ביקור של ד"ר עדיאל תל אורן בישראל

ימקמ

New member
ביקור של ד"ר עדיאל תל אורן בישראל

שלום, ד"ר תל אורן אמור להיות בביקור בארץ בעוד כשבוע. האם יש למישהו נסיון עם טיפול שלו ? תודה

אני סידרתי את הקישור בינו לבינינו

שלום לך, בשנה שעברה, שכרתי חדר הרצאות בת"א- כדי לאפשר להורים לשמוע את ההרצאה וגם פניתי ישירות לעשרות הורים. גם ההרצאה השניה, התקיימה בזכותי, דרך בית לורן. המשך המעקב אחרי הילדים, נעשה דרך ענווה מאמירים. היא נמצאת בקשר עם המשפחות, העושות דיאטות שונות ומוסיפות תוספים, לפי גישתו של דר' תל אורן. לדבריה, יש 14 משפחות הנמצאות איתה בקשר ומרוצות מההתקדמות. יש אחרות שלא היו מרוצות וגם ההמלצות התזונתיות, לא התבססו על גישת DAN, אלא על כל מיני דברים שונים. יש משפחות שמאד התאכזבו מההמלצות והגישה. אם תרצה, אשלח לך את הטלפון והמייל של ענווה. פנה אלי במסר. בברכה, תלמה.

אני לא מתלהב

הגישה שלו בסה"כ בסדר - הוא דוגל בתזונה טבעית (או בעברית טבעונות) ומשלב הרבה מהפרוטוקול של DAN. אני לא אוהב את סגנון העבודה שלו. הבעיה היא שהוא מייעץ דרך ענווה מאמירים, בטלפון שבור, את לא יכולה לדעת מה היא אומרת על דעתה ומה מגיע ממנו, התזונה הטבעונית היא תנאי לייעוץ ידידותי ואין לה הכשרה רפואית פורמלית (גם לא דיאטנית). משיחות שלי עם הורים שעבדו איתם - שמעתי בד"כ שנשארים לבד ללא תמיכה רפואית משמעותית. ההמלצות מאד כלליות. היו גם דיווחים על מעשים לא לגמרי אתיים של ענווה. יתכן שיצא לי לשמוע רק את המאוכזבים ויש כאלו שמקבלים תמיכה מצויינת. אני בחרתי שלא לעבוד עם ד"ר תל אורן לאחר ששמעתי את ההרצאה ושוחחתי עמו משתי סיבות: 1. הוא לא מוכן לייעץ ישירות (אפילו לא הגענו לדבר על כסף). אני לא מאמין בייעוץ רפואי בהתנדבות, ובטח לא דרך צד שלישי. 2. סגנון החיים הטבעוני לא מתאים לי. להאכיל ילד אוטיסט באגוזים, תרד וחסה גדול עלי. אגב, אני בטוח שיש ילדים שראו שיפור כי דיאטה כזו קיצונית שמוציאה כל כך הרבה זבל שיש בתזונה הרגילה שלנו (צבעי מאכל, חמרים משמרים, המון אומגה 6, אנטיביוטיקה במזון ועוד) עשויה להשפיע מאד לטובה על חלק מהילדים. לסיכום - איני חושב שצריך להמנע מייעוץ אצל ד"ר תל-אורן, אבל חשוב לי שתישמע הביקורת עליו (ולא בעילום שם) בעיקר כדי שהורים לא יופתעו מאופן העבודה שלו.

ימקמ

New member
תודה לעונים. האם יש רופא אחר של

ה- DAN שמייעץ בארץ, או שכדאי לפנות אליו בחו"ל ?

guybz

New member
אני שמעתי את ההרצאה שלו בצפון

יש לו הבנה רבה בביוכימיה של המוח והגוף בכלל ובמה שנקרא תזונה פונקציונלית. בעקרון אני מסכים עם ההבנה שלו את הבעיה- עודף אומגה 6 (חיטה....) מחסור באומגה 3 (לא אוכלים ירקות ועלים), עודף סוכר (קולה קינלי לחם ועוגות). מה שגורם לדבריו לכל הבעיות- סכרת השמנה מחלות לב ו ADHD.... הבעיה היא שהוא לוקח את זה כל כך רחוק וקיצוני למקום שרק אחוז קטנטן מהאוכלוסיה יכול לשרוד בו, וזו הטבעונות הקיצונית. בשר נקרא אצלו רקמות מתות.... לדעתי האישית התזונה והשיטה שלו: א. עולה המון כסף (בדיקות ואנליזות אין סופיות, תוספי מזון בלי סוף כדי להשלים את המחסור שנוצר מאי אכילת רקמות מתות) ב. מועילה מאד למעט מאד אנשים ג. מועילה קצת לחלק מהאנשים ד. תגרום יותר נזק מתועלת להרבה אנשים ולכן אני בסה"כ נגד גיא

אלי ו.

New member
נשמע כמו אידיאולוג, לא כמו רופא

רז ותמי, ברכות על הפורום.

למעלה