בירור עם חברי הפורום ועם שוקי

moti7771

New member
בירור עם חברי הפורום ועם שוקי

אינני מגמגמם "כבד". ההיתקעויות שלי קשורות למצבים מסויימים ולמילים מסויימות, וזה די מפריע לי בחיים, בעבודה וכו'. ברצוני לפנות לברברה דם לצורך טיפול. האם זה עוזר, אפקטיבי, בעל סיכויי ריפוי אמיתיים ? אודה על תשובה מהירה.

stkachov

New member
לכל אחד תהיה תשובה שונה

אני יכול להגיד לך מהניסיון שלי בקורס שדווקא אנשים שהיה להם גמגום קל, השיפור שלהם בדיבור כמעט והיה אפסי. לפי דעתי מי שמגמגם קל הוא לא לגמרי מוכן לעבור את כל השינוי המחשבתי הזה של ללמוד מחדש איך צריך לדבר. הרי מקסימום אם הוא לא יצליח תמיד יש לו "רשת ביטחון" והוא ימשיך לגמגם אבל בצורה קלה. למגמגמים כבדים לעומת זאת אין את הרשת בטחון הזו. עבורם זה הכל או כלום. כך זה היה לפחות במקרה שלי. הגעתי הכי פתוח שאפשר וכל שבב של מידע מיד קלטתי אותו בצימאון רב. הייתי מוכן לנסות הכל. לא שללתי שום פרט ולא חיפפתי על שום שלב. לפי דעתי הכי טוב יהיה שתקבע איתה פגישה והיא תבדוק האם היא יכולה לעזור לך. מהתרשמותי, היא לא מאלו אשר יקחו מטופלים רק על מנת לעשות עליהם קופה. דבר איתה.

RobinhooDw

New member
המלצה שלי, לא שווה.

השיטה שלה איננה נכונה, היא עוזרת להתמודד עם העניין אבל לא פותרת אותה, אם תדפדף אחורה בפורום תראה שכל מגמגם שעבר אצלה טיפול חזר לגמגם אחרי מספר שבועות, חוץ מזה השיטה שלה ממש קשה ליישום, אתה צריך לחשוב על 300 דברים, היא פשוט שיטה שגויה, תאמין לי שאין בן אדם אחד בעולם שמדבר לפי השיטה שלה.

stkachov

New member
למה אתה מכליל

יכול להיות שלהרבה אנשים זה כן עוזר. תחשוב יכול להיות שמי שזה כן עזר לו, עכשיו לא מגמגם ולכן מן הסתם הוא גם לא יכתוב בפורום, ולכן אתה לא רואה כאן הרבה שרשורים על כך שהשיטה שלה מוצלחת. לדעתי העצה של BELL טובה,מוטי תנסה מספר פגישות אישיות ותחליט.

shuky63

New member
מה שאני בטוח שהיא מלמדת אותך לדבר

נכון.אני לא מסכים עם רובין,לדעתי רוב האנשים הלא מגמגמים מדברים כמו שהיא מנסה ללמד לדבר ומי שלא מדבר ככה יש לו בעיה בדיבור גם אם הוא לא מגמגם.הבעיה עם הטיפול שלה שהוא מצריך לעשות סוויטצ' בראש לעומת איך שחשבת קודם.כמו בדיאטה שבה אומרים למישהו להפסיק לחשוב שמן.זה קשה.אני למשל הצלחתי לישם את מה שהיא לימדה אותי בקריאה.אני כבר לא מגמגם בקריאה.אבל לא בדיבור. אני מציע לך שלפני שאתה לוקח את הקורס המלא והיקר תיקח 2-3 פגישות אישיות איתה ותנסה להבין ולהפנים את השיטה שלה.

b e ll

New member
קראתי שוב את מה שכתבת ויש לי קצת

הסתייגויות. לגבי צורת דיבור נכונה - לעניות דעתי אין צורה אחת נכונה לדיבור וכאן מבחן התוצאה קובע. יש הרבה אנשים למדברים עם ס' ו- ש' תנוקיות רק בגלל שלא קיבלו בילדותם טיפול מתקן בהגייה או ר' גרונית לא צברית והם עדיין מדברים נכון ולא מגמגמים. מכיוון שאנחנו פורום גימגום אנחנו יכולים להעיד רק על גימגום (בפורום הפרעות תקשורת אולי הנושאים כלליים יותר) כל עוד אדם אינו מגמגם - דיינו. לא הצליחו לפענח את מנגנון הדיבור לגמרי ולכן אין עדיין הבנה ברורה וחד משמעית מה גורם לגימגום ומה נדפק כשאנחנו מגמגים. ולכן, גם הטכניקה של סוויטש בראש בלבד נראית לי קצת... מנסיון שלי, מדובר בטכניקה בלבד, ככל שאתה מתרגל את הטכניקה יותר ויותר כך אתה מסוגל ליישם אותה במצבי לחץ רבים יותר ויותר. ממש כמו בספורט, עם העלייה בכושר אפשר להחזיק מעמד גם בתרגילים מאמצים במיוחד. הצלחת ליישם את מה שלמדת בקריאה כי הקריאה סופה להיות מונוטונית ואפשר להכניס לקריאה מעט קצב ששומר על המגמגמים לא לגמגם (כמו בשירה שאף אחד מאיתנו לא מגמגם כשהוא שר... גם לא באמבטיה
). בשיחה פנים מול פנים לא הצלחת להשתמש בטכניקה כי לא מדובר במשהו קצבי ומונוטוני ובד"כ האינטונציה משתנה ממשפט למשפט. אני מסכימה איתך שזה כמו שאומרים לשמן להפסיק לחשוב שמן - הוא יהיה שמן כל זמן שלא יעשה שום דבר לשנות את מצבו. כשיחליט לשנות את מצבו ויתחיל לעשות ספורט משולב בתזונה נכונה הוא גם יפסיק להיות שמן (או לפחות יהיה בתהליך של ירידה במשקל) - מה יקרה לו כשהוא יפסיק לעשות ספורט ולאכול נכון? יעלה במשקל ושוב יחשוב שמן. חוזרת על המלצתי הגורפת - לא להפסיק לתרגל אפילו אם זה משעמם ונורא! רק זה משפר את השטף ומעניק איכות חיים.

mico24

New member
ולי יש הסתייגויות על זה .. :)

אני אמנם רק בתחילת הדרך, ואין לי עוד תוצאות ממשיות לדווח עליהם (זה אולי בגלל שאני פרפקציוניסט ואף פעם לא מסתפק במה שיש.. אני רוצה להרגיש חופשי לגמרי כל הזמן, בכל מצב, וזה כמובן בלתי אפשרי עדיין). אני חושב, שהכל בסופו של דבר מתרכז בראש. המוח שלנו שולט על איברי ההיגוי, המוח נותן להם פקודה "להנעל", המוח מופקד על תהליך הדיבור, וכדי להפסיק לגמגם חייבים לעבוד בדיוק שם. אך יחד עם הטכניקה, מעורבת בזה גם המון (!) עבודה רגשית, שכנוע עצמי, עידוד עצמי עם מחשבות חיוביות, וכו'. אני מאמין, שאם בן אדם יכול לדבר לעצמו בשטף מלא, להיות מודע לגמרי (!) למה שהוא עושה, רק חוסר ביטחון ו/או חוסר ניסיון (תרגול) מונעים ממנו להיות שוטף גם לפני אנשים. וזה מה שהתרגולים עושים, מעלים את שניהם, כי בלי שניהם ביחד אין דיבור שוטף.

b e ll

New member
../images/Emo45.gif איפה ההסתייגות? אנחנו מסכימים

לגמרי. עבודה של תרגול ועבודה עצמית כדי לקחת את החיים יותר בקלות.

b e ll

New member
הי מוטי, אתה בוודאי יודע

שאי אפשר לרפא גימגום. אפשר לשפר מאוד את השטף אבל זה דורש עבודה עיקבית לאורך זמן. יש כמה אפשרויות, ברברה דם היא רק אחת מהאפשרויות האלה. האפשרויות האחרות הן: טיפול פרטני אצל קלינאי תקשורת שמתמחה בגימגום. הקורס האינטנסיבי בהדסה. טיפול פסיכולוגי שמטרתו להביא אותך למודעות גבוהה יותר ולהשלמה עם הגימגום ועקב כך הסטרס הנפשי יורד ואיתו עולה השטף. הקורס של ברברה דם. ויש גם את הטיפול עם התוכנית ד"ר פלואנסי. כל אחת מהאפשרויות האלה (פרט אולי לטיפול הפסיכולוגי) דורשת תירגול יומיומי ומאמץ רב אבל התוצאות לא מאחרות להגיע. אם הגימגום שלך לא כבד מספיק כדי שתהיה לך המוטיבציה להשקיע את הזמן הנדרש לתירגול יומיומי חבל בכלל להתחיל. אני מאחלת לך הרבה הצלחה ושמחה שמצאת אותנו פה. תשאר איתנו.

moti7771

New member
חבר'ה תודה

למנהל הפורום ולחברי הפורום-תודה על העצות המועילות ועל הנכונות לסייע. מוטי

למעלה