בישול במיקרו

  • פותח הנושא emh
  • פורסם בתאריך

emh

Member
בישול במיקרו

הייתי מעוניין שיהיה איזה מאמר בפורום לגבי בישול במיקרוגל לכל מי שעובר מבישול בטוסטר אובן למיקרוגל. מה מותר ומה אסור לעשות במיקרו האם יש סוגי מזון שלא רצוי לבשל אותם במכשיר? פירוט כלשהו לגבי חומר הכלים שאפשר להכניס למיקרו וכל עצה בנושא הזה. בגוגל מצאתי רק התייחסות קטנה באתר הכללית "בישול במיקרוגל... אך הוא מפחית כמעט לחלוטין את תכולת הפלבנואידים בירקות" http://www.clalit20plus.co.il/Clalit/Young/Lifestyle/Articles/michaldiet/raw_2.htm ולעומת זאת: "המיקרוגל הוא מכשיר אידיאלי לבישול ירקות. הבישול הקצר שומר על טעמם ועל ערכם התזונתי של הירקות" http://www.belightful.co.il/diet-information/low-fat-cooking.html האם זו סתירה?
 
אני לא הכי מבינה..

אבל ממה שאני יודעת, המיקרו מוציא קרינה על המזון, אותו מזון שנכנס לנו לגוף.. אז תעשה חושבים לבד :)
 

emh

Member
איזה קרינה?

במיקרוגל יש רכיב שנקרא מגנטרון שכל מה שהוא זה בעזרת שדה מגנטי הוא יורה אלקטרונים לחלל הפנימי של המיקרוגל רק אם תפעילו מיקרוגל ותכניסו את היד זה עלול לסרטן (המכשירים בנויים כך שזה לא אמור להיות אפשרי)
 

emh

Member
אין בהסבר הזה שום איזכור...

לכך שהקרינה נשארת במזון לאחר השימוש. כשמדובר על קרינה, הכוונה לזמן הפעלת המכשיר בלבד.
 
אני מאמינה שזה נשאר..

זה שזה לא כתוב, לא אומר שזה לא קיים :) גם הבוס שלי (עבדתי במרפאה סינית) היה היסטרי כל פעם ששמע שמחממים במיקרו
 
למעלה