emo3.gif

כל מה שרואים ושומעים בבתי חולים צריך לראות אותו בערבון מוגבל ואסביר למה הכוונה, בבתי חולים לא פעם, כמו שקרא לך, ראית "מקרים" של ילדים מוגבלים בצורה זו או אחרת, לעיתים נראה לנו כאילו כל בעייה של מישהו אחר היא רלוונטית גם לגבינו,אבל חשוב להקפיד ולראות את המיכלול של הדברים כלומר להבחין באיזו צורה הילד טופל, האם הוריו השגיחו נכון על טיפולו ועוד. לדעתי, אף אחד עד כה לא הכחיש כי יכול להיות מצב בו הקלאב פוט יחזור,אבל חשוב שאנו בתור הורים נעשה, לפי דברי הרופאים את הדברים הרלוונטים והנכונים לילדנו, והשאר איך אומרים בידי אללה... תודה רבה שפרסמת לפחות את אתר הכדורים, ואשמח אם בפעם הבאה שאת מגיעה לשם, תדפיסי את הדף הראשי שבו מצוינת כתובת הפורום.שלצערי כרגע אני לא מוצאת אותו, אחפש ואשלח לך. בהצלחה רבה אורית

hilaan

New member
הי בנות

תודה על ההתייחסות אני חושבת שנפלתי שם על "יום המקרים הקשים", וזה לא נסך בי תחושה שק"פ זה מום קליל (כמו שהגדרת רחלי) לא זעזע אותי לראות את הרגליים של התינוק הקטן שהיה שם כאב לי הלב לראות ילדים גדולים יותר שעדיין הבעייה לא נפתרה אצלם או חזרה ואחד שעומד לפני ניתוח מסובך בגיל 4 אני יודעת שאנחנו נעשה כל מה שצריך כדי לטפל בו ולנסות למנוע את החזרה או בעיות אחרות בהמשך זה לא לחץ או היסטריה , זו עצבות מסויימת אני מקווה שבאמת זו תהיה רק בעייה אורטופדית קלה, כי אין דבר יותר קשה להורה מלדעת או לראות את הילד שלו סובל אנחנו יכולים להתגבר על כל דבר, אבל אני פשוט לא רוצה שהוא יסבול- לא מבעייה אורטופדית קשה ולא מתסמונת כלשהיא (ואני יודעת שגם בבכל הריון רגיל יש סיכוי לבעייות נוירולוגיות ואחרות, וכמו שחברה אמרה לי הדאגות רק מתחילות בהריון) יעל ורחלי, לגבי השאלה שלכן אני בשבוע 38, וכבר אין סבלנות לחכות יותר ואפרופו סוף ההריון לא כל-כך מהנה החודש האחרון די סיוטי בכלל כל ההריון הזה היה ריצות בין רופאים ובדיקות כי יש לי המון בעיות, אבל השלמתי עם כולן כי אני מסתכלת על זה כשלב בלהביא יצור מדהים לעולם אז ההריון והלידה לא מטרידים אותי, אני רק רוצה שהתינוק יהיה בסדר ויהיה לו טוב רחלי - אני גם חושבת שההשתלמות של שגב היא חיובית, אבל אם הוא לא נמצא מטריד אותי מי יעשה את המניפולציות, שכל-כך חשוב לדעת בדיוק מה לעשות כדי לא לגרום נזק, ועל ד"ר חמו לא שמעתי וגם נשארה ההתלבטות של מתי לגבס ולגבי המראה של הרגל, וינטרוב אמר שיהיה שוני בגודל של הרגל עם הק"פ והרגל הרגילה וזה גם מה שראיתי במרפאה הרגל עם הק"פ קטנה יותר, אבל אם זה לא כרוך בכאבים אלא רק בעיה אסטטית אני לא רואה את זה כבעייה אורית- נתתי גם את הכתובת של הפורום והמלצתי עליו בחום אני פשוט חושבת שכדאי מאוד שדף עם שתי הכתובות יהיה בכל מרפאת ק"פ לאלו שלא נחשפו מקווה להגיע למפגש הבא עם הקטן (אעדכן אתכם כשהוא יחליט לצאת לפגוש את אמא ואבא שלו)

הילה, קלאב פוט הוא לא משהו קטןופעוט

ואני לא חושבת שמישהו בפורום כאן אמר דבר כזה קלאבפוט מוגדר כמום בכף הרגל, בעברית: רגל קלובה, או רגל סוסנית אי אפשר להימנע מסבל מסוים של הילדים אבל המחשבה צריכה להיות חיובית אנחנו עושים הכול כדי להקל עליהם רובם מגיעים לחיים רגילים וחסרי בעיות אורטופדיות ולחלקם יש יותר בעיות אבל רובן נפתרות לטל שלי היו שני ניתוחים, האחרון בגיל שש והוא סבל מאוד אבל היום, שמונה חודשים אחרי, הוא רץ וקופץ ומשחק כדורגל כמו כולם צריך לראות את החצי המלא של הכוס ולחשוב שיש צרות גדולות יותר בעולמנו רק להיכנס לפורומים הקשים יותר בתפוז ולראות הורים מתמודדים עם בעיות שנקווה שלאף אחד מאיתנו לא יהיה זה לא מוריד מהקלאבפוט וזה לא מנחם, אבל זה מה יש זה הילד שלנו והוא אוצר אמיתי צריך לשמור עליו מכל משמר ולתת לו את הטיפול הטוב ביותר לפני כמה עשורים, ילדי קלאבפוט יכלו להישאר נכים לכל חייהם ואילו היום הטיפולים עוזרים באופן בל-יתואר אין לי מושג מיהו ד"ר חמו, למרות שאנחנו מטופלים באיכילוב אבל הצוות שם מעולה ויש שם גם גבסנית נהדרת בשם סופי שהיא מיומנת מאוד אל תדאגי, את בידיים טובות גם טל עבר ברית מילה עם גבס עד המפשעה והוא יהודי חמוד לכל דבר הוא גובס 6 שעות לאחר לידתו בהצלחה ולא לדאוג מחזיקים לך אצבעות ומחכים לעדכון יעל

hanash

New member
גם אנחנו ביקרנו

במחלקת אורטוםפדיית ילדים בהדסה עין כרם, כתבנו על זה בקצרה, היה ה"יום הטיפולי", לא היה לחוץ בכלל, מאוד קשט ורגוע (נסיבות מקילות היה חול המועד), ד"ר פורת בארה"ב בהשתלמות ופגשנו את רובינשטיין (שאגב גם הוא אמר שממשיכים עם הנעליים עד גיל שנתיים וחצי בערך, תלוי בהתקדמות). הילה- אנו מאחלים לך לידה קלה, ותחילת טיפול ק"פ מוצלח, רצינו גם לשאול האם היית במעקב אולטראסאונד "מתוגבר" במהלך ההריון, לנו ממליצים לעשות אחת ל-4 שבועות, כדי לעקוב אחר ההתפתחות, ולשלול סימפטומים נוספים שעשויים להיות חלק מהסבר נויירולוגי של הק"פ. האם גם אצלך? תוכלי לשלוח לנו את הטלפון של אריאלה מאיכלוב? גם אנו רוצים לקפוץ למחלקה באיכילוב כדי להתרשם. ושוב לידה קלה...ושמרי על קשר שלומי וחנה

hilaan

New member
לא יודעת מתי שגב חוזר, לגבי הטלפון

אין לי אותו כאן בעבודה, אבל אני אחפש לך בבית. את יכולה גם להתקשר למרכזיה של איכילוב ולבקש שיעבירו אותך. אצלי זה התגלה בסקירה הראשונה והיועץ הגנטי שלח אותי לסקירה שנייה מורחבת אצל ד"ר תומרקין (דרך מכבי) בשבוע 21 ואח"כ שוב בשבוע 28, וזהו. כשהייתי באיכילוב וינטרוב רצה לשלוח אותי לאולטרהסאונד אצלם כדי להתמקד בכל מיני דברים, כגון תנועתיות, אבל אמרו לו שאני כבר בשבוע מתקדם מידי ולא ניתן לראות. האמת שאחרי הסקירה השנייה שאמרו לי שכל השאר נראה בסדר לא הרגשתי שום צורך להמשיך עם אולטרה-סאונד. אני אשלח לך את הטלפון שלי במסר אם יהיו לך עוד שאלות.

hanash

New member
תודה רבה

אצלנו היועץ הגנטי (למרותשהכל נראה עד כה תקין למעט ק"פ) המליץ להמשיך לבצע מעקב אולטרסאונד אחת ל-4 שבועות בערך כדי להוסיף ולוודא שלא מתווספים סימנים מעידים שיכולים להצביע על ק"פ עם היבטים נויירולוגים. ותודה אנחנו מחכים למספר הטלפון. את במכבי? מה הפרוצידורה להגיע לאיכילוב דרך מכבי? להדסה עין כרם לא היתה בעיה , מעבירים כרטיס חבר וזהו. (אפילו הפניה לא צריך) תרגישי טוב!! ולידה קלה כשזה יבוא

הטלפון במרפאה של ויינטרופ

היי גם אנחנו היינו במרפאה, ולנו היה דווקא נורא נחמד ממליצה בחום על ווינטרופ , הוא נעים ונחמד, קצת ציני אבל זה בסדר הטלפון במרפאה - 03-6974269 נשמח לעזור בכל עת רחלי ואייל

אודונים

New member
אין לי הרבה להוסיף

רק לאחל ולחזק מישהו פעם אמר לי שההריון מתחלק לשניים שמונה חודשים וח ו ד ש ת ש י ע י אנחנו גובסנו חצי שעה אחרי הלידה ואף צאחד מאיתנו לא חשב שיש אפשרות אחרת לא אנחנו ההורים ולא תומר התינוק הגבס פשוט נולד איתנו ביי שחר

למעלה