ביקר אותנו מחרוזון דוגוני

גת Gat

New member
ביקר אותנו מחרוזון דוגוני

זה שמו אם אני לא טועה, אלא אם היה זה סוג אחר בעל אותם צבעים בדיוק. גוף שחור מדוגם בצהוב לימון. פעם שניה שהוא נכנס אלינו הביתה בדיוק מאותה דלת וביום ששי בערב. לפתע שמעתי נשיפה שנשמעה בדיוק כמו גז שמשתחרר בלחץ ממקום שבו היה כלוא. הכלבים, שלושה במספר, עמדו סביבו נרגשים ואני שעוד לא הבנתי מה ההתרגשות הזו - התקרבתי. ושוב נשיפה. הוא עמד מחוץ למפתן. מפותל, מכווץ, והיה נדמה לי שהוא חושש. מיד סגרתי את הדלת וחצצתי בין הכלבים לבינו. אין לי כוח לאינטראקציות מיותרות. הרבה למדתי מהעונים בשרשור הזה בפורום כלבים - תודה מכל הלב! ועכשיו לשאלות: כאן קראתי שהוא תת ארסי. מה זה אומר בדיוק? הוא מכיש? ארסי לכלבים? זה שהוא היה מכווץ מעיד על פחד? הנשיפה היא אזהרה? אחריה באה הכשה או לא? קורה שנחש מכיש מבלי לנשוף קודם? שאלות של הדיוטות אני יודעת, אבל הן באות ממקום טוב שרוצה לתת לכולם (כלבים ונחשים) לחיות בשקט. תודה רבה.

שלום גת

מחרוזן דוגוני לא נושף, אז אם שמעת נשיפה או שהיא לא הגיע מהנחש או שזה לא מחרוזן. תת ארסי זה אומר שיש לו בלוטות ארס אך שיני הארס שלו לא נמצאות בקדמת הלסת אלא בערך מתחת לעיניים והן לא חלולות אלא עם חריץ לאורכן (מרזביות). לרוב נחשים שמוגדרים תת ארסיים אינם מסוכנים לבני אדם ומחרוזן הוא נחש שאפילו לא נושך בשום מצב ואינו מסוכן לבני אדם, או לחיות מחמד. למעשה התזונה שלו מורכבת מנחשים. נחש מכווץ, נושף, זוחל, מנסה להכיש זה הכל סימנים לפחד, חשש לחיים מצד הנחש. מה נעשה עם הנחש? יש תמונות שלו?

גת Gat

New member
תודה יונתן

תודה על התשובה. עכשיו הדברים מתבהרים ונראה לי שבכל אחד מן הביקורים היה זה נחש מסוג שונה. בביקור הראשון, היה זה ככל הנראה מחרוזן דוגוני. הוא נמצא בחדר והצבעים שלו מתחת לתאורה חזקה היו ברורים וחד משמעיים. הוא היה ארוך כמו שרוך, בקוטר של כ-1 ס"מ והתחבא מאחורי רהיט. הביקור הזה היה שקט וללא נשיפות. לאחר שסילקתי את הכלבים מהחדר שבתי חזרה אך הוא חמק ונעלם. הנחש מאתמול נשף, ללא כל ספק. עמדתי מולו והוא נשף לעברי. הוא היה עבה יותר אולי בקוטר של 2-3 ס"מ, לא ארוך, רקע שחור עם דוגמא בהירה, לא משהו שמזכיר צבעי הסוואה. עמדנו אחד מול השנייה פרק זמן קצרצר. לאחר שסגרתי את הדלת וחצצתי בינו לבין הכלבים - הוא המשיך לדרכו. אני הייתי יחד עם הכלבים ולא עקבתי אחריו. כשיצאתי לחצר - הוא כבר לא היה. (לא אתה היית זה שהדרכת אותנו, שוכני פורום כלבים, שיש לתת לנחש ללכת בשקט לדרכו?
) חבל שאין תמונות. אני לא חושבת שהיה לי האומץ לצלם. דקות ארוכות לאחר מכן רעדתי מפחד, פחות ממנו ויותר מ"מה היה אילו" ו"מה עוד עלול לקרות בימים הבאים". מתישהו בעבר מצאתי בחצר הסמוכה נשל של צפע. אילו עוד סוגי נחשים מסתובבים בשדות באזור המרכז? (בתפר שבין גוש דן והשפלה).

נחש הצפע הוא הנחש היחיד

באזור המרכז שיכול להוות סכנה לך או לכלבים שלך. כל יתר הנחשים אינם נחשים ארסיים. על סמך מה את חושבת שהנשל שמצאת היה של נחש צפע? אני שמח שהפנמת את מה שנרשם בשרשור ההוא וזה "הציל" לפחות נחש או שניים. ותמצאי מקום שיאפשר לך להתקרב לזוחלים בצורה רגועה ורצינית (לא אלו שעושים צילומים עם נחשים ברחוב) כדי שתצליחי להתגבר על הפחד.

גת Gat

New member
את נשל הנחש שמצאתי בדקתי

מול תמונות באינטרנט ולפי הצבע והדוגמא היה זה צפע ולא זעמן מטבעות. כנראה שבאין תמונות לא נדע מיהו הנחש שביקר אותנו. חבל. היתה זו הפעם הראשונה בחיים שעמדתי קרובה מאד לנחש נושף ופעם שניה שראיתי נחש בכלל, כך שהתגובה שלי היתה די צפויה. מהיכרות שלי עם עצמי יכול בהחלט להיות שמתישהו בעתיד יהיו לי נחשים. עד לפני כמה שנים פחדתי פחד מוות מכלבים והיום יש לי בית גידול קטן. אני לא חושבת שמי שאינו סדיסט הורג נחש בכיף. שילוב של לחץ, פחד וחוסר ידע מובילים לתגובות שסופם הרג או פציעה של נחש. כמו בסיפור מפורום כלבים או כמו בסיפור עם המאבטח באחד השרשורים כאן. ידע = כוח, ידע = יכולת לנהוג נכון. תודה על האינפורמציה ועל הכל.

snakeman404

New member
יונתן,

אותי נשך פעם מחרוזן יחסית גדול,ולאחר מכןהיתה לי נפיחות קלה באצבע.. הנשיכה עצמה לא כאבה וגם אח"כ כשכן היתה נפיחות לא ממש כאב.. לרוב הם לא נושכים..לפעמים כן..

למעלה