בישול אורז וכד' שלא מצליח-עזרה

chani212

New member
בישול אורז וכד' שלא מצליח-עזרה


היי לכולם, בשלנית חדשה..
מכינה אורז בדיוק לפי המתכון, אבל השכבה העליונה של האורז נשארת לא מבושלת.. כנ"ל עם תבשיל קינואה שהכנתי, השכבה למעלה לא מתבשלת לי.. מה אני עושה לא נכון? ניסיתי בסיר אחר-כבד, אותו דבר.. ממש מאוכזבת ואשמח לעזרה..
 

TCHM

New member
תבשלי על להבה נמוכה מאד...

על להבה גבוהה החלק התחתון מתבשל ורוב המים מתאדים לכן
לא נותרים מים/אדים לבישול.
ניתן להניח מתחת לסיר דיסקית מתכת שמפזרת את החום באופן
שווה גם בלהבה נמוכה.
אם תניחי על האורז והמים עיגול נייר אפיה בקוטר הסיר הוא ימנע
בריחת אדים.
יתכן גם שהסיר אינו אטום מספיק ואז יש צורך להניח רדיד אלומיניום/נייר
אפיה על הסיר וללחוץ את המכסה עליו לאטימה.
לא לפתוח את הסיר במשך הבישול.
לא להצמד לזמן הבישול שנקוב במתכון אלא לבדוק פיזית לקראת
סוף הבישול.
במשך הזמן תמצאי את הנוסחה הנכונה להכנה.
 

chani212

New member
תודה, אני אנסה מחר את עניין הנייר אפייה.. הבנתי שאסור לפתוח

את הסיר עד 10 דק מינימום אחרי הבישול, אז אני לא פותחת לבדוק אם התבשל או לא בכלל...
 

TCHM

New member
כל התהליך...

מחממת מעט שמן בסיר.
מוסיפה את האורז (שטוף /לא שטוף) ומטגנת בערבוב לציפוי האורז.
מוסיפה מים חמים בכמות הדרושה, מערבבת ומביאה לרתיחה.
מורידה ללהבה הנמוכה ביותר, מכסה ומניחה לבישול 10 דקות עד שנראה
האורז בלבד.
מניחה עליו את נייר האפיה וסוגרת עם מכסה. או רק אוטמת את המכסה.
בסיום הבישול מסירה מהאש ומסירה את המכסה והנייר.
בעזרת מזלג מפוררת בעדינות את האורז ליציאת עודפי האדים.
  • כמות המים לפי סוג האורז, מצוין בד"כ על השקית או 2 כוסות מים לכוס אורז.
  • זמן הבישול מרתיחה ראשונית לפי סוג האורז כ-15-20 דקות.
  • להקפיד על בישול בלהבה נמוכה לאחר רתיחה ראשונית.
  • עם רכישת מעט נסיון בבישול אורז לא תצטרכי להשתמש בנייר כלל.
  • לתבל אפשר בתחילת הבישול או מוסיפים לאורז המוכן.
  • עשבי תיבול יבשים בתחילת הבישול, טריים בסוף הבישול לשמירה על צבעם.
 

yair_bar

New member
מנהל
איך בדיוק את מבשלת את האורז?

אם את שמה כמות נכונה של מים, מנמיכה את הלהבה אחרי הרתיחה ומכסה את הסיר זה אמור להצליח.
&nbsp
&nbsp
 
סוד האורז

נניך ומדובר על 1 כוס אורז (רוצה יותר, אז כפול צריך להכפיל כמות המים ביחס זהה)
מטגנים קלות את האורז עם מעט שמן ומערבבים
- המטרה שכל גרגיר אורז יהיה עטוף בשמן אבל לא יהיה שמן בתחתית בסיר, חשב לערבב מהר פן ישרף האורז.
מוסיפים מים רותחים (אפשר ועדיף ציר מרק עוף / ירקות) מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה שאוטם היטב.
וזהו לאחר כ 10 דקות טועמים מוסיפים מלח אם צריך (אם החום היה גבוהה מידי אז יש להוסיף מעט מים , אבל ממש מעט - אחרת יוצא עיסה חביסה) ,
ומערבבים וזהו
כעיקרון האורז מוכן באיזור ה7 דקות אחורי זה +/- (כלומר כל הבישול במים הינו 17 דקות).
לגבי קינואה אני מציף אותה במים ושהיא מוכנה פשוט מסנן, אבל זה רק אני

בהצלחה
 

Maldini Girl

New member
יש לי כמה השערות

מכיוון שאני לא ממש יודעת איך את מבשלת את האורז אציע את שלושתן
&nbsp
1. יחס לא נכון של אורז-מים. לסוגי אורז שונים יש יחסים שונים של מים. למשל, אני על בסמטי שמה יחס של 1.5 ל-1 כלומר, כוס אורז ועליה 1.5 כוסות מים. אבל אם אני לא טועה לסוגי אורז אחרים יחס המים הוא יותר גדול. אמור להיות לך מצב שבו האורז פחות או יותר מכוסה מים.
&nbsp
2. בישול ללא מכסה- אורז בגדול אמורים לבשל עם מכסה. ככה יווצרו תוך כדי הבישול אדים ואין סיבה שהשכבה העליונה לא תתבשל.
&nbsp
3. זמן בישול- צריך לבדוק את זמן הבישול הנכון לסוג האורז בו את משתמשת.
 
למעלה