סוד האורז
נניך ומדובר על 1 כוס אורז (רוצה יותר, אז כפול צריך להכפיל כמות המים ביחס זהה)
מטגנים קלות את האורז עם מעט שמן ומערבבים
- המטרה שכל גרגיר אורז יהיה עטוף בשמן אבל לא יהיה שמן בתחתית בסיר, חשב לערבב מהר פן ישרף האורז.
מוסיפים מים רותחים (אפשר ועדיף ציר מרק עוף / ירקות) מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה שאוטם היטב.
וזהו לאחר כ 10 דקות טועמים מוסיפים מלח אם צריך (אם החום היה גבוהה מידי אז יש להוסיף מעט מים , אבל ממש מעט - אחרת יוצא עיסה חביסה) ,
ומערבבים וזהו
כעיקרון האורז מוכן באיזור ה7 דקות אחורי זה +/- (כלומר כל הבישול במים הינו 17 דקות).
לגבי קינואה אני מציף אותה במים ושהיא מוכנה פשוט מסנן, אבל זה רק אני
בהצלחה