בירושלים היה סניף של המפלגה הנאצית

מדריך1

New member
סניפי המפלגה הנאצית בפלשתינה

היו סניפים נוספים למפלגה הנאצית בארץ ישראל המנדטורית. במושבה הגרמנית בתל אביב- איזור הקריה של היום וואלדהיים- המושבה הגרמנית, בבית לחם הגלילית של היום.

ישרון

New member
מה חדש??איפוא התגלית כאן??.

סיפור חבוט וידוע בכל ישובי הטמפלרים בארץ היתה פעילות של המפלגה הנאציונאל סוציאליסטית. הבריטים הסיקו את המסקנה המתבקשת והעלו את כולם על אניה לארץ גזירה-אוסטרליה. צאצאי המתישבים מגיעים ארצה לבקר את בתי המשפחה.(טיולי שרשים) ההיתישבות הטמפלרית בפלשתינה א"י החזיקה מעמד כ 70 שנה והשאירה עקבות המושבות הגרמניות בת"א,ירושלים,וחיפה והישובים,וילהלמה-בני עטרות,ולדהיים-אלוני אבא,בית לחם גלילית

Annie46

New member
נכון, גם אני קראתי

אמנם ידעתי על-כך, אך הכתבה המאוד מפורטת ב"הארץ" חידדה את הדברים. וכל פעם אני מצטמררת מחדש. זה מדהים (כלומר - אני "נדהמת" במובן - 'מזועזעת'). שהשטן הגרמני היה ממש מול האף של היהודים שגרו אז בירושלים. ולמרות שלא כל הגרמנים צידדו בנאציזם, הנגע הזה פשה כמעט בכל החברה הגרמנית דאז - אפילו בארצנו. טוב שמעלים את הדברים - לא כדי לשנוא, אלא כדי לדעת את ההיסטוריה.

Sifanne

New member
מה שחדש והתגלית כאן זה...

שמספרים שלא רק לטמפלרים ש"כמובן" כולנו ידענו ש היה להם קשר לנאצים, אלה שגם השנלרים (מתחם שנלר בירושלים וחוות שפון בנצר-סירני) לפחות לודויג שנלר היה פעיל מאוד במיפלגה הנאצית פה בארץ. למרות ששמעתי סיפורים כלמיני שהשנלרים הניפו איזה דגל עם צלב קרס בכניסה לחוות שפון, אבל אף אחד לא יכל היה לאמת את זה. ובכתבה הוא מספר על הקשר הזה בצורה ברורה למדי.

למעלה