ביקור ראשון בהונגריה וכשרות....

ספאגו

New member
ביקור ראשון בהונגריה וכשרות....

אנו עורכים ביקור משפחתי ראשון בהונגריה (המוצא שלנו לא הונגרי...) ואנחנו שומרי כשרות. הייתי רוצה לשאול: א. באיזה בית-כנסת מתפללים בסגנון אורתודוכסי? ב. מסעדות כשרות בבודפסט? ג. האם מישהו יודע אם ניתן לארגן ארוחה כשרה לשבת בתשלום מראש? ד. מהן הערים המומלצות לביקור חוץ מבודפשט? האם שווה לנסוע לכיוון אגם בלטון? תודה.

טומי*

New member
בשבוע שעבר נשאלתי בידיוק.....

אותה שאלה. אז כתבתי לחבר שהוא מנהל את אתר יהודי הונגריה, ולצערי עדיין לא ענה. לגבי בודפשט יש לי תשובה על 3 מסעדות כשרות Name : Hannah Number & Street : Dob u. 35 City : Budapest Country : Hungary Name : Shalom Koser Etterem Number & Street : Klauzal ter. City : Budapest Country : Hungary Name : King´s Hotel Number & Street : Nagydiofa u. 25-27 City : Budapest 1074 Country : Hungary לגבי בית כנסת אורטדוקסי,עוד היום אנסה לענות על כך. ללא ספק ניתן להזמין אוכל כשר לשבת מראש. ישנם בתי מלון הגדול בהם באי מרגיט שבמלון לפי הזמנה מראש מגישים אוכל כשר

ILM

New member
תשובה חלקית

א . רשימת מסעדות חלקית באדיבות מנהל הפורום 1מסעדת חנה dob. ut 35 2.shalom kosher etterem ככר klauzal ter 3.king's hotel רח' nagjdiofa .u.25-27 אני משער שבית הכנסת הגדול בבודהפסט יתאים אם תצא מבית הכנסת תפנה ימינה וימינה לכוון עץ החיים תמשיך מעט ישר בכביש , שמאלה מס צעדים ישר ושוב ימינה תמצא את המסעדה של חנהץ אצלה נתן להזמין מנות לשבת (כשר למהדרין) 4 הכל תלוי כמה זמן מוקדש לטיול ברוב מדריכי התירות שאני מכיר יש רשימה של מסעדות כשרות טיול נעים ומהנה

daniel293

New member
יש עוד מסעדה כשרה...

מסעדת כינור דוד..זה ממש קרוב לבית הכנסת הגדול.

daniel293

New member
אין בעד מה...לא יצא לי לאכול שם כש

הייתי בבודפשט אבל שמעתי שזאת מסעדה יחסית חדשה ושהיא טובה אז שווה לנסות...

lb155

New member
מלון יהודי כשר!!!!!

מלון ריגה!!! שמעתי עליו המלצות מעולות!

צלמניה

New member
חזרתי בסוף שבוע שעבר מבודפסט

וגם אני שומר כשרות. יש באזור בית הכנסת לפחות 2 מסעדות כשרות חנה וכינור דוד בחנה לא מיודע מה די דומה לאוכל בישיבה כינור דוד חדשה ואוכל טוב מאוד (אבל יותר יקר) בשניהם ניתן להזמין אוכל לשבת. כינור דוד קצת יותר יקר אבל יותר טעים (לדעתי האישית) מחירים בכינור דוד מרק: 800 - 1000 F מנה עקרית: 2500 - 3000 F

למעלה