בישול בשר קצר בזול

haarbeli

New member
בישול בשר קצר בזול

אני חדש בבישול בקר

אני מתרשם בינתיים שכל הנתחים של הבקר, שמחירם סביר, דורשים בישול ארוך של כמה שעות
והנתחים שמאפשרים בישול קצר, יקרים

אני שואל אם יש יוצא מן הכלל לכלל הזה.

נתחים שמחירם סביר, אך מאפשרים להסתפק בבישול של נומר עד שעה.

מה אומרים?
 

Maldini Girl

New member
אני לא מכירה ממש את המחירים אבל

&nbsp
מחלק שנקרא כף אפשר בגדול לעשות סטייקים ולדעתי גם שניצלים הולך
משייטל כנ"ל
וכמה פעמים השתמשתי בחלק שנקרא צ'אק (או צ'אך) ועשיתי ממנו רוסטביף בצלייה קצרה יחסית. אני יודעת שזה לא חלק שבדר"כ משתמשים בו לרוסטביף, אבל זה יצא יופי.
 
הסבר

שלום
הבקר נחלק בעיקרו לשרירים נייחים וניידים. הנייחים טובים להכנות בשרים על האש (בישול קצר) והם נחשבים ליותר משובחים ולכן גם יקרים.
בשרירים הניידים, מדובר בעיקר בחלקה הקדמי של הפרה, והם כוללים: צוואר, כתף, רגל, חזה ושפונדרה.
בעיקרון תוכל למצוא ברשת מה מכינים מכל נתח.
הדרך לקצר זמני בישול בנתחי שריר ניידים, זה לטחון או לחתוך לרצועות דקות.
לא כל הנתחים מתאימים לרצועות. כולם יהיו סבירים כבשר טחון: המבורגר וקציצות.
הנתחים הניידים זקוקים לזמני ריכוך ארוכים יחסית, אלה אם תשתמש בסיר לחץ.
הם טובים למאכלי קדרה (כמו גולש) וגם לחמין.
סוגי הבשר נבדלים גם בכמות השומן שבו. ראה דוגמאות בקישור הבא:
http://www.elgaucho.co.il/?p=160
 
למעלה