ביקשו ממני לשאול:

ריקו`

New member
ביקשו ממני לשאול:

מישהי שאני מכיר עשתה שנת שירות לאומי, ויש לה תעודת חובשת ממד"א היא מרה שהיא רוצה להתגייס, אבל רק לחובשים עכשיו, היא שאלה אותי אם אפשר להתגייס ולדעת בוודאות שזה לחובשים, ומאחר ואין לי שמץ של מושג אני פונה אליכם לדעתי אפשר להתנדב לשירות הצבאי, אבל השאלה היא אם זה גם בתשלום תודה לכל מי שעוזר

טל עדתו

New member
קורס חובשות

אויש...פתאום אני קולטת...חובשים לשם חברה שלי מתגייסת ביום שני! אז ככה: בישביל להגיע לקורס חובשים בצה"ל (מבחינת בנות) צריך לעשות לשם מיונים. אם עשתה שירות לאומי היא צריכה קודם כל ללכת ללשכת גיוס ולהגיד שהיא רוצה להתנדב לצה"ל. היא תעשה את המבחנים הפסיכוטכנים וכ´ו - צו 1. אחרי כמה חודשים תישלח עליה הביתה המנילא. אם במנילא שלה היא תקבל אשכול רפואה אז שתסמן את זה בעדיפות 1. בתקווה שישלחו לה זימון לזה. אני מציעה גם שתכתוב מכתב ללשכת גיוס בבקשה מיוחדת לחובשים ושבמכתב יתואר את הרקע שלה - שהיא בהתנדבות באה לצבא, שעשתה שירות לאומי ושהיא מעונינת מאוד להיות בחובשים, שתגיד שיש לה אישור ממד"א - ושתצרף את זה למכתב, כל המלצות אחרות מאנשים שונים גם יוכלו לעזור. אחרי כמה חודשים שהיא תקבל את המנילא היא תתחיל לקבל את המיונים הקדם צבאיים... אם היא תקבל זימון לום מיון לאשכול רפואה - אז שם מקומה. ביום מיון היא תדרג את מקצועות הרפואה, כאשר רוב הבנות מתקבלות שם לחובשות (יש גם פרמדיקיות אבל זה רק איזה 10 בנות בכל מחזור) ויש עוד כמה תפקידים כמו סיעת רופא שינים וכ´ו. שיהיה לה המון בהצלחה. טל.

למעלה