הסבר
שלום
הבקר נחלק בעיקרו לשרירים נייחים וניידים. הנייחים טובים להכנות בשרים על האש (בישול קצר) והם נחשבים ליותר משובחים ולכן גם יקרים.
בשרירים הניידים, מדובר בעיקר בחלקה הקדמי של הפרה, והם כוללים: צוואר, כתף, רגל, חזה ושפונדרה.
בעיקרון תוכל למצוא ברשת מה מכינים מכל נתח.
הדרך לקצר זמני בישול בנתחי שריר ניידים, זה לטחון או לחתוך לרצועות דקות.
לא כל הנתחים מתאימים לרצועות. כולם יהיו סבירים כבשר טחון: המבורגר וקציצות.
הנתחים הניידים זקוקים לזמני ריכוך ארוכים יחסית, אלה אם תשתמש בסיר לחץ.
הם טובים למאכלי קדרה (כמו גולש) וגם לחמין.
סוגי הבשר נבדלים גם בכמות השומן שבו. ראה דוגמאות בקישור הבא:
http://www.elgaucho.co.il/?p=160