יום שישי לקראת הצהריים ניגשתי לשאול לשלום השכנה הבודדה הגרה בדירה שממול,
היא פתחה את הדלת ואמרה שהיא מאוד שמחה לראותי .
שאלתי אותה אם אני לא מפריעה לה באמצע הבישולים,והיא אמרה לי שלא ,והוסיפה ואמרה שלא היה לה כוח לגשת לקניות, ושבכלל עוד לא התארגנה לארוחת-השבת .
שאלתי אותה איזה מצרכים חסרים לה בבית ומה הייתה רוצה להכין, "אולי נזיד-עדשים כתומות",היא אמרה,
אך אין לה כרגע מצרכים לזה במזווה.
אמרתי לה שמיד אשוב ולאחר כמה דקות חזרתי אליה עם שקית עדשים כתומות ,חלה לשבת,
שקית אורז וגם כמה ירקות לסלט: חסה, מלפפונים ,צנוניות, ועגבניות גדולות וקטנות,וגם שמיר וכוסברה.
וגם עם כמה פירות,אגסים תמרים ושזיפים .
במהלך של חצי שעה הכנו ביחד סיר אורז,(20 דקות בישול.) ולאחר מכן נזיד -עדשים כתומות עם בצל ועגבניות ואורז ,(בכמות שתספיק לה למשך 4 ימים לפחות.)
בינתיים היא גם הכינה סלט ירקות, ונזכרה שיש לה במטבח שקית אטריות שתתאים להכנת קיגל לשבת.
כשתבשיל העדשים היה מוכן,, היא אמרה שהיא רעבה רק מהריחות הטובים שהתפשטו במטבח.
ישבה לאכול ונהנתה מאוד מתבשיל העדשים ומהאורז המבושל שהניחה בצלחת.
לאחר מכן היא ניגשה לבישול האטריות כדי להכין מהם קיגל לשבת,ואמרה שבזכותי יש לה כעת המון אנרגייה להמשיך ולבשל.
רגע לפני שיצאתי מביתה, היא ביקשה שאפרסם את המתכון הטעים של העדשים, כדי שגימלאים נוספים ובודדדים יוכלו להינות מהתבשיל המשביע והטעים.
אז הנה המתכון הנפלא :
עדשים כתומות בתוספת בצל עגבניות ואורז:
1) מבשלים בסיר כוס אחת עדשים-כתומות ביחד עם 2 כוסות מים רותחים,מעט מלח וחצי כפית כמון.
לבשל ל אש בינונית במשך 20 דקות, עד שהעדשים רכות מאוד,ולכבות את האש.
2) בינתיים קוצצים בצל גדול ו-4 שיני -שום לפרוס לפרוסות .
במחבת מחממים מעט שמן ,מטגנים את הבצל והשום עד לזהבה קלה.
מניחים בצלחת עמוקה 3 כפות מהאורז המבושל ,ומעליו יוצקים את העדשים הכתומות עם העגבניות.
ונהנים מתבשיל טעים ומשביע.
היא פתחה את הדלת ואמרה שהיא מאוד שמחה לראותי .
שאלתי אותה אם אני לא מפריעה לה באמצע הבישולים,והיא אמרה לי שלא ,והוסיפה ואמרה שלא היה לה כוח לגשת לקניות, ושבכלל עוד לא התארגנה לארוחת-השבת .
שאלתי אותה איזה מצרכים חסרים לה בבית ומה הייתה רוצה להכין, "אולי נזיד-עדשים כתומות",היא אמרה,
אך אין לה כרגע מצרכים לזה במזווה.
אמרתי לה שמיד אשוב ולאחר כמה דקות חזרתי אליה עם שקית עדשים כתומות ,חלה לשבת,
שקית אורז וגם כמה ירקות לסלט: חסה, מלפפונים ,צנוניות, ועגבניות גדולות וקטנות,וגם שמיר וכוסברה.
וגם עם כמה פירות,אגסים תמרים ושזיפים .
במהלך של חצי שעה הכנו ביחד סיר אורז,(20 דקות בישול.) ולאחר מכן נזיד -עדשים כתומות עם בצל ועגבניות ואורז ,(בכמות שתספיק לה למשך 4 ימים לפחות.)
בינתיים היא גם הכינה סלט ירקות, ונזכרה שיש לה במטבח שקית אטריות שתתאים להכנת קיגל לשבת.
כשתבשיל העדשים היה מוכן,, היא אמרה שהיא רעבה רק מהריחות הטובים שהתפשטו במטבח.
ישבה לאכול ונהנתה מאוד מתבשיל העדשים ומהאורז המבושל שהניחה בצלחת.
לאחר מכן היא ניגשה לבישול האטריות כדי להכין מהם קיגל לשבת,ואמרה שבזכותי יש לה כעת המון אנרגייה להמשיך ולבשל.
רגע לפני שיצאתי מביתה, היא ביקשה שאפרסם את המתכון הטעים של העדשים, כדי שגימלאים נוספים ובודדדים יוכלו להינות מהתבשיל המשביע והטעים.
אז הנה המתכון הנפלא :
עדשים כתומות בתוספת בצל עגבניות ואורז:
1) מבשלים בסיר כוס אחת עדשים-כתומות ביחד עם 2 כוסות מים רותחים,מעט מלח וחצי כפית כמון.
לבשל ל אש בינונית במשך 20 דקות, עד שהעדשים רכות מאוד,ולכבות את האש.
2) בינתיים קוצצים בצל גדול ו-4 שיני -שום לפרוס לפרוסות .
במחבת מחממים מעט שמן ,מטגנים את הבצל והשום עד לזהבה קלה.
3) מוסיפים למחבת שתי עגבניות גדולות חתוכות לקוביות -קטנות. ולהוסיף תבלינים: מעט מלח, ופלפל-שחור,כפית שום כתוש, 1/4 כפית כורכום, 1/2 כפית אבקת גינג'ר,
כף אבקת- מרק ,ולהוסיף 3 חופנים כוסברה קצוצה למחבת . מערבבים את קוביות העגבניות והתבלינים שבמחבת ביחד עם הבצל כ-2 דקות ,ומכבים את האש.
4) שופכים את תערובת העגבניות שבמחבת לתוך סיר העדשים, ומערבבים היטב. כף אבקת- מרק ,ולהוסיף 3 חופנים כוסברה קצוצה למחבת . מערבבים את קוביות העגבניות והתבלינים שבמחבת ביחד עם הבצל כ-2 דקות ,ומכבים את האש.
מניחים בצלחת עמוקה 3 כפות מהאורז המבושל ,ומעליו יוצקים את העדשים הכתומות עם העגבניות.
ונהנים מתבשיל טעים ומשביע.