בישול ביין

בישול ביין ../images/Emo48.gif

אילו מאכלים אתם מבשלים עם יין
נשמח למתכונים שלכם
 
עוף ביין אדום , יוצא ממממממשכר ../images/Emo48.gif

מרכיבים 6/8 חלקי עוף 2 בצלים גדולים 2 כוסות יין אדום מלח פלפל שחר 4 תפוחים ירוקים הכנה מבשלים חצי בישול את העוף במים משאירים את המים של הבישול פורסים את הבצל לפרוסות, מטגנים מוסיפים את העוף לאחר שבושל בחציו , קולפים את התפוחים וחוצים לרבעים , מוסיפים לסיר עם העוף והבצל , להוסיף את המלח והפלפל השחור מוסיפים את היין בעדינות לא להקריב את הראש לסיר כדי לא לאבד גבות , מבשלים מעט עד שמתאדה האלכוהול ומוסיפים את המים של העוף עד כיסוי מלא של העוף , מבשלים עד שהעוף מחליף צבע לבורדו יפה , בערך חצי שעה עד שלושת רבעי שעה והכל מוכן וטעים. מתאים עם תוספת של אורז לבן בתיאבון .
 

litzuf

New member
אני מכינה... עוף עם תפוחי אדמה אפויים ביין...

קולפים תפוחי אדמה... מנקים חלקי עוף..... מכינים בלילה המורכבת מ.... 2 כפות פפריקה מתוקה 1 כף פפריקה חריפה 2 כפות מרק עוף מלח, פלפל שחור 3 כפות רסק עגבניות חצי בקבוק יין.... 3/4 כוס שמן מים עד שהבלילה לא סמיכה ולא דלילה..... מכניסים את תפוחי האדמה הקלופית , לתוך קערה גדולה.. ושופכים את הבלילה..... לוקחים בכף מחורר את תפוחי האדמה ומעבירים לתבנית.... מכניסים את העוף לבלילה דואגים שכל העוף יהיה מכוסה בבלילה ומעבירים על תםוחי האדמה.....שופכים את שאר הבלילה... לא או כולה...... לתבנית..... מפזרים על העוף... תבלין גריל עוף.... בשלה זה מי שרוצה יכול להוסיף ירקות.. בצל גזר פלפל מתוק... ומכסים..... שעתיים לתנור. מורידים את הכיסוי... מוסיפים את שארית הבלילה... ונותנים לזה עוד חצי שעה ללא כיסוי... ויאאאמייי.....
 

מוריה 66

New member
והיין למיטב ידיעתי ../images/Emo48.gif

שתיה ובישול ביין לא מזיקים כלל עם משתמשים במידה ולא בכמות רבה לכל המשפחה, היין בריא ללב ובכלל מומלץ לשתות כל יום קצת יין אדום (וזו דוגמא שיש את המיץ ענבים לילדים). ואיך הפתגם "יין ישמח לבב אנוש". יין לבישול - יש גם בשוק - שנים שאני מכירה ואם חלקכן לא , אז מומלץ. אמנם מזמן לא קניתי. מתכונים אין לי במיוחד - אני פשוט תוך כדי ההכנה בבישול מוסיפה תוך כדי נאמר כמה כפות בודדות של יין אדום או לבן. או בעוגות טורט , שילוב עם יין. והנה קישורים מעניינים בנושא - בפורטל היין הישראלי שפע נושאים, טיולים ועוד...בקשר ליין.
 
למעלה