בישול בפסח

John Doe14

New member
בישול בפסח

שלום וברכה,
נותר לנו עוף ממרק שבישלנו לשבת (לא כלל מרכיבי חמץ), ומתכננים לבשל אותו בחוה"מ פסח.
האם ומדוע תיתכן בעייתיות, וא"כ - מה הפתרון שלה?
תודה מראש!
 

shomer1087

New member
תגובה

אפשר וכדאי לשאול שאלות בהלכה באתר הבא
http://din.org.il
להיכנס לשם, לרשום את השאלה בתיבת השאלות.
(אם אתה ספרדי/אשכנזי/תימני תציין את זה כדי שיוכלו לענות לך בהתאם)
מתחת לתיבה יש אפשרות להזין את שמך + המייל שלך
יש להזין ולשלוח את השאלה, ולקבל את התשובה במייל תוך זמן קצר.
בד"כ בלי נדר התשובה תהיה תוך כמה שעות או מקסימום תוך יום יומיים.
חוץ מתשובה למייל, התשובה בד"כ גם מפורסמת באתר עצמו.
(אלא אם כן זאת שאלה פרטית שלא ראוי לפרסמה ואז תקבל רק למייל)
 

אופירA

New member
מנהל
המרק לא כלל מרכיבי חמץ. ובאיזה סיר הוא בושל?

אם זה סיר שלא הוגעל לפסח, אז הסיר בלע במשך השנה חמץ מתבשילי חמץ, והמרק בלע את טעם החמץ שבסיר.
בפסח משתמשים בסירים לאחר הגעלתם מחמץ. לכן אם הסיר לא הוגעל טרם שבושל המרק לשבת, הרי העוף אינו מתאים לאכילה ולבישול במהלך ימי הפסח.
 
למעלה