בישול גרגירי שיפון

jewel4

New member
בישול גרגירי שיפון

מישהו יודע איך מבשלים אותם?
צריך להשרות?
מה יחס המים לבישול?
כמה זמן?

כמעט לא מצאתי מידע ברשת, הרוב מדבר על קמח ולחם שיפון וזה לא מה שאני רוצה.

תודה לעונים
 

jewel4

New member
מצאתי רק הנחיות לאפיית לחם שיפון

כמעט ואין מידע על הגרגירים
 

TCHM

New member
ככה...

לשטוף את הגרגרים במים.
להניח בקערה ולהשרות במים 2-4 שעות.
לסנן ולהעביר לסיר, לכסות במים ועוד 3-4 ס"מ מגובה האורז.
לחמם ולהביא לרתיחה, להוריד ללהבה בינונית ולבשל כשעה, אם יש צורך להוסיף עוד מים חמים,
הגרגרים חייבים להתבשל בהרבה מים, לא לתבל.
זמן הבישול משתנה לפי הסוג והאיכות, לבשל עד התרככות ולסנן מהמים.
לתבל לפי הטעם ולערבב.
 

בניהו2000

New member
איפה משיגים גרגירי שיפון?

אשמח לקבל מתכון אם יוצא לך משהו טוב
 

jewel4

New member
יצא מעולה!

קניתי אריזה בניצת הדובדבן, קצת יקר יחסית למשהו שדומה לאורז (עולה בערך פי 2 מאורז, האריזה של 500 גר') אבל מצאתי שניצת הם החנות הכי זולה למוצרים כאלה. [URL]http://www.nizat.com/ProductInfo.asp?ProdId=7317[/URL]
בישלתי כמו בהנחיות שקיבלתי מ TCHM, השריתי ל 24 שעות בערך, אבל רק כי לא היה לי זמן לבשל לפני כן.
בסוף הבישול עדיין נשארו מים בסיר אז סיננתי.
התוצאה דומה לאורז מלא, רק הרבה יותר בשרני, הטעם נייטרלי, אני הוספתי לזה תבשיל עדשים שחורות. מין מג'דרה שכזו.

הרבה יותר משביע מאורז!!!
אפשר לאכול 3/4 מהכמות ושבעים ליותר זמן.
בתאבון
 
למעלה