בישולי שבת ופרידה משעון הקיץ

בישולי שבת ופרידה משעון הקיץ

שוב הגיע יום חמישי האהוב, ואחרי שבוע מקוצר.... תענוג!
בבישולים אצלי - קציצות ותבשיל מהניסויים לספר של ריצ'ה
(מקווה שיצא פה כתר) פלוס מרק עם עדשים וגריסים
משהו עם בטטות כי איכשהו נהיו הרבה, כנ"ל סלק
יש לי לזניה גדולה במקפיא שנאכל בשבת
כנ"ל קראמבל תפוחים ופירות יער, ייצא מהמקפיא לשבת
בתכניות לחם וחלות, נראה כמה אספיק
סוף סוף יהיה לנו אור בבוקר! אמנם בערב יהיה חשוך וזה קצת פחות כיף, אבל אני בהחלט אשמח לצאת להליכה בבוקר באור ולא בעלטה.
 
אני נגד

נגד החשעה המתנפלת כה מוקדם, ילד שב מהמוסד החינוכי ואין לו שעות אור בחוץ
חושך מוקדם מכניס הביתה במקום להנות מהאויר שמתקרר....
לא אוהבת את השינויים הכפויים של הזמן.

ומה אבשל לשבת?
שומושג בכלל
נראה לי נכון לאפות לחם כי הבית מתמלא ריח חגיגי וחמנעים כזה מן
מרק? חמין? דלעת ממולאה במרק?
עודני תוהה, לאחרונה לשמחת הלב כל מה שאני מכינה נגמר כמעט לחלוטין בו ביום. אין לי שאריות בכלל למחר.

עוגת גבינה פרורים? או שמרים קרם וניל עם מי זהר? לא יודעת עדיין כלום
 

Dr T noki

New member
אין לי רעיונות
...

בטח מרק כלשהו כי מתבקש . בא לי משהו הודי לתפריט, אולי אכין צ׳פאטי, דאל עדשים אדומות או צהובות ואורז לבן, אלו גובי או משהו כזה. מצד שני יש חצילים שמחכים להפוך למשהו טעים וגם פסטה ממש איכותית .

לענין שעון החורף - אני שונאת אותו ואת העובדה שבגללו יש חושך כבר ב17:00. זה מבאס נורא. להגיע הביתה מהעבודה ב17:00 ולהרגיש כאילו 21:00 זה מעצבן מאד. בתור בן אדם של לילה אין סיכוי שאני קמה בבוקר לרוץ וממילא מעדיפה לרוץ בערב-לילה בחוץ.
 
כשאני נוכחת לתחזיות השנתיות

ביחס לגשם ולטמפרטורות הצפויות
ה"הכרח" למרק יורד בי אוטומטית ובעיקר אני נהיית חרדה ומדוכדכת, כאילו שזה יעזור במשהו
 
כשיש ילדים בבית זה סיפור אחר כמובן

אני טיפוס של בוקר, וכבר שבועות מחכה ליום שבו אצא להליכה באור ולא בחושך מצרים! זה יהיה מחר
 
ובסוף מה היה לנו

האמצעית תרמה חלות מהממות

יחד היא ואני הרכבנו לזניה פטריות כאשר שכבת הפטריות טחונה במעבד מזון עם בצל מושחם ואין ארומה בכלל- משובח.

מרק עגבניות ותפוחים הפעם הכנסתי כרשה במקום בצל, חיזקתי בעגבניות מיובשות ,קרוטונים עם שום הוגשו לצד

אורז לבן

טופו לא קדיתא פרוס דק ואפוי ברוטב כוסברה, שמן שומשום,חלב קוקוס,פלפל חריף, הרבה עירית, שום, סויה וסילן.

סלט ירוקים מכל מה שגדל אצלנו בתוספת פרוסות אגסים ושקדים קלויים

סלט ירקות רב צבע

חומוס מעשה בית

טחינה גם

חצילים צלויים בקוביות עם סלרי קצוץ חריף פטרוזיליה קצוצה אחרי הבישול מייפל ומלח

קוביות תפוחי אדמה ובצל אפויות במיונז טבעוני ביתי ,סלרי קצוץ ושמרי בירה

עוגת קרם לבן פרורים
 

RSPA

New member
אפשר פירוט על הלזניה? איך, מי, מה, כמה?

יש לי שתי סלסילות פטריות, גם דפי לזניה וגם בצל (שעוד לא מקורמל). מה צריך לעשות?...ואני עושה...
 
אז ככה

אצךנו הבצל קוצץ גס הוכנס למחבת והזהיב הפטריות נקצצו גס יחסית ולמחבת ניתן זמן אגב בחישה מעת לעת שיגירו נוזלים, כשרוב הנוזלים התאדו כיבינו האש. התערובת למעבד מזון לטחינה גסה. חזרה למחבת עם עגבניות מרוסקות ותיבול תואם לזניה. עשבים שום פלפל חריף וככה. מלח מעט סילן לאיזון. בתבנית קרשי לזנית אורז שכבה נאה של תערובת, שוב פסטה ושוב תערובת. לקינוח שפכנו מעל אחת שמנת אלפרו מעורבבת בפרמזן טבעוני מגורר,שום,שמרי בירה ועשבים. מעל כל זה הנחנו עגבניות שרי שוקולד פרוסות ולתנור. אפשר במקום השמנת לטחון קשיו שהוקפא ואחר כך נחלט ברותחים עם מעט חלב קוקוס או סויה או ציר ירקות ושמרי בירה.

 

Dr T noki

New member
נראה טעים
אני בטוח אנסה בקרוב

אני הכנתי דאל עדשים צהובות ואדומות פיקנטי עם אורז בשלושה צבעים, כרובית מוקפצת עם אפונה וגזר ברוטב חמאת בוטנים (מתכון חדש מוצלח לטעמי מהאתר של אפרת ״ מה את עושה כל היום״), קטנתי הכינה ממרח אבוקדו, לימונדה.
הכל עם טורטיות מקמח מלא.
 
למעלה