ביקשו להחיות את הפורום אז כנסו!

רותתתם

New member
ביקשו להחיות את הפורום אז כנסו!

עצרו הכל..... קחו דקה לנשום...ותחשבו על הדבר הבא: זה לא תעמולה פה,אבל האם מישהו באמת יודע מה כתוב בהסכם אנפוליס? אני אישית לא ידעתי מה זה אומר,ועדיין לא מבינה את המשמעויות שלו. אבל אתמול מישהו חכם שקצת מבין בהיסטוריה של עם ישראל,נתן לי לחשוב על זה- מה זה מפת הדרכים? למה בוש מגיע לארץ? איך זה שבזמן שמתגבשים להם כל מיני הסכמים יורים קסאמים על אשקלון? ועל שדרות? (כבר 7 שנים!) -אגב,משפחת הרשקוביץ המונה 5 ילדים עברה מנחלים לשדרות! למה? כדי לחזק את המתיישבים! איזה אנשי אמת! ערכיים ומוכנים לעשות ולא רק לדבר!- אולמרט הוציא צו שלא לבנות שכונות בירושלים?! שחרור מחבלים?! אחיקם עמיחי ודוד רובין זכרם לברכה-נרצחו ע"י נשק שאבו מאזן נתן להם! הרי הוא שולט על המשטרה הפלסטינית,מאיפה פת"ח מקבלים נשק? ממנו...או יותר נכון-כואב לומר- אנחנו גם משלמים על הנשק הזה. ועידו זולדן שנרצח גם ע"י המשטרה הפלסטינית! "העיקר שיהיה שקט"-לא מבטא עוצמה.זה מבטא חולשה.תחשבו על זה. השאלה היא לא מה מראים בחדשות. השאלה היא מה קורה באמת! אז לא ביקשתי שתעשו כלום. רק תחשבו. מה זה אומר בשבילכם. שתהיה שבת שלום. רותם (בת)

baglemaster

New member
תגובה לחלק

אם יש משהו שמרתיח אותי יותר זה הקטע עם אחיקם עמיחי ודוד קובין ז"ל, שנרצחו רק כי היו חסרי אחריות. הם טיילו במקום שבו יש סבירות מאוד גבוהה לפיגוע, בלב שטח שבשליטת הערבים. הם לא היו צריכים להיות שם, והם לא תיאמו עם אף אחד! מה שהם עשו הוא הדבר הכי פחות אחראי שאפשר לעשות, ולמשל אנחנו כתנועה בחיים לא נעשה את זה. אני לא אומר חס וחלילה שמגיע להם למות, אבל אם אדם מחליט שהוא יוצא לשטח כזה בלי לידע אף אחד- דמו בראשו!

hadastorm

New member
יש לי משהו להגיד...

דבר ראשון, אני לא מסתייגת מהעובדה שהם אכן היו חסרי אחריות אבל יש כמה דברים שאני מאוד לא מסכימה בדברים שלך. קודם כל, הם טיילו עדיין בשטח ישראל. אמנם יש סבירות גבוהה מאוד לפיגוע בגלל שיש שם הרבה ערבים אבל אותו דבר אני יכולה להגיד גם על ירושלים. דבר שני, אין שום זכות לערבים, לאותם מחבלים להוציא נשק ולירות באזרחים ישראלים חפים מפשע. זה לא היה פיגוע מתוכנן מראש וגם לא הייתה לו כוונה אחת מלבד לרצוח יהודים על רקע לאומני ואי אפשר להתעלם מזה. איזו זכות יש לאותם טרוריסטים לשלוף נשק ולירות במטיילים? מה, כי הם טיילו ב"שטח שבשליטת הערבים"? אותו דבר אני יכולה להוציא נשק ולירות בכל אחד מהבדואים שמסתובבים לי בשכונה. הם נמצאים בשטח שבשליטתי. אבל אני בניגוד אליהם לא אעשה זאת מהסיבה הפשוטה ביותר. ערך חיי אדם. בדיוק מאותה סיבה שניצחו אותנו במלחמה האחרונה "אנחנו ננצח כי לכם חיים חשובים יותר מדי", ככה אמר נאסראללה, והוא צודק. אז נמשיך לדאוג לחיי האדם שלנו עד שלא יהיו בכלל...

אבל הבדואים חיו בב"ש תמיד, חומד

תתפלאי כמה תושבי-עבר ערבים בערים בישראל גורשו ולא יכולים לחזור אל הבית שלהם.

אולי הגיע הזמן סוף סוף

להתעמק בסוגיית הפלסטינאים, הטרור הפלסטיני ומקורו. להרבה מאוד אנשים יש דעה מסוימת על הטרור הפלסטיני, שנובעת מבורות ומחוסר ידע היסטורי ומחשבה. מטרת הטרור הפלסטיני הוא אינו לחסל את עם ישראל. או לפחות מקור הטרור.. מטרת הטרור היא התנגדות למשהו. מין תגובה שכזאת. השאלה שאנשים בישראל לא שואלים את עצמם, כי נוח להם, היא-מה מקור הטרור? לאנשים נוח לחשוב, שמטרת הטרור הפלסטינאי היא השמדת עם ישראל. כי שונאים אותנו, כי תמיד שנאו אותנו וכו'. הם לא באים ועומדים על המקור האמיתי.. המקור האמיתי הוא תגובה לפעילות ציונית וישראלית. עוד בעליות הראשונות הערבים חשו מאוימים מידי היהודים. העליות היהודיות היו איום על האוטונומיה הערבית בפלסטינה. משום כך, ומשום שהתרבות הערבית לא כל כך מפותחת ואין בה חשיבות לערך חיי האדם כמו בתרבות שלנו או של העולים הציונים, הערבים החלו בפעולות טרור. מאורעות, פגיעות בנפש וברכוש ובלה בלה בלה. נדלג על כמה שנים טובות ועל שנות טרור ערבי ויהודי, ונגיע למלחמת העצמאות. במלחמת העצמאות, ישראל הקטנה מול אויבינו העומדים עלינו לכלותינו! והנצחון, ישראלי. אך מה קרה במלחמת העצמאות? תושבי ארץ ישראל הערבים אשר התנגדו להקמת מדינה ציונית שמאיימת על קיומם כמיעוט אוטונומי ערבי בארץ, היו חלק מהמלחמה. לקראת סוף המלחמה, החל גירוש ערבים מערים מרכזיות, גירוש ריכוזי ערבים, מחיקת כפרים ערבים וכו'. אני לא אעמוד על הסיבות לגירוש הזה, אך רק אגיד שיש סיבות מוצדקות ויש סיבות לא מוצדקות. אי שם בשנת 1967, מלחמת ששת הימים, ישראל כבשה את השטחים שבהם חיו הערבים המגורשים(הידועים כרצועת עזה, יהודה ושומרון ובאותה מלחמה גם הגולן, אבל זה משהו אחר כבר). עכשיו, הפלסטינאים, שלא מספיק שזעמו על גירושם מבתיהם שהפכו אותם לחסרי כל, עכשיו גם חיים בכיבוש ישראלי, שמנע מהם עד היום כמה חירויות בסיסיות, בשם "בטחון ישראל". משם בעצם נובע הטרור הערבי.. ביחד עם עוד סיבות של תרבות לא מפותחת והנהגה קיצונית ודתית קנאית. ועכשיו לשאלת חוסר האחריות- איננו מצדיקים את מעשי הטרור הערבים, אך איננו מצדיקים גם את חוסר האחריות של אזרחים ישראלים, שבשם ה"ציונות"(העקומה לגמרי של המתנחלים) הולכים לטייל בשטחים שיש בהם סיכון גבוה של טרור, ומסכנים את עצמם בצורה זו.

hadastorm

New member
לא מסכימה לגבי כמה דברים..

איך אפשר להגיד שמקור הטרור של הפלסטינים היא התנגדות למשהו ברגע שהם והמנהיגים שלהם אומרים מפורשות שהמטרה שלהם היא להשמיד את עם ישראל? ואני לא חושבת שהדעה שלי מבוססת על חוסר ידע ומחשבה ממש להפך והאמת שיש לי עוד מלא להגיד בסוגיה (אני לא חושבת שהפורום הוא המקום המתאים...). מה שאני כן יודעת שזה חסר שחר להתעמק בסוגיה של "מקור הטרור" כאילו לא מספיק לנו להתמודד עם הטרור. ולא שזה ישתנה בזמן הקרוב (כלומר, כל זמן שאנחנו חיים כאן) ובנוגע לתרבות הלא מפותחת של הערבים- אני לא יודעת עד כמה שמת לב שהערבים דווקא מאוד מאוד מפותחים בהרבה מאוד תחומים. אני חושבת שאם המדינות הערביות העשירות היו מתערבות במצב של הפלשתינאים ומקימים להם מפעלים בעזה או תחנת כוח במקום להשקיע בפצצות גרעיניות כדי להשמיד אותנו, המצב שלהם היה הרבה יותר טוב, הרבה יותר נוח להאשים את ישראל. אני ממש לא מתנקה מאחריות, אני חושבת שלישראל יש הרבה מאוד לשפר לגבי היחס שלה לערבים וגם המתנחלים לא בהכרח עושים "עבודת קודש".

זה שהמנהיגים שלהם

כיום אומרים "לשחרר את מדינת פלסטין" זה לא אומר שהמטרה הראשונית שלהם זה להשמיד אותנו.. זה יכול להיות דבר שהתפתח עם הזמן אצל הפלגים הקיצוניים, אבל היום לא תשמעי אף אחד בחמאס אומר להשמיד את ישראל. לא טענתי שהדעה שלך מבוססת על חוסר ידע, טענתי שהדעה של הרבה אנשים מבוססת על חוסר ידע. כל מי שטוען שהתרבות של הערבים מפותחת-אל תנסו להתייפיף. כי היא לא.. רוב הערבים במדינה חיים כמו חרא, בבנינים לא מתוחזקים, חוסר השכלה, אין אוניברסיטאות, ורוב הערבים נתונים לשטיפות מוח של החמאס ושאר ארגוני טרור. אינני טוען שהם נכלאים לתוכם, אבל זה מקור החינוך המרכזי לדוגמא בעזה(שמבוסס על-צה"ל יורה עליכם קסאמים, לכו תיהיו שאהידים). כאשנחנו הגענו לכאן הערבים חיו בבקתות מבוץ.. היום הם עברו לבניינים לא מטוייחים. אנחנו אלה שצריכים לקחת אחריות על לטפח את התרבות שלהם. אנחנו לא צריכים לזרוק את האחריות על המדינות הערביות העשירות(שאגב זה הולך להגמר בתוך כמה עשרות שנים), אלא אנחנו, אלה שגרמנו להם עוול צריכים לתקן אותו ומתוך אכפתיות ורצון לחיות בשלום צריכים לעזור להם להתפתח.

baglemaster

New member
גם בדז'לנה 34 חיו כמו חרא...

אנחנו צריכים לבוא אל הערבים מנקודה של שוויון, ולא להגיד: "אנחנו טובים יותר, בואו תהיו כמונו."

אבל במדינת ישראל כיום

אנחנו לא שווים.. אם נבוא אליהם כשווים זה יהיה פשוט טעות, כי זה לא יהיה נכון. אנחנו צריכים לקחת עליהם אחריות ולעזור להם לפתח את עצמם כאוטונומים וכראויים לקיים מדינה דמוקרטית.

baglemaster

New member
חוץ מנקודה אחת, זה מה שרציתי לומר...

לערבים יש תרבות מפותחת. להגיד שאין להם זה לא נכון ודי מתנשא. נכון שאצלם לקדושת חיי האדם יש פחות ערך מדברים אחרים אבל זה לא קשור. אני מסכים עם כל השאר חוץ מזה

למעלה