בירור מתיש לטרשת נפוצה

mor55555

New member
בירור מתיש לטרשת נפוצה

שלום רב,
לפני כשנתיים(בשנת 2010) אושפזתי בבית חולים עקב טשטוש ראייה בעין שמאל.לאחר טיפול סטרואידי הראייה חזרה לקדמותה.יש לציין שכבר אז עלה חשד לטרשת נפוצה עקב בדיקת MRI-מודגמים שני נגעים בעלי אות גבוה בחומר הלבן התת קליפתי בהימספרות המוח הגדול באונה פרונטאלית דו"צ ופריטאלית משמאל.

יש לציין שכל בדיקות הדם לווירוסים יצאו תקינות

בבדיקת MRI שביצעתי היום בטכניקת FFF,FLAIR,TSE,SE,T1,T2 במישור סאגיטלי ,אקסיאלי,וקורונלי כולל הזרקת גדולנים התשובות שקיבלתי הם:

בהשוואה לבדיקה קודמת בשנת 2011 כיום הודגם מוקד אות גבוהה בערכי FLAIR ו- T2 בחומר הלבן האוקסיפיטלי משמאל שלא נראו אז ב2011 וכן מוקד קטן בחומר הלבן הפרונטלי משמאל שנראה אז בבדיקה הקודמת וגם מופיע היום בבדיקה הנוכחית.

לאחר הזרקת גדולנים לא הודגמו האדרת פתולוגית בפרנכימת המוח.

בסריקה לחוט השדרה הצווארי לא הודגמו מוקדים פתולוגיים.

יש לציין שאין לי תופעות מיוחדות בשנתיים האחרונות למעט זרמים ותחושת גרב על הברך שחולפות מעצמם ללא שום טיפול.

1.השאלה שלי היא על מה מצביועת התשובות שקיבלתי עכשיו?האם לאור התוצאות ניתן לומר כי קיימת החמרת מצב? האם עלי להתחיל טיפול כלשהו בעקבות התשובות?

2.האם מוקד אות גבוה בערכי FLAIR ו- T2 בחומר הלבן האוקסיפיטלי משמאל הוא חמור יותר מנגע במקום אחר?מה אומר אות גבוה?האם ניתן לאפיין טרשת נפוצנ על פי הבדיקות הללו?

2.למה לא מצויינים בבדיקה הנוכחית הנגעים שהיו בשנת 2010 האם יתכן כי נעלמו?

3.האם יכול להיות תשובות כאלו ועדיין אין לי טרשת נפוצה?

תגובה

מדובר בממצאים של בדיקות שיש לראותן ולאחר ההתרשמות מהן וכן קריאת החומר הרפואי שעברת אשמח לייעץ לך במסגרת מרפאתי

למעלה