החינוך הפולני שלי הנחיל לי שהמארחת (אצלנו זו תמיד האשה אחראית) צריכה להציע את האפשרויות, ושאסור לה בשום אופן להשאיר לאורח את הבחירה.
לא להגיד אף פעם "יש לי עוגה, אתה רוצה חתיכה?" כי האורח יגיד כנראה לא, או לא משנה. האורח לא רוצה להטריח את המארחת ולא רוצה לנצל אותה. תחתכי את העוגה ושימי לפניו. הוא בטוח יאכל. אותו דבר כשמציעים לשתות, לכל היותר הציגי בפניו את התפריט "מה תשתה, קפה? תה צמחים?" המקצועיות מביאות עם העוגה והחטיפים גם את הקומקום עם המים החמים ומגש עם קפה ואוסף שקיקי תה ושואלות "קפה או תה?" זה כבר פה וכבר נוצל, אז אתה חייב לבחור משהו. אין אפשרות לסרב.
היום אנשים נעשו סופר יקה פוצים (רובים לא יקים) לגבי השתיה שלהם:
-חייבים כוס ספציפית. כבר היה לי מישהו שהצעתי שתיה, אמר לי, תלוי אילו ספלים וכוסות יש לך
הוציא לי את כל המדף (יש לי הרבה. אני מהמכורים למדיח, מחזיקה הרבה כלים) ואמר ששום דבר לא לטעמו
כבר לא זוכרת איך האירוע הזה הסתיים
-סופר דקדקנים לגבי המרכיבים (סוכר, סוכר חום, סוכר קנים, סטיביה, וכו, אני קלה: בלי ממתיק), עם חלב (כמה אחוזי שומן, חלב פרה חלב עיזים, חלב סויה, חלב שקדים, וכו גם כאן אני בלי)בלי חלב, איזה תוצרת קפה/תה
-קפה טחון במקום או העזת לרכוש טחון, תה בתפזורת או השם ישמור שקיות
-דרך ההכנה: מכונת אספרסו, אבל דיר בעלאק, מקצועית, עם הלחץ המתאים
קפסולות (אודה ולא אבוש, יש מבני משפחתי שחובבים קפסולות. לא אני)
פרנצ פרס
פילטר
מקינטה
בוץ
נס (זה כעשור לא נכנס אל ביתי לשמחתי לאורחים שלי יש טעם יותר טוב). איזה ננס? עלית? מגורען? תוספת חומרים מלאכותיים לכאילו טעם?
אחד מהילדים לא סומך עלי שאכין לו את הבוץ בדיוק לטעמו, מתעקש להכין לבד וזה לא בגלל שהוא מנומס ורוצה להקל עלי, זה מאובססיה.
כשאמא שלי אירחה היא נהגה להכין את הקפה/תה (זוכרים את הקפתה בצבא?) במטבח, בספלים אישיים או לפעמים , תלוי במס השותים, להכין בקומקומים ייעודים ולהביא לשולחן, ואת החלב, סוכר או ממתיק מלאכותי כל אחד הוסיף לפי טעמו. כך גם אני נוהגת. פעם אחד האורחים ממש נעלב, כאילו, הוא האורח אני המארחת ואני אמורה לפנק אותו, להכין לו את השתיה ולא להטריח אותו להרים כפית. לא היה קשה לנחש איך גידלו אותו בבית.
גמני (לא יקה) פוץ, ונורא בררנית לגבי הקפה שלי
בעיקר בעניין הטמפ, חייבת שיהיה חם חם, מה שאומר שבדרך כלל בבית קפה הקפה לא לטעמי
בבית מכינה בדיוק רב ונהנית הנאה מרובה (אחרי כל זה, מכינה בדרכים שונות, פעם מקינטה, פעם פרנץ פרס, פעם פילטר)
כשאני מתארחת ושואלים רוצה קפה? שואלת איזה קפה ואם אין משהו לטעמי (אם אין משהו חוץ מנס) שואלת אפשר תה?.