בישול בכיריים אינדוקציה.

אדי919

New member
בישול בכיריים אינדוקציה.

שלום חברים.
אחרי התלבטויות רבות,החלפנו את כיריים הגז לאינדוקציה תלת פאזי.
יש לי שתי שאלות בבקשה ואודה למי שיש לו נסיון עם אינדוקציה ושיוכל לענות לי.
1-האם אפשר להסתפק בסירים "פשוטים" שמתאימים לאינדוקציה שיש להם 3 שכבות או שבאמת עדיף לקנות את הסירים בעלי 5 שכבות שהם יותר יקרים?
האם באמת יש בינהם הבדל מהותי בבישול?זמן בישול,איכות וכו....?
2-אנחנו בינתיים משתמשים בסירים אשר היו לנו לפני כן ושגם הם מתאימים לאינדוקציה בעלי 3 שכבות.
הענין הוא,שאם אנחנו מבשלים תבשיל כזה או אחר בסירים,מה שלקח על הגז שעה וחצי,פה לוקח שעתיים וחצי.
הכוונה שעד שהנוזלים מצטמצמים בתבשיל,לוקח כרגע עם האינדוקציה הרבה יותר זמן מאשר עם הכיריים גז.
אגב,ברור שאנחנו מבשלים,אנחנו שמים באינדוקציה את הסיר בעמדה הנכונה בהתאם לגודל הסיר ונותנים למים לרתוח כמו שעשינו עם הכיריים של הגז.
אשמח לשמוע חוות דעת.
תודה ושבת שלום.
אדי
 

פוקסי99

New member
כיריים אינדוקציה אצלי

אני תכננתי את משטח במטבח כך שמושקעים בו שלושה כירות דומינו .
אני לא בחרתי דווקה את הסירים לפי שכבות .כאשר אני קונה סירים או מחבתות אני לוקח איתי מגנט קטן ובודק שהוא נצמד לתחתית.
לי הייתה בעיה הפוכה עד שהתרגלתי לבישול עם כיריים אינדוקציה שרפתי מספר תבשילם .כיום למדתי את הכיריים ולכן ברוב המקרים אני מבשל על רמת חום 7 מתוך 9 אפשריות. כאשר אני מרתיך מים משתמש בחום במצב p שזה מצב שמכפיל את הספק הכירה אבל זה לזמן יחסית קצר ולאחר מכן הכירה חוזרת למצב 9
תבדקי מה ההספק של כל משטח בכיריים שלך אולי הוא נמוך יחסית
 
תשובות

לא משנה הכיריים (גז או אידוקציה). מה שחשוב זה כמות החום הכמוס (בקילו קלוריות) שהכיריים מספקים. הרי כדי לאדות קילוגרם אחד של מים (נוזל) דרושה בפרק זמן נתון (זהה) דרושה אותה כמות אנרגיה ללא קשר לסוג הכיריים.
לכן, נראה לי שאתם פשוט לא מכירים עדין מספיק את דרגות החום של הכיריים החדשים (אינדוקציה) ביחס לקודמים (גז). ללא קשר לעובי תחתית הסירים. אם זה עובד (מתחמם) הרי שזה מספיק.
מנסיוני בכיריים אינדוקציה, החום שמסופק במצב מקסימום (10) חזק מהחום המירבי בכיריים גז, מביא סיר מים לרתיחה מהר יותר וגם שורף את התבשיל אם לא מנמיכים.
 
למעלה