דרכים רזות להכנת עוף
דרך אחת היא לקחת סיר גדול, למלא את חציו במים בלבד, להרתיח, להוסיף את העוף ולהוסיף מים אם העוף לא מכוסה והסיר מאפשר. להקטין את הרתיחה לעדינה מאוד, שרק יראו בועות קטנות ומעט התרחשות על פני המים. העוף לא יוצא מכובס! אלא טעים ביותר. את העור וכמה חלקים אחרים מומלץ שלא לאכול אם רוצים לוותר על שומנים מהחי. זמן בישול - שעתיים. אפשר לבשל ללא מכסה כלל או פתוח חלקית אבל לא כדאי לסגור כדי לוודא שאין רתיחה חזקה מדי. הערות: 1. את הנוזל שנותר אפשר להמשיך לבשל ברתיחה יותר גבוהה עם מכסה פתוח ולצמצם לחצי או פחות - יתקבל ציר נהדר לתוספת טעם למרקים ותבשילים. לאחר קירור במקרר, תצטבר למעלה שכוות שומן שאפשר להוריד בקלות ולזרוק אם רוצים 2. גם הודו בשר בקר וכבש יתאימו לתבשיל זה שנקרא מיסטו בוליטו ואז צריך בישול יותר ארוך. אפשר ומומלץ לערבב בשרים אפייה - רצוי לשים את העוף על רשת כך שהשומן יצטבר במגש. זמן אפייה בכ-180 מעלות - לעופות קטנים כשעה ולגדולים יותר עד שעה ו-40 דקות. אומנם השומן ניגר לתחתית אבל עדיין מומלץ שלא לאכול את העור. מומלץ לא להוסיף ירקות כי הם יספגו את שומן העוף אידוי - צריך סיר גדול עם מים בתחתיתו ורשת מעל פני המים כך שהאדים בלבד יבשלו את העוף. מומלץ לחתוך לחתיכות כדי לקצר את זמן הבישול סיר לחץ - להוסיף ירקות חתוכים (בצל, שום, פלפל, שורש פטרוזיליה, סלרי, גזר, בטטה...) ותבלינים עם אורז מלא (ספל של אורז שהושרה במים וסונן)/אורז בר, עדשים, חומוס שהושרה במים 24 שעות לכ-3 ספלי מים. להוסיף את העוף בחתיכות ולבשל בלחץ 20 דקות (לחץ = מרגע שיוצאים אדים) - זו הדרך שאני מבשל לעיתים קרובות. אם רוצים לחסוך שומן, מסירים את העור לפני הבישול.