ביקור פוטין בישראל

a e q u i t a s

New member
ביקור פוטין בישראל ../images/Emo46.gif

אני לא מבין בשביל מה כל המהומה על ביקור הנשיא הרוסי בישראל. יחסי ישראל רוסיה הם יחסים מאוד רעועים בעקבות עסקאות נשק עם מדינות אויב כמו סוריה, איראן ופלסטינים, כמו כן נרקמות עוד עסקאות נשק עם סעודיה ומצרים. ללא ספק, רוסיה בהנהגתו של ולדמיר פוטין מנסה להחזיר את גאווה הרוסית והשפעתה על סדרי עולם, להקטין במידה מה את כוחה של ארה"ב ואירופה בנעשה במזרח התיכון ואפילו להצית את המלחמה הקרה מחדש. רוסיה מנסה להתנהג כמו מעצמה, אף על פי שהם לא מעצמה כלל! לפחות לא ברמה המוסרית, תעשייתית ושלטונית. אני במקום ישראל הייתי מצנן את ההודעות יועץ התקשורת של משרד רוה"מ. במיוחד לאור סטירת הלחי הפומבי של חטף אריאל שרון מפוטין על עסקת הנשק עם סוריה והמשך זליגת הטכנולוגיות הגרעיניות לאיראן. דעה שלי לפחות.

yuvi55

New member
פוטין מסכן את מדינת ישראל

פוטין רוצה להפגין נדיבות לסוריה ולרשות הפלשתינאית ולסכן את מדינת ישראל על ידי העברת נשק לסורים ולרשות הפלשתינאית, סוריה מדינת טרור שמחזיקה ושולטת על מספר ארגוני טרור תקבל נשק להגנה נגד ישראל (רמז לנו שלא כדאי לתקוף את סוריה) תבינו שמהרגע שהם מקבלים את הנשק הזה,כל מטוס שיכנס לשטח סוריה ואולי גם לבנון נמצא בסכנת הפלה. מעכשיו הם יוכלו לעשות בישראל כשלהם. לרשות הפלשתינאית הוא רוצה להעביר מסוקים ומטוסים כדי שאבו-מאזן יוכל לפעול ביתר יעילות נגד הטרור ולשלוט יותר טוב בנעשה ברשות הפלשתינאית בכלל, הצרה שלא נראה לי שהמסוקים יפעלו למטרה לשמה הם ניתנים אלא הם עלולים לסכן את מדינת ישראל בעת משבר עם הפלשתינאים. ישראל לא צריכה להסכים להכניס כלי נשק כבדים לרשות הפלשתינאית, זה תקדים מסוכן שיביא לנו רק סכנות.

lithium1914

New member
הממם, בוא נעשה תרגיל מחשבתי.

מה הביא את סוריה לרצות טילים נגד מטוסים? אולי הטיסות של ישראל מעל דמשק? למען מה ישראל רוצה לעשות מפגני ראווה מטופשים כאלה? תוכל להסביר גם איך יכולה הרשות להשתמש במסוקים לא-חמושים לצורך פגיעה בישראל?

זו מלחמה "קרה"

למרות שארה"ב היא כיום המעצמה היחידה בעולם-"מעצמת על",הרוסים רואים (גלל העבר שלהם) כמתחרים בארה"ב,ובעיקבות שארה"ב היא הגרעין של "המערב" שתומך בישראל ובדמוקרטיה רוסיה (ברה"מ לשעבר) תומכת אוטמטית בערבים הלא דמוקרטים ומתנגדים (בחלקם) למדיניות ארה"ב.

a e q u i t a s

New member
אם אתה זוכר או לא

אם אתה לא זוכר, אני אשמח לרענן את זכרונך, 2 המסוקים של עראפת שהושמדו על הקרקע בתחילת המלחמה בטרור היו בעצם ציר הברחה אוירי של ערפאת, בעזרתם הוא העביר תחמושת ואמל"ח, מחבלים ומבוקשים לתוך השטחים והחוצה ומעל לכל לפי דיווחים זרים הם גם היו מציודות בציוד צילום שצילם את השטחים הישראלים בהם הוא עבר בין עזה לגדה. אז כן, זה תקדים מסוכן! לדעתי!

yuvi55

New member
האם אתה מצדיק את סורים והפלשתינאים

אני לא מבין באיזה צד אתה נמצא, האם אתה תומך בסורים ובפלשתינאים ולא בבטחון של מדינת ישראל ? האם אתה מצדיק אותם ? ישראל מבצעת את הטיסות האלה בסוריה משיקולים ביטחונים ומדינייים. ישראל חייבת להעמיד את אסאד בפני עובדות, עקב תמיכתו בחיזבאלה ובעוד כמה ארגוני טרור ישראל וגם ארה"ב ביקשו מרוסיה שלא למכור נשק לסורים בידיעה שהנשק עלול לסכן את מדינת ישראל. אומנם רוסיה בטלה את הטילים ל-300 ק"מ שבאמת סיכנו את ישראל אך לא את הנ"מ המשוכלל שעלול לסכן כל מטוס שיחדור לשטח סוריה ואולי גם עוד בזמן המראתו מישראל. בקשר לפלשתינאים, חסר שתהיה לנו מתיחות עם הראשות הפלשתינאית והם השתמשו במסוקים לתקיפה נגד ישראל, ואל תהיה מליץ יושר של הפלשתינאים, אתה זוכר את ההברחה בספינה קרין אליזבת שנתפסה ע"י הקומנדו הימית, לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם לא הייתה נתפסת, איזה נשק כבד היה מגיע לפלשתינאים ומופעל נגד ישראל. מה אתה חושב, שיעבירו להם מסוקים בלי תחמושת מתאימה, תסמוך על הרוסים.

למעלה