בירור לגבי דיור לנערה עם אוטיזם

בירור לגבי דיור לנערה עם אוטיזם

הייתי רוצה לקבל עצות מעשיות איך מבררים איפה יש בארץ מקומות פנויים לדיור לנערה בת 15.5 עם אוטיזם בתפקוד בינוני נמוך?
האם מישהו יכול להמליץ על מקומות שכדאי לפנות אליהם ואיך ? כפרים? פנימיות? הוסטלים? אנשי קשר?
יש בידי כבר רשימה של מקומות שאספתי מהאינטרנט, מהאתר של "מקום מיוחד", מאלו"ט וממשרד הרווחה (בשום מקום אין רשימה מלאה של כל המקומות...). גם לא ברור האם יש מקום פנוי כמובן ועלי לבדוק זאת בעצמי.
אני במקביל מנהלת את התהליך האדמינסטרטיבי מול העו"ס ומשרד הרווחה על מנת לקבל אישור לדיור חוץ ביתי, אבל מכיוון שהתהליך לוקח חודשים... רציתי כבר להתחיל להבין איך מבררים לגבי המקומות עצמם. עשינו ועדת החלטה לפני כמה חודשים עם הגורמים הרלבנטיים ברשות המקומית וכעת אנחנו ממתינים לאישור ממשרד הרווחה.
אני מוסיפה את שאלתי גם בפורום הזה מעבר לפורום האוטיזם והאספרגר בו פרסמתי את שאלתי אתמול, כי הבנתי שבפורום הנוכחי יש התייחסות יותר רלבנטית לנושא המעסיק אותנו כרגע.
תודה מראש על כל עצה והכוונה!

SMADAR55

New member
ברוכה הבאה לפורום

היה כאן לאחרונה שרשור לגבי השמה חוץ ביתית.
הודעה שנפתחה ע"י taltal8877 בתאריך 17.10.14 שכותרתה "מעוניינת לשמוע על השמה חוץ בייתית".
תדפדפי קצת אחורה בדפי הפורום.

חוץ מזה, מקווה שתקבלי הכוונה מהורים שהתנסו בתהליך זה.

המון בהצלחה .

תודה וראיתי

לשמחתי אמא אחת כבר יצרה איתי קשר ישירות

מאוד חשוב לי לשמוע מאוד מהורים נוספים שילדיהם מתחת לגיל 18 נכנסו לדיור חוץ ביתי בזמן האחרון, בשנים האחרונות וכמובן, המלצות או ידע על מקומות, תהליכים וכו'.

yonitbrk

New member
רשימות מסודרות

בוקר טוב
כפי שכתבת, ומנסיוני האישי, אכן באף מקום לא נמצאות רשימות מסודרות , אלא חלקיות בלבד. מאז פרסומן של הרשימות נפתחו מספר מקומות נוספים שלא מופיעים בהן, אלא בידי משרד הרווחה בלבד או אלוט, אם מדובר בהוסטלים שלהם. אני מכירה לפחות 4 מסגרות שלא מופיעות שם, אך אין לי את רשימת הטלפונים או שמות המפעילים כך שלצערי לא יכולה לעזור בזה. רק לאחרונה נפתח הוסטל גדול בתל אביב, אך הוא מלא, וכך היתה הרשימה כאשר התכניות שלו היו על הנייר בלבד, ואני מדברת איתך על תקופה של לפני חמש שנים, כאשר אנחנו התחלנו לחפש.
עוד בעיה היא, שלא כל הוסטל מתאים לגילאים הצעירים כמו שלכם לדוגמא. מרבית ההוסטלים מיועדים ומכילים בוגרים מעל לגיל 21 .
יודעת שבראשון יש דיבורים על הוסטל שמתוכנן להיפתח דרך אלוט, אך גם יודעת שאם זה אכן יצא לפועל, רשימת המועמדים כבר סגורה. מדובר בקבוצה שהתארגנה כבר לפני שנים, כיום המועמדים כולם בוגרים מעל לגיל 21 , שפשוט דוחפת ומוזיזה את הנושא מול הרשות המקומית ואלוט. לא יודעת איפה זה עומד היום.

לגבי מעורבות הורים ודחיפה, גם כאן אין מנוס, וזה בדיוק מה שגם אנחנו עשינו. נהגתי לשבת מול המחשב, ולנדנד לכל העולם ואישתו כדי לבדוק ולחפש, ולדחוף את הנושא. לא היינו מוכנים לחכות שנים עד שימצא מקום מתאים. וזה יכול לקחת שנים, כך שבאמת אין לך ברירה, אלא להמשיך ולחפש עצמאית.

בהצלחה בהמשך
יונית

yonitbrk

New member
ברורים

שוב בוקר טוב
שלחתי מייל בנושא לעו"ס שלנו (של ההוסטל) עם בקשת עזרה בנושא.

מאמינה שאקבל תשובה בימים הקרובים, בתקווה שתוכל לעזור לנו במציאת רשימה מעודכנת או הפניה לגוף שיוכל לעזור בנושא.

doroniz

New member
דיור חוץ ביתי

שלום לך,
אין לי תוספות משמעותיות למה שכבר נכתב ובכל זאת......
החוליה המשמעותית שאמורה לסייע לכם במציאת מסגרות מתאימות היא עו"ס במחלקה לשירותים חברתיים ברשות המקומית שבה אתם מתגוררים.
העו"ס צריכה (או צריך, ויסלחו לי הגברים שבחבורה
) ליצור קשר עם המפקח(ת) האזורית של משרד הרווחה מטעם היחידה לאוטיזם ולהציג בפניכם את מיגוון האפשרויות.

אבל יש מספר בעיות:
הראשונה היא שלצערנו עדיין רב הביקור על ההיצע ומיגוון האפשרויות איננו כל-כך מגוון
.
השניה היא שלא תמיד אפשר לקבל שיתוף פעולה עם גורמי הרווחה (גם אלה של הרשות המקומית וגם אלה של משרד הרווחה
).

מה שמחזיר את הפעילות העיקרית אלינו ההורים......(ע"ע אלו"ט, פעילות הורים וכדומה).

מקווה שהצלחתי להוסיף קצת מידע.
דורון.

yonitbrk

New member
מצאתי את הרשימה הזו

לדעתי כדאי לעשות כמה טלפונים כדי לברר, עדיין ממה שראיתי היא חלקית, אבל שווה בדיקה. כן אפשר לשאול את מנהלות ההוסטלים ולבקש את מספר הטלפון של המפקחת המחוזית כדי לברר מולה האם עומדים להיפתח מסגרות חדשות באזור. יתכן וגם תקבלי תשובה שאחת המסגרות עומדת להתרחב ואז אולי תוכלי להכנס לרשימת המתנה

http://www.myinspire.co.il/wp-content/uploads/2014/01/רשימת-בתים-לחיים.pdf

תודה ומחכה לשמוע מעוד הורים

יש לי גם את הרשימה הזו

אתחיל את החיפוש והבדיקות בעצמי ובמקביל אבדוק מול העו"ס והרווחה.
אשמח לשמוע מהורים שילדיהם נמצאים במסגרות על מקומות מומלצים, פנויים, עומדים להיפתח וכו'
תודה על כל ההכוונות והסיוע המשמעותי

yonitbrk

New member
האם יש לך חשבון בפייסבוק

אם כן, חפשי את שמי שם - יונית ברק בעברית,בצירוף תמונה.
יש לי מספר חברים להם ילדים בהוסטלים, שעברו את התהליך הזה, כך שתוכלי לפרסם על הדף שלי, בתקווה שגם הם יענו. הם פשוט לא נכנסים לפורומים שלנו .

TikvaBonneh

New member
בהמשך להצעה של יונית

אם את לא רוצה להחשף בפייסבוק, אז תגידי לי ואני אפרסם את השאלה בדף שלה בשמך, אני חברה שלה בפייס.

בשלב זה מעדיפה ללא פייסבוק....

אם תוכלי בבקשה לשאול ב- "שמי" - יהיה מעולה, אם זה בסדר כמובן מבחינת יונית

yonitbrk

New member
שוב שלום לך

דיברתי היום עם מנהל ההוסטל שלנו, לצערי אין אצלנו מקום. אך ישמח לדבר איתך במידה ותרצי. מדובר בהוסטל - בית יובלים, שממוקם בכניסה לעכו במתחם נעמן שנמצא בקרבת הקיבוצים עין המפרץ וכפר מסריק.
המצחיק הוא שהוא סיפר, כי הבוקר התקשרה אליו מישהי שאף היא בררה לגבי מסגרת לבת שלה.

במידה ותרצי אשלח לך במסר אישי את מספר הנייד שלו.

למעלה