בירור סטטוס לאחר ראיון - בעד או נגד

בירור סטטוס לאחר ראיון - בעד או נגד

הייתי בראיון עבודה. השלב הראשון היה ראיון מקצועי שעבר בשלום. בשלב השני נקראתי למשאבי אנוש לראיון נוסף והוא עבר בהצלחה ובערב החג התקשר/ה המראיינת ממחלקת משאבי אנוש לבקש ממליצים והסביר/ה שהם מעוניינים לזרז את התהליך ולכן חשוב שאמסור פרטים עוד באותו יום וכך עשיתי. מאז לא שמעתי מהם...
ואני מתלבט/ת האם להתקשר לברר ממצב? השיחה האחרונה הייתה לפני כשלושה שבועות ומאז שחזר המשק לעבודה מסודרת (אחרי כל החגים) עבר שבוע שלם. שיקולי בעד: הנחת היסוד שלי היא ששיחה שכזו לא תגרום לשינוי החלטתם לכאן או לכאן וזה גם יכול להעיד על כך שאני עוקבת ולא נותנת לדברים סתם לקרות. אני גם חושבת שלא בושה לציין שאני מעונייינת במשרה (שהרי זה ברור אחרת לא הייתי משתתפת בראיון על כל שלביו..) שיקולי נגד: לתת להם את הזמן, לא ליצור רושם שאני לחוצה על המשרה כי זה יכול להקשות במו"מ על תנאים. למישהו יש נסיון במקרים דומים?
ובהצלחה לכולם.

Sea Urchin

New member
לדעתי, עדיף להמשיך לחפש, ולא

להתמקד במקום הספציפי ההוא. אני אף פעם לא ניסיתי לשאול מה קורה, תמיד חששתי ששאלה כזאת עלולה לגרום לכך שתשובה אכן אקבל, אבל שלילית.

muxi

New member
למה לא לשאול?

מה יש לך להפסיד? עבר כבר חודש. לפחות תדעי תשובה ברורה ויהיה לך יותר קל לבצע את הצעדים הבאים.

0 אור 0

New member
בודאי שלשאול

את יכולה קודם לכן להתקשר אל הממליצים שנתת את שמם (מקווה שזה היה בתאום אתם) ללבדוק אם התקשרו אליהם ואיך התנהלה השיחה. אם לא התקשרו: תתקשרי למראיינת לשאול אם הצליחו ליצור קשר עם הממליצים ואם יש איזושהי בעיה, אם כן: תתקשרי לשאול מה הסטטוס. מאחר שהם לחצו לזרזש את התהליכים זה בהחלט לגיטימי. וזה ממש לא יוצר תחושה שאת לחוצה על המשרה. מה שכן: לעתים קרובות השהיה כזו נובעת מכך שיש להם מועמד נוסף שעדיף על פניך, אבל מאחר שהם עדיין לא סגרו אתו סופית הם עדיין "מושכים" את המועמדים האחרים כדי שתישאר להם אפשרות לחזור אל אותו מועמד שעדיין לא קיבלת תשובה שלילית. לכן, חשוב לברר ולהזכיר להם שאת בעניינים , אבל לא ללחוץ. ובשביל לא לדכא: יכול להיות גם שהמנהל נסע לחו"ל, ולכן לא הספיקו להתקשר למי שצריך ולהפגש ללבן עמדות ביניהם - גם זה קורה בתקופות של חגים.

selfcoach

New member
טעות נפוצה...

לגבי השאלה הקונקרטית: אין שום בעיה לשאול בפשטות האם התקבלת. זה לא ישנה את ההחלטה שלהם (זה לא שאת הולכת להתקשר אליהם עכשיו כל יום בלהיטות, נכון?) המון אנשים שעברו תהליך מיון כזה או אחר שואלים את עצמם: "למה לא התקבלתי?", ומנסים למצוא את התשובה במשהו שהם עשו או אמרו "לא נכון" לאורך תהליך המיון. במציאות, התשובה היא בד"כ הרבה יותר טריויאלית: אם יש 10 מועמדים מצויינים למשרה מסויימת, בסופו של דבר יתקבל אחד. גם אם המראיינים בטוחים שכל התשעה האחרים ממש מתאימים לתפקיד, עדיין הם יצטרכו לבחור אחד, והם יעשו זאת על סמך פרט כלשהו, שלא ממש בשליטתו של המועמד (לא משהו שהוא היה יכול ללמוד לעשות אחרת בראיונות בעתיד). www.self-coaching.co.il

למעלה