קראתי את מסמך דיי בעיון
קראתי את המסמך דיי בעיון, ואני ממליץ לפרסמו אם לא בהודעה אחת, אזי בשתיים הודעות, הרבה לא יפתחו קובץ באינטרנט... לעניין המסמך, אני חושב שהנשיא בוש אומנם לא הביא עדיין אור ירוק לתוכנית התכנסות, אבל הוא מבין גם אם זה לאט שאין פרטנר אמיתי, לפחות לא עכשיו. הפלסטינים עסוקים במלחמת אזרחים שמתפתחת בתקופה הזו, ולכן אין זה זמן טוב לנסות לפתוח מו"מ. החמאס אומנם לא מכיר אף גבול, וזה אולי יכול להיות הסיבה הטובה לצייר גבולות קבע חד צדדים, אבל צריכים לחכות... יותר מידי אירועים גדולים מתרחשים בתקופה הקרובה ובראשה איראן, כך שבכל מקרה זה לא בראש סדר העדפויות של ארה"ב, אירופה ואני מניח גם ישראל. בכל מקרה, הנאום של אולמרט היה מעולה, כאדם שעוקב רבות אחרי הפוליטיקה אמריקאית, הנאום תאם כמעט לכל הפרמטרים של נאום נשיאותי אמריקאי. ציטוט של אברהם לינקולן - גדול נשיאי ארה"ב, סיפור אישי של נפגעי טרור עם מהגרת (עולה מתאיופיה), הנחישות של "ננצח טרור בכל מצב", טיפה כלכלה ופיתוח מקורות אנרגיה ידידותית לסביבה, הרבה הושטת יד לאבו מאזן, למרות שכולם יודעים שזה זה קלישאה... וכמובן רוח החלוציות והערכים משותפים... כמו שמנהיג הרוב בקונגרס אמר - זה אחד הנאומים הטובים ביותר ששמע ב-50 שנה אחרונות בקונגרס על ידי מנהיג זר"... אם זה הטוב ביותר לא יודע, אבל זה בהחלט בין הטובים שבנאומי ראשי ממשלות בישראל.