ביקרתי היום במחלבה...

ashmash

New member
ביקרתי היום במחלבה...

ביקרתי היום במחלבה בקיבוץ. לדעתי כל תעשיית בע"ח ובכלל זה תעשיית הבקר והחלב היא די אכזרית פרות מסכנות, חיות כאילו היו עוד מוצר תעשייתי. הן נמצאות כל היום בחרא של עצמן שלוש פעמים ביום לוקחים אותן לחליבה שבה מצמידים להן לפטמות משאבות כמובן שלפני כל חליבה שמים לכל פרה יוד על הפטמות, כנראה נגד כל הצואה שדבוקה להן... בכל אופן זה די תעשייתי ולא נראה כמיטיב עם הפרות יכול להיות שאני טועה ואני לא קולע לנפש הפרות שנהנות מכך... אבל אני מתכוון להפסיק עם צריכת החלב (שעד כה לא היתה גבוהה ממילא) אשמח לקבל תגובות, כאן או ע"י הודעות אישיות אלעד

¥EleVatioN¥

New member
אבל תגידו....

אתם לא חושבים שאולי כל החלב הזה כבד לפרה? כאילו...אולי איכשו עוזרים לה שמורים לה קצת מהמשקל שהיא סוחבת... #אורלי#

Coma White1

New member
כמה דברים...

החלב לא מגיע משום מקום. כמו כל נקבה מזן היונקים, החלב נוצר כדי להזין את הצאצאים - הוא נוצר רק כשהפרה נכנסת להריון וממליטה. הצאצא נלקח ממנה, הזכרים לרבייה, הנקבות לחלב. כמובן, שאם העגל היה שותה את החלב בעצמו, לא היה לפרה "כבד".

¥EleVatioN¥

New member
אוקיי...אז כנראה שטעיתי ../images/Emo4.gif

אבל סתם יש לי שאלה שהייתי רוצה לשאול.. לא רוצה שתכעסו עליי או שתשנאו אותי או משו סתם רוצה לדעת מה אתם חושבים אתם לא חושבים שאיכשו בני אדם צריכים להנס לשרשרת המזון? בזה שהם אוכלים עופות...ולא אווזים או משו..תרנגולות? #אורלי#

Coma White1

New member
לא הבנתי את השאלה...

אבל אענה לפי מה שכן הבנתי.. בני האדם לא נועדו לאכול בשר, חלב או ביצים. כמה דברים: המבנה שלנו הוא לא מבנה של בעל חיים טורף. לטורפים יש רגליים גמישות וקצרות, והם יכולים לרוץ מהר כדי לתפוס את הטרף שלהם. הרגליים של בני האדם ארוכות, ולא חזקות מספיק כדי לרוץ מהר למרחקים ארוכים. השיניים של הטורפים חזקות וחדות, בעזרתן הם שוברים את העצמות של הקרבן, ולועסים את הבשר שלו, בעוד שלבני אדם יהיה קשה מאוד לאכול בשר לא מבושל, וכמובן שלא יוכלו להרוג בעל חיים בעזרת השיניים שלהם - אלא אם הוא קטנטן. הציפורניים שלהם גם הן חדות וחזקות, גם מותאמות להריגת בעלי חיים. שלנו דקות וקהות. אנחנו, לדעתי, מותאמים לאכילת ירקות ופירות. בזכות הרגליים, הידיים והאצבעות הארוכות אני יכולים לטפס על עצים ולקטוף פירות, לקלף את הקליפה שלהם ולאכול אותם. כמובן יש עוד 1001 הבדלים בינינו לבין הטורפים, שעליהם לא אפרט עוד... ועוד משהו אחרון, בעלי החיים שנאכלים ע"י הטורפים, לא נולדו וגודלו כדי להאכל.

Coma White1

New member
או, ושכחתי משהו אחרון...

היונקים שותים חלב רק כשהם תינוקות - עד התקופה שהשיניים שלהם צומחות והם יכולים לאכול אוכל רגיל. אם לא היינו חולבים פרות, לא הייתה לנו כמבון גישה לחלב, וגוף של אדם בוגר לא אמור לקלוט חלב.

Coma White1

New member
אוף, אני כל הזמן נזכרת בדברים אחרי

שכתבתי את ההודעה. כמובן, אם תראי פרה, לא יהיה לך את החשק לנעוץ בה את השיניים שלך ולאכול אותה, נכון ? אבל פירות וירקות מושכים את בני האדם, בזכות הריח של העץ או הצבע והצורה שלהם.

shanty.G

New member
פרות הן אכן "מוצר תעשייתי"

ולא, הן לא נהנות מהחליבה. לא מזמן שמעתי ממישהי שבבעלות משפחתה רפת חולבות, וע"פ הדברים, הפרות אצות רצות למחלבה ע"מ להחלב... ודאי שירוצו לשם. העטינים המוגדלים והעמוסים לעייפה מכאיבים להן עד שהמוצא היחיד הוא החליבה האינטנסיבית. בשל המרוץ התעשייתי של האדם הוגדלה תנובת החלב הממוצעת לפרה לכדי פי חמישה ממה שהיתה עד לאמצע המאה הקודמת. מימדיה של הפרה נותרו כבעבר, ולכן נוצרו בעיות גופניות חריפות לפרות ה"מודרניות". תוכלו לקרוא עוד על כך באתר של אנונימוס, בדף הנוגע לתעשיית החלב. הפתרון הוא אכן הימנעות או הפחתה בצריכת מוצרי חלב, והמרתם במוצרי סויה (מזינים ובריאים יותר!).

דוד44

New member
רפת מסחרית לחלב - זו התעללות בפרות

כרפתן לשעבר אני מאשר את כל העובדות המזעזעות שאתם קוראים ושומעים עליהם ביחס לגידול פרות מסחרי. את היוד שמים על הפטמות לאחר החליבה על מנת למנוע זיהומים. לפני החליבה הפרות עוברות שטיפה. החליבה עצמה מתבצעת בדיוק כמו עבודה בבית חרושת בקבלנות. גומרים הולכים. העובדים עצמם הם בדרך כלל אנשים אוהבי בעלי חיים. אחרת הם לא היו מגיעים לרפת. אלא שהמציאות כופה עליהם לעבוד בצורה כזו. אני מודה שהדחקתי את הזוועה. אפילו מנעתי מעצמי להתקשר לפרות חביבות כדי שלא אסבול כשישחטו אותן. . עינוי מקובל ברפתות הוא מכות חשמל. זו השיטה הפופולרית ביותר על מנת להזיז בעל חיים ששוקל טון לכיוון שהוא לא רוצה ללכת. לא אספר לכם יותר על הצדדים המכוערים של חליבת פרות. אפשר למצוא את כל התיאורים בקישורים ששנטי הביאה. יש לי תוספת קטנה לגבי חלב פרה. כטבעוני למחצה - חלב פרות ידוע (גם בקרב לא טבעונים) כמוצר שאינו נושא עימו בריאות. הסידן המפורסם כל כך אינו זמין בחלב כפי שהוא. בנוסף, הטבעונים טוענים שלא ידוע על בעלי חיים ששותים חלב הנקה לאחר בגרותם ובכלל לא שותים חלב של בעלי חיים אחרים. האדם הוא יוצא דופן בענין הזה (כמו בענינים אחרים). בנוסף, ידוע שחלב פרה אצל האדם גורם לשיעולים ובעיות עיכול שונות. כמגדל חתולים ותיק חלב פרה גורם לבעיות עיכול מובהקות אצל חתולים. פעם הייתי מכור לחלב. מאז שעמדתי על הבעייתיות שלו הצלחתי להמעיט את צריכת החלב באופן דראסטי ואף עברתי לחלב סויה (יקר, יקר). לסיכום, אם חלב הסויה ייכנס לפס ייצור המוני - מחירו יירד - יהיה סכוי להפחית בהרבה את צריכת חלב פרות (שגם כך הוא יקר יותר מחמאה).

shanty.G

New member
הי דוד, טוב לראותך פה בפורום

ברוך הבא
מותר לספר לחברים שאתה הוא העומד מאחורי יישום והקמת האתר הזה?

litiss

New member
שלום דוד!../images/Emo140.gif

אתה כבר יודע מי אני, נכון?

דוד44

New member
מצחיקה

אני יודע כמובן שקוראים לך ליטל. התכוונת שאני יודע כבר מי הם החתולים שלך.... או שאולי אפשר להגיד שלפי החתולים שלך אפשר לדעת מי אתה. אני מרגיש לפעמים כמו מיץ פטל.....

adipo

New member
נכון

אני איתך לגמרי בעניין אבל מה אנחנו יכולים לעשות כשמולינו נמצאת תעמולה ענקית רבת ממון שטוענת שחלב זה הדבר הכי בריא אי פעם? כל הפרסומות עם המפורסמים בארה"ב- זה מטורף המסע פרסום הזה. צריך לעשות משהו- אבל מה? ואיך? מחכה לתשובה פעילה עדי

דוד44

New member
לא להתייאש

גם לסיגריות יש תעמולה לא פחות רבת ממון ולמרות זאת מספר המעשנים אינו גדל יחסית. ובכלל המודעות לטבע ולדברים הבריאים והפשוטים יותר גדלה במערב בקצב מהיר. נכון שקשה להדביק את העולם השלישי אבל נשאיר את הדאגות הגדולות לאח"כ. אנחנו נשכנע את מי שאנחנו יכולים

ashmash

New member
שאלות על חלב סויה

חלב סויה די מגעיל אותי, אבל השוקו ומשקה התות לא ראים בכלל... אבל כבר כמה אנשים אמרו לי שמוצרי חלב הסויה למיניהם קיימים הורמונים נשיים... השאלות שלי הן : האם באמת קיים ריכוז (במידה זו האחרת) של אסטרוגן או הורמון נשי אחר במוצרי חלב הסויה למיניהם? במידה וכון, מה השפעתם, על בני אדם, הן נשים והן גברים

אנוק

New member
תשובה לא של מומחית../images/Emo22.gif

אבל של מישהי שדיברה עם המון אנשים בחנויות טבע: בחלב סויה אין בשום אופן תוספת של הורמונים, אך קיים בפולי הסויה חומר הנקרא פיטואסטרוגן המעודד ייצור של אסטרוגן בגוף מה שעוזר לתופעות גיל המעבר אצל נשים. ואצל סתם אנשים שלא בגיל המעבר? זה תורם להם הרבה חלבון וסידן (יש אומרים גם עוזר למניעת סרטן... אבל כרגיל יש מליון מחקרים שסותרים זה את זה...)

למעלה