בירור?

toooii

New member
בירור?

שלום כולן, מבקשת להתייעץ אתכן: בת 40 לאחר שתי הפלות בתוך חצי שנה. אין לי או לבעלי בעיות מיוחדות. הרופא אומר שאין מה לברר ושההפלות המוקדמות שכיחות בגילי. מדכא ביותר. אני עצובה מאוד ולא רוצה הפלה שלישית. מה כדאי לעשות? לקבוע תור לקופרמינץ? הצעה אחרת? אשמח לכל תשובה. תודה מראש!

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדני ההריון

אכן עצוב מאוד וכואב מאוד.
כדי לענות לך ברצינות, אני צריכה הרבה יותר אינפורמציה:
1. כתבת שאת בת 40. בן כמה בעלך?
2. האם יש ילדים? אם כן- פרטי על כל הריון תקין- מתי היה, שבוע הלידה, סוג הלידה, מהלך ההריון, משקל בלידה.
3. על ההריונות הלא תקינים- פרטי מה היו נסיבות ההפלה? באיזה שבוע היו ההפלות ומה קרה? שק הריון ריק? הריון כימי? עובר ללא דופק? דופק שפסק?...
4. מצב בריאותך- האם ידועות מחלות רקע כלשהן? סכרת? לחץ דם? קרישיות יתר? מחלות כבד? תפקוד לא תקין של בלוטת התריס? ......

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

toooii

New member
תודה רבה ותשובות

בעלי בן 44. יש לי שני ילדים (8, 5), הריונות תקינים וספונטניים. ניתוחים קיסריים. עשיתי צילום רחם והכל תקין. הפלה ראשונה - הפסקת דופק בשבוע 7+. הפלה שניה - הפלה טבעית בשבוע 6. מצב בריאותי תקין אם כי יש ברקע מחלה אוטואימונית שאינה פעילה, ובכל מקרה קיימת כבר שנים רבות ולא הפריעה לשני ההריונות התקינים.

שירהד1

Member
מנהל
או. קיי. תודה על המידע-

למה עשית צילום רחם? לרוב עושים את הבדיקה כאשר יש קושי בכניסה להריון, וזה לא המקרה שלך (טפו טפו טפו). מה הסבירו לך לגבי העניין?

שתי ההפלות שאת מתארת נראות לי על פניו כמו הפלות קלאסיות של השליש הראשון, שמרביתן נובעות כתוצאה מעוברים לא תקינים.
שתי הפלות שכאלו, עם כל הצער והכאב שהן מביאות איתן, אינן נחשבות להפלות חוזרות, והן עדיין בגדר סטטיסטיקה נורמאטיבית (אלו דברים ששמעתי בזמנו מהרופאה שלי. זו לא המצאה שלי).

הייתי ממליצה לך רק לוודא את הנושא של המחלה האוטואימונית שאינה פעילה- לוודא עם הרופא שלך שאין קשר בין הדברים. אם אין קשר- אין ממש מה לעשות, ואם רוצים ובוחרים בכך- ניתן להמשיך להריון הבא, בתקווה שהכל יהיה תקין בו.
אני מכירה המוני נשים (מהפורום ומהחיים הפרטיים שלי) שהיו להן שתי הפלות ולאחר מכן ילדו תינוק/ת בריא/ה. מקווה מאוד שכך יהיה גם אצלך.

כמובן שאם מתחילים לנסות שוב- צריך להבין שלוקחים פה איזשהו צ'אנס- יש סיכון ויש סיכוי, כמו בעצם כמעט כל דבר בחיים האלו...

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

toooii

New member
עשיתי צילום רחם

כי נדרשה לי כמעט שנה להיכנס להריון השלישי והרופא רצה לוודא שאין הידבקויות בעקבות הניתוחים הקיסריים. נראה לי שמפאת גילי אתחיל איזשהו בירור בכל זאת. תודה רבה על ההתייחסות!

למעלה